Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
5. 3. 2019,
15.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Natisni članek

NK Mura NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije Fazanerija

Torek, 5. 3. 2019, 15.30

5 let, 1 mesec

Evforija v Prekmurju. Samo ena je Mura, Mura je večna! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

Ljubitelji Mure so v soboto v polni Fazaneriji pozdravili najlepše klubsko darilo, kar so si ga lahko zamislili. Prvič so se prižgali reflektorji, s pomočjo katerih bodo lahko črno-beli gostili dvoboje v poznih terminih in navadili navijače na nekaj, česar je večina nogometno razvitega sveta vajena že dolgo časa.

Dino Hotić
Sportal Maribor srečno in spretno do zmage, Gorica je v hudi krizi

Leto 2019 prinaša Muri le presežke. Izbranci Anteja Šimundže so bili v pripravljalnem obdobju v Turčiji, kjer so se predstavili v svetli luči in prekrižali načrte tudi moskovskemu Spartaku (1:1).

V uvodnem spomladanskem krogu so jo pred rekordno množico gostujočih privržencev, ki je napolnila Ljudski vrt, zagodli še jesenskemu prvaku Mariboru, v soboto pa je sledil nov spektakel. Slovesno odprtje najnovejše pridobitve Fazanerije, težko pričakovanih reflektorjev, sanj številnih generacij navijačev Mure. Zdaj je v Prvi ligi Telekom Slovenije brez umetne razsvetljave le še stadion v Kranju, v Prekmurju pa je odklenkalo navadi, ko so bile domače prvoligaške tekme na sporedu v času kosila.

Zaslužili so si napredek

Nogometaši Mure so v soboto prvič nastopili doma na "nočni" tekmi. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Mure so v soboto prvič nastopili doma na "nočni" tekmi. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Navijači Mure ne skrivajo navdušenja nad pridobitvijo. Nad štirimi stebri, visokimi 37 metrov, ki so s 116 lučmi premierno razsvetlili igrišče v Murski Soboti.

''Stadion bo od zdaj naprej premajhen,'' se je pošalil eden od privržencev ponosa prekmurskega nogometa. V soboto se jih je zbralo štiri tisoč. Rezultat proti Domžalam (0:0) jih ni spravil v slabo voljo. Uživali so v posebnem vzdušju, ki ga je ustvarila svetloba reflektorjev. "To je napredek za nas. Saj smo si ga zaslužili, kajne?" je v mikrofon Planet TV dejal navijač Mure in izžareval srečo. Navijači Mure so navdušeni nad novo pridobitvijo stadiona. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Navijači Mure so navdušeni nad novo pridobitvijo stadiona. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida  "Muro spremljam, odkar pomnim. Spremljam jo vedno, spremljam jo letos, spremljal jo bom prihodnje leto. Do smrti. Kot pravi slogan, samo ena je Mura. Mura je večna," sporočajo ljubitelji nogometa v Murski Soboti, ponosni, da se je Fazanerija končno uvrstila na seznam stadionov, ki lahko na sončni strani Alp gostijo tudi večerne tekme. Navijači bodo lahko znova občudovali reflektorje na delu 16. marca, ko bo v Fazaneriji gostovalo Krško.

Aluminij Maribor
Sportal Milanič pojasnil, zakaj je izključitev Pihlerja rešila Maribor #video
NK Maribor NK Mura
Sportal Mariborčani spet udarili po sodnikih: Tako ne gre več naprej! #video
Sportal Pevnik pozval druge trenerje, naj jih ne bo strah #video
Sportal Nenavadna tekma, ki je prestrašila Milaniča #video
Ne spreglejte