Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
29. 1. 2019,
9.58

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije Luka Koblar Luka Štor

Torek, 29. 1. 2019, 9.58

5 let, 2 meseca

Dogovor Maribora in Aluminija

Zahović prižgal zeleno luč Aluminiju, ki je našel okrepitvi v Ljudskem vrtu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,24
Zlatko Zahović | Bo športni direktor Zlatko Zahović v času zimskega prestopnega roka, ki v Sloveniji traja do 15. februarja, pripeljal v Ljudski vrt kakšnega novinca?  | Foto Žiga Zupan/Sportida

Bo športni direktor Zlatko Zahović v času zimskega prestopnega roka, ki v Sloveniji traja do 15. februarja, pripeljal v Ljudski vrt kakšnega novinca?

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Zimski prestopni rok je poskrbel za sodelovanje štajerskih prvoligaških sosedov, ki je osrečilo strokovno vodstvo Aluminija. Kidričani bodo v spomladanskem delu, v katerem se bodo podobno kot Mariborčani dokazovali tako v prvenstvu kot tudi pokalu, bogatejši za dve donedavni vijolici. Dres Aluminija bosta nosila tudi Luka Štor in Luka Koblar. Eden za stalno, drugi kot posojeni igralec Maribora.

Pri jesenskem prvaku Mariboru vlada za igralne položaje ogromna konkurenca. Zato je strokovno vodstvo na čelu s trenerjem Darkom Milaničem in športnim direktorjem Zlatkom Zahovićem prižgalo zeleno luč odhodu dveh mlajših igralcev, ki bi si v Ljudskem vrtu težko izborila status v začetni enajsterici.

Soimenjaka iz Maribora v Kidričevo

Luka Štor je v prejšnji sezoni že nosil dres Aluminija. V PLTS je zbral 11 nastopov. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Luka Štor je v prejšnji sezoni že nosil dres Aluminija. V PLTS je zbral 11 nastopov. Foto: Urban Urbanc/Sportida Maribor je sklenil dogovor z Aluminijem, ki je z veseljem odprl vrata dvema vijoličastima okrepitvama. V Kidričevo sta se preselila soimenjaka Luka Štor in Luka Koblar. Prvi, 20-letni napadalec, je pri Aluminiju kot posojeni nogometaš Maribora igral že v spomladanskem delu prejšnje sezone.

Nekdanji prvi strelec kadetske lige (2014/15), nato pa v dveh sezonah med najboljšimi strelci mladinske lige, je prekinil pogodbo s 14-kratnim slovenskim prvakom in postal polnopravni član kidričevske nogometne družine.

V slačilnici Aluminija, najbolj pozitivnega presenečenja jesenskega dela, saj je prezimil na zanj rekordno visokem tretjem mestu, mu bo delal družbo tudi 19-letni branilec Koblar. Nekdanji kapetan mladinske zasedbe Maribora je začel zimske priprave z Milaničevo četo, zdaj pa se kot posojeni igralec vijolic seli k Aluminiju, kjer ga bo vodil Oliver Bogatinov.

Zlatko Zahović Darko Milanič
Sportal Zahović opozarja pred nevarnostjo samovolje #video

Maribor in Aluminij bi se lahko srečala v finalu pokalnega tekmovanja. | Foto: NK Maribor Maribor in Aluminij bi se lahko srečala v finalu pokalnega tekmovanja. Foto: NK Maribor

Zanimivo je, da bi se lahko štajerska prvoligaša pomerila tudi v finalu pokala. Maribor se bo v polfinalu pokalnega tekmovanja, ki predstavlja tudi bližnjico za nastop v Evropi, boril proti Muri, Aluminij pa bo imel opraviti z Olimpijo, ki jo je nazadnje v jesenskem delu na domačih tleh ponižal s 6:2.

Maribor Kairat
Sportal Konec je pripravljalnih tekem: Triglav boljši od Bleda #video

Aluminij proti Varaždinu, Maribor z Domžalami

Oliver Bogatinov še čaka na prvo zmago v koledarskem letu 2019. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Oliver Bogatinov še čaka na prvo zmago v koledarskem letu 2019. Foto: Žiga Zupan/Sportida Kidričani so se po krajših pripravah na Hrvaškem vrnili v domovino, kjer se bodo v sredo pomerili z Varaždinom in skušali v četrtem pripravljalnem dvoboju prvič okusiti sladkost zmage v tem koledarskem letu. Na tej tekmi bi lahko dres Aluminija nosila tudi Štor in Koblar. Mariborčani se bodo pred odhodom na daljše priprave v Turčijo pomerili še z Domžalami.

Petkova pripravljalna tekma bo trajala dvakrat po 60 minut, kar pomeni, da bosta lahko stratega preverila pripravljenost velikega števila kandidatov. Med njimi ne bo Blaža Vrhovca, ki se je na sobotnem treningu Mariboru poškodoval in bo nekaj časa na seznamu poškodovanih igralcev. Na njem je tudi Dare Vršič, v zadnjih dneh pa trenerju Milaniču ni bil na voljo niti bolni povratnik Denis Šme.

Dušan Stojinović
Sportal Slovenski najstnik šokiral in zavrnil Italijane
Sportal Milan Mandarić sporoča snubcem: Morali boste plačati #video
Ne spreglejte