Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
8. 6. 2019,
11.40

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Dejan Milić Prva liga Telekom Slovenije Josip Ćorluka Matej Oražem NK Domžale Krševan Santini

Sobota, 8. 6. 2019, 11.40

4 leta, 10 mesecev

Dve okrepitvi pri NK Domžale

Hrvat se vrača v Domžale, a s pomembno novostjo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13
Krševan Santini | Krševan Santini ostaja v Domžalah. | Foto Grega Valančič/Sportida

Krševan Santini ostaja v Domžalah.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Domžal so podpisali enoletno pogodbo z izkušenim hrvaškim vratarjem Krševanom Santinijem, ki je spomladi v Sloveniji branil kot posojen čuvaj mreže Osijeka, zdaj pa je postal polnopravni član rumene družine. V Domžalah bo kariero nadaljeval tudi bočni branilec Josip Ćorluka, ki je Simona Rožmana navdušil lani na evropskih dvobojih.

Benjamin Šeško
Sportal Dva posla Domžal v dveh dneh, eden odmeva tudi v Evropi

Vprašanje prvega vratarja Domžal je rešeno. Donedavni kapetan Dejan Milić je zaradi zdravstvenih težav sklenil pestro kariero, na vratih rumenih pa bo tudi v novi sezoni stal Krševan Santini. Spomladi je nastopal za Domžale kot posojeni vratar hrvaškega prvoligaša NK Osijek, zdaj pa je domžalski klub ponosno sporočil, da je z 32-letnim Hrvatom sklenil enoletno pogodbo.

''Krševan je v pol leta posoje pri nas pokazal in dokazal, da je zmožen prinesti dodano kvaliteto naši ekipi. Iz tekme v tekmo je bil boljši, kar je bil glavni razlog, da smo z Osijekom poiskali skupen dogovor za prestop Krševana v NK Domžale,'' je ob podpisu pogodbe dejal športni direktor Matej Oražem. ''Prepričan sem, da je podpis pogodbe z Domžalami pravi korak v moji karieri, in komaj čakam, da se nova sezona prične,'' ob tem sporoča Santini.

Shamar Nicholson
Sportal V ZDA odmeva mojstrovina napadalca Domžal #video

Lani jih je navdušil, letos so ga pripeljali

Domžalčani so tako v dveh dneh pripeljali dva igralca. V petek je namreč dveletno pogodbo z rumenimi, ki jih prihodnji mesec čakajo nastopi v kvalifikacijah za ligo Europa, podpisal 24-letni branilec Širokega Brijega Josip Ćorluka.

''Gre za igralca, ki lahko kvalitetno zapolni več igranih položajev, prav polivalentnost pa je v napornem ritmu, ki nas čaka tako poleti kot jeseni, zelo pomembna. Je izjemno srčen in borben igralec, to pa so karakterne lastnosti, ki so v ekipah vedno še kako dobrodošle,'' je po nakupu nogometaša iz Hercegovine pojasnil športni direktor Oražem in priznal, da so bili nanj pozorni že lani, ko so Domžale v evropskih kvalifikacijah stežka izločile Široki Brijeg.

''Že takrat sem bil navdušen nad samo organizacijo kluba in kvaliteto moštva, tako da se novega poglavja v svoji karieri že izredno veselim. Komaj čakam, da spoznam svoje nove soigralce in da začnemo z delom za novo sezono,'' je sporočil desni bočni branilec, na katerega Domžale v prihodnje računajo še kako resno.

Domžale so sezono 2018/19 sklenile na tretjem mestu, s katerim so si zagotovile evropsko vozovnico. | Foto: Grega Valančič / Sportida Domžale so sezono 2018/19 sklenile na tretjem mestu, s katerim so si zagotovile evropsko vozovnico. Foto: Grega Valančič / Sportida

Domžalčane so po koncu sezone zapustili štirje članski igralci. Rumenega dresa tako več ne nosijo Bosanec Nermin Hodžić, ki se je odpravil v Turčijo, Hrvat Jure Obšivač, Srb Marko Čubrilo in Nigerijec Bruno Ibeh, vratar Milić pa je sklenil svojo nogometno pot.

NK Olimpija NK Domžale
Sportal V Domžalah so se odpovedali trem nogometašem
Dino Štiglec
Sportal Šampionska zasedba Olimpije razpada, odšel še Hrvat
Sportal Razlog več, da Zlatko Zahović pohiti
Ne spreglejte