Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
21. 7. 2018,
22.32

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Natisni članek

ND Gorica NK Olimpija NK Olimpija

Sobota, 21. 7. 2018, 22.32

5 let, 9 mesecev

Poročilo s tekme Gorica : Olimpija

Olimpija je izgubila in spet ni dosegla gola

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,26

1

Ilija Stolica Olimpija Qarabag | Foto STA

Foto: STA

Nogometaši Gorice so v 1. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo z 2:0 (1:0).

Aktualnim državnim prvakom na začetku sezone ne gre prav nič po načrtih. Izpadli so v prvem krogu kvalifikacij za ligo prvakov, izgubili pa so tudi prvo tekmo DP. Gorica je zasluženo slavila, izkoristila je svoje priložnosti, v obrambi pa odbila številne poskuse gostov iz Ljubljane, z nekaj izvrstnimi obrambami se je izkazal tudi Grega Sorčan.

Gorica je tekmo začela zelo obetavno. Že v drugi minuti je Bede Amarachi Osuji preizkusil Aljaža Ivačiča, ljubljanski vratar je žogo odbil v kot. Prav Osuji se je v tretji minuti znašel v vlogi podajalca iz kota, Žiga Lipušček pa je sredi kazenskega prostora odlično skočil in z glavo preusmeril žogo v gol.

Branko Ilić je tokrat igral od prve minute, a ni mogel preprečiti poraza. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Branko Ilić je tokrat igral od prve minute, a ni mogel preprečiti poraza. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po petih minutah prvega polčasa je Olimpija prevzela pobudo, v šesti minuti je strel Andresa Vombergarja blokiral eden od goriških igralcev, v deveti minuti je isti igralec z glavo streljal mimo gola. V 18. minuti je po podaji z desne strani na drugi vratnici dobro skočil Danijel Miškić in z glavo zgrešil cilj za kakšnega pol metra.

V 24. minuti je bil znova na preizkušnji Ivačič, ki se je ob strelu z razdalje Andrije Filipovića izkazal z lepo obrambo. Ljubljanski vratar je bil na pravem mestu v 26. minuti po strelu Andreja Kotnika s kakšnih 11 metrov.

Zaključek polčasa je pripadel Olimpiji. V 35. minuti je Matic Črnic lepo podal z leve strani, zaposlil Gorana Brkića, ki je bil ob zaključku premalo zbran. Do odmora so srečo poskusili še Miškić, Dino Štiglec, Tomislav Tomić in Branko Ilić, a ostali praznih rok.

Andrija Filipović se je izkazal z mojstrskim golom. | Foto: Vid Ponikvar Andrija Filipović se je izkazal z mojstrskim golom. Foto: Vid Ponikvar

Za veselje domačih navijačev in nov šok gostujočih je v 51. minuti poskrbel Filipović. Z levo nogo je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel spodnji desni kot Ivačičevega gola.

V 60. minuti je Brkić lepo streljal z razdalje, bržčas je gol preprečil Grega Sorčan. Ljubljančani so vse več stavili v napad, veliko streljali, a premalo natančno. Novo lepo priložnost so domači zapravili v 68. minuti, ko je Osuji prodrl po levi strani, Filipović je žogo poslal v prečko.

Gosti so vse stavili na napad. V zaključku tekme so nizali priložnost za priložnostjo, na pravem mestu je bil nekajkrat Sorčan, zadnji nevarni strel Olimpije na tekmi, ko je poskusil Miškić, je z glavo odbil Lipušček.

Gorica bo v 2. krogu v petek igrala v Celju, Olimpijo dan kasneje čaka gostovanje v Krškem.

Gorica : Olimpija 2:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Kajtazović Nejc, Ajdovec (oba Kranj), Gabrovec (Markovci).

Strelca: 1:0 Lipušček (3.), 2:0 Filipović (51.).

Gorica: Sorčan, Hodžić, Tomiček, Lipušček, Celcer, Grudina, Kotnik (od 77. Smajlagić), Kolenc, Marinič (od 69. Džuzdanović), Osuji, Filipović (od 80. Humar).
Olimpija: Ivačič, Gajić, Ilić, Štiglec, Brkić, Putičanin, Tomić, Miškić, Savić (od 65. Boateng), Vombergar (od 72. Kadrić), Črnic (od 72. Suljić).

Rumeni kartoni: Lipušček, Filipović, Grudina; Savić, Ivačič.

Spemljanje tekme v živo:

Kdo je najboljši posameznik tekme?

  • Gregor Sorčan
    90,91 %
    70 glasov
  • Andrija Filipović
    2,60 %
    2 glasov
  • Bede Amarachi Osuji
    6,49 %
    5 glasov
Oddanih 77 glasov

Konec tekme! Po neuspehu v kvalifikacijah za ligo prvakov je Olimpija pod vodstvom novega trenerja Stolice izgubila tudi uvodno prvenstveno tekmo, kar je za njene navijače še bolj zaskrbljujoče, pa je to, da tudi tokrat ni zabila gola. Zdaj na gol čaka že kar štiri ure in pol.
 

93. minuta: še ena priložnost za Olimpijo, tokrat jo je zapravil Miškić.

VIDEO: vratnica Filipovića iz 68. minute

72. minuta: pri Olimpiji na igrišče mlada Kadrić in Suljić. Z igrišča sta odšla Vombergar in Črnic.

68. minuta: Filipović je očitno zelo vroč. Po podaji Osujija je prišel do strela z nekaj metrov in zatresel okvir vrat.

VIDEO: oglejte si izjemno obrambo Sorčana iz 60. minute

64. minuta: tokrat je poizkusil še Vombergar, a se je z novo obrambo izkazal Sorčan.

60. minuta: z roba kazenskega prostora je streljal Brkić, a se je Sorčan izkazal z izjemno obrambo. Olimpija tako še naprej ostaja brez gola.

51. minuta: GOOOL! Olimpija je v hudih težavah, potem ko je z mojstrskim golom po strelu 18 metrov zadel Filipović.

Začetek drugega polčasa! Olimpija in Gorica se podajata v drugih 45 minut. Bo prvakom uspelo priti do prvega gola v novi sezoni?

VIDEO: poglejte, kaj je uspelo zgrešiti Miškiću


Polčas! Olimpija na odmor odhaja ob zaostanku z 0:1. Slovenski državni in pokalni prvak je v tej sezoni odigral že 225 minut, kar znese skoraj štiri ure, a gola še ni dosegel.

44. minuta: joj, kaj je zdaj zapravila Olimpija! Z nekaj metrov z glavo ni uspel zadeti Miškić.

VIDEO: kako se je zaiskrilo med Ivačićem in Filipovićem


37. minuta: zdaj je začela končno pritiskati tudi Olimpija. V eni minuti je najprej poizkusil Miškić, potem pa še Štiglec, a nihče od njiju ni bil dovolj natančen.

34. minuta: prva resnejša priložnost Olimpije. Do strela je v kazenskem prostoru prišel Brkić, a je njegov strel zletel mimo vrat.

33. minuta: v lase sta si skočila vratar Olimpije Ivačić in napadalec Gorice Filipović. Sodnik ju ne "nagradil" z rumenima kartonoma.



26. minuta: izjemna priložnost za Gorico, da poviša vodstvo. Kotnik je meril znotraj kazenskega prostora, a se je z obrambo izkazal Ivačič.

25. minuta: prva polovica prvega polčasa je za nami, Olimpija pa v vrata Sorčana ni sprožila še niti enkrat. Spomnimo, da Ljubljančani niso zadeli na nobeni od dveh evropskih tekem, ki so ju odigrali, tako da so zdaj brez gola že več kot 200 minut!

VIDEO: gol Gorice na začetku tekme


3. minuta: GOOOL! Gorica vodi! V polno je meril Lipušček, ki je z glavo zadel po podaji Osujija.

20.15:
Tekma v Novi Gorici se je začela. S sredine igrišča so kot prvi krenili nogometaši Olimpije.

19.45: Znani sta postavi ekip. Pri Olimpiji bo od prve minute igral Argentinec slovenskih korenin Andres Vombergar, ki ga na tekmah proti Qarabagu ni bilo niti na klopi, predsednik Ljubljančanov Milan Mandarić pa je o njem javno dejal, da ni zadovoljil in se bo najverjetneje vrnil nazaj v Argentino. Toda medtem so Vombergerja pri Olimpiji prijavili za kvalifikacije za ligo Europa, zdaj pa bo priložnost dobil še v prvenstvu. Kako se bo izkazal? 19:40: Z novo prvenstveno sezono danes začenja tudi Olimpija, ki brani naslov. Potem ko je sredi tedna izpadla iz kvalifikacij za ligo prvakov, jo tokrat čaka gostovanje pri štirikratnemu prvaku Gorici.
Ne spreglejte