Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
19. 2. 2021,
20.25

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Mathias Pogba Davor Škerjanc Erik Salkić NK Tabor Sežana

Petek, 19. 2. 2021, 20.25

3 leta, 2 meseca

Odmevi iz nogometne Sežane

Je Tabor res v finančnih težavah? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

"Določene težave obstajajo, tega ne skrivamo, a jih želimo ohraniti v slačilnici," je o finančnih težavah Kraševcev, ki v zadnjem času odmevajo v slovenskem nogometnem prostoru, spregovoril Erik Salkić, eden izmed najbolj izkušenih igralcev Tabora. Njegov direktor Davor Škerjanc vse skupaj pomirja in sporoča, da nadaljevanje sežanske zgodbe v Prvi ligi Telekom Slovenije ni ogroženo. Še več. Češnjice so še naprej ambiciozne, kar dokazuje nedavni prihod tujca z zelo odmevnim priimkom, Mathiasa Pogbaja.

Olimpija Mura
Sportal Olimpija je povišala prednost pred Mariborom, a samo za eno točko

Primorska v tej sezoni v prvoligaški konkurenci nastopa s kar tremi prvoligaškimi klubi. Najbolje gre Kopru, najslabše Gorici, Tabor pa je nekje vmes. V tem letu še čaka na prvo zmago, pod katero bi se podpisal Igor Božič. V zadnjih mesecih so po Sloveniji zaokrožile novice o plačni nedisciplini na Krasu. Igor Salkić je v pogovoru za Planet TV dal vedeti, da določene težave obstajajo, a želijo, da ostanejo skrite v slačilnici.

Škerjanc prepričan v srečni konec

Lanski odhod Gua Sergea Yameoga je napolnil sežansko blagajno. V 1. SNL je odigral le 12 tekem. | Foto: Vid Ponikvar Lanski odhod Gua Sergea Yameoga je napolnil sežansko blagajno. V 1. SNL je odigral le 12 tekem. Foto: Vid Ponikvar Direktor Davor Škerjanc pojasnjuje, kako bodo v klubu izvedli začrtano finančno sliko. ''Tekmovanje in nadaljevanje naše zgodbe ni ogroženo,'' je zagotovilo, s katerim daje vedeti, kako bo Tabor tudi v teh težavnih časih, ki so pogojeni s koronakrizo, kos vsem izzivom.

V preteklosti so polnili klubsko blagajno na različne načine, veliko sredstev so prejeli z naslova trenerskega prestopa Maura Camoranesija v Maribor, prodaje mladega Afričana Guyja Sergea Yameoga, ki je odšel v Turčijo k Samsunsporju, sežanski klub pa naj bi pri tem po podatkih Transfermarkta zaslužil kar 450 tisoč evrov. Direktor Škerjanc dodaja, da potekajo pogovori z novim italijanskim vlagateljem, ki bi se lahko vključil k delovanju sežanskega kluba.

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Aluminij proslavil jubilej, je sodnik oškodoval prvake? #video

Pogba prinaša dodano vrednost

Mathias Pogba je tudi občasni reprezentant Gvineje. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Mathias Pogba je tudi občasni reprezentant Gvineje. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Za dodatno promocijo je poskrbel prihod tujca z zelo zvenečim priimkom. V Sežano se je iz četrte španske lige preselil 30-letni napadalec Mathias Pogba, starejši brat francoskega zvezdnika Paula Pogbaja. Njegov korak predstavlja izjemno promocijo za slovenski prvoligaški nogomet, saj bodo nastopi izkušenega Afričana deležni velikega zanimanja tudi v tujini.

"Verjamem, da bo prinesel dodano vrednost na igrišču s svojo pojavo, načinom razmišljanja in profesionalnostjo, ki jo pooseblja. Da bo povlekel za seboj tudi ostale fante," je direktor Tabora prepričan, da bi prihod takšnega igralca lahko koristil zlasti mlajšim soigralcem, ki se še uveljavljajo v članskem nogometu in krepijo svojo samozavest. Pogba še ni v pravi tekmovalni formi. Čaka ga kar nekaj dodatnega dela s kondicijskimi trenerji, da bo nared.

Najprej Domžale, nato Maribor

Sežančani so v prvem letošnjem gostovanju remizirali v Murski Soboti. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Sežančani so v prvem letošnjem gostovanju remizirali v Murski Soboti. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ta konec tedna, ko čaka Sežančane v nedeljo zahtevno gostovanje pri Domžalah, še ne bo kandidiral za nastop, bi pa lahko bil v načrtih trenerja Božiča, edinega stratega v prvi ligi poleg Čeha Jirija Jarošika, ki še čaka na prvo zmago v 1. SNL, za naslednji spopad. Tisti prinaša poslastico, saj bo na Krasu gostoval jesenski prvak Maribor.

Ko je nazadnje gostoval na stadionu Rajko Štolfa, je doživel hud poraz (1:4). Kako se bodo Sežančani, ki jim v tej sezoni v gosteh ne steče in steče, odrezali v Domžalah, lahko preverite v neposrednem prenosu na Planet 2. Začel se bo v nedeljo ob 14.55 …

Olimpija Mura
Sportal Spomladanska pravljica Olimpije, Maribor ni več najboljši #video
Sportal Mandarića nasmejana z razlogom, pri Mariboru vrag vzel šalo #video
Mathias Pogba
Sportal V Sežani pristal nogometaš slovitega priimka
Rodolfo Vanoli
Sportal Na trenerski stolček Kopra se vrača staro ime
Semir Smajlagić
Sportal Iz Nove Gorice v oddaljeni Kazahstan
Ne spreglejte