Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
6. 6. 2019,
8.22

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Natisni članek

zlati pokal Jamajka NK Domžale Shamar Nicholson

Četrtek, 6. 6. 2019, 8.22

4 leta, 10 mesecev

Shamar Nicholson

V ZDA odmeva mojstrovina napadalca Domžal #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,97

1

Shamar Nicholson | Shamar Nicholson je bil v sezoni 2018/19 prvi strelec Domžal. | Foto Guliver/Getty Images

Shamar Nicholson je bil v sezoni 2018/19 prvi strelec Domžal.

Foto: Guliver/Getty Images

Reprezentant Jamajke Shamar Nicholson, ki si nogometni kruh služi pri Domžalah, je uresničil otroške sanje in se razveselil prvega zadetka v državnem dresu. Dosegel ga je na prijateljskem srečanju z ZDA v Washingtonu, kjer je odločil zmagovalca s prekrasnim strelom z razdalje, ki postaja spletna uspešnica.

NK Olimpija NK Domžale
Sportal V Domžalah so se odpovedali trem nogometašem

Večina nogometašev Prve lige Telekom Slovenije si je lahko po koncu sezone privoščila nekajtedenski premor. Izjema so tisti, ki so prejeli reprezentančne vpoklice. Morali so pozabiti na počitek in se pridružiti soigralcem. Med njimi je tudi Shamar Nicholson. Dvaindvajsetletni Jamajčan se je razveselil vpoklica, saj čaka Reggae Boyz že čez dober teden reprezentančni vrhunec, sodelovanje na Zlatem pokalu. Jamajčani na največjem tekmovanju v Severni, Srednji Ameriki in na Karibih branijo drugo mesto. Leta 2017 so bili podprvaki, v finalu pa izgubili proti ZDA.

Atraktiven zadetek Shamarja Nicholsona proti ZDA:

V noči na četrtek po slovenskem času so gostovali prav pri Američanih in poskrbeli za dobro voljo. Na stadionu Audi Field v Washingtonu so zmagali z 1:0, odločilen gol za zmago pa je prispeval prav napadalec Domžal. Nicholson je odigral peto tekmo za člansko izbrano vrsto in dočakal strelski prvenec. In to kakšnega!

Veselje strelca zmagovitega zadetka na stadionu Audi Field v Washingtonu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Veselje strelca zmagovitega zadetka na stadionu Audi Field v Washingtonu. Foto: Guliverimage/Getty Images

V igro je vstopil v 55. minuti, ko je bil rezultat še 0:0, nato pa pet minut pozneje z izjemnim strelom z razdalje premagal vratarja ZDA. To je bil edini zadetek na srečanju, sreči Nicholsona, s 13 zadetki najboljšega strelca Domžal v nedavno končani sezoni 2018/19, pa ni bilo videti konca. Jamajka je premagala ZDA šele tretjič v 26 medsebojnih nastopih, prvič po letu 2015, ko je presenetila Američane v polfinalu Zlatega pokala CONCACAF, in šele drugič na ameriških tleh.

Sportal Razlog več, da Zlatko Zahović pohiti

Zlati pokal od 15. junija do 7. julija

Zlati pokal CONCACAF, prvenstvo Severne, Srednje Amerike in Karibov, bo potekal od 15. junija do 7. julija v ZDA (15 prizorišč), Kostariki (eno prizorišče) in na Jamajki (eno prizorišče), med udeleženci pa bo tudi napadalec Domžal Shamar Nicholson. Jamajka bo tekmovala v skupini C, kjer se bo pomerila proti Hondurasu, Salvadorju in Curacau. To bo drugo veliko tekmovanje, ki bo plenilo pozornost ta mesec, saj se bo v Braziliji prihodnji teden začelo prvenstvo Južne Amerike, priljubljena Copa America.

Benjamin Šeško
Sportal Dva posla Domžal v dveh dneh, eden odmeva tudi v Evropi
Ne spreglejte