Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
12. 9. 2023,
14.32

Osveženo pred

7 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

Natisni članek

Prva liga Telemach 1. SNL disciplinski sodnik NZS Nino Ivačič NK Rogaška

Torek, 12. 9. 2023, 14.32

7 mesecev, 3 tedne

Nino Ivačič

Disciplinski sodnik NZS kaznoval direktorja Rogaške

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54
Olimpija Rogaška | Rogaška nastopa prvič v 1. SNL. | Foto Nik Moder/Sportida

Rogaška nastopa prvič v 1. SNL.

Foto: Nik Moder/Sportida

Konec tedna se bo na slovenskih zelenicah nadaljevalo prvoligaško dogajanje. Zadnjeuvrščena Rogaška bo gostovala v Kidričevem, na srečanju pa z ekipo ne bo smel biti športni direktor Nino Ivačič. Zaradi grobega žaljenja sodnika po tekmi z Radomljami v Krškem si je kljub poznejšemu opravičilu prislužil štiri tekme suspenza.

Celje Maribor
Sportal Olimpija osvojila Fazanerijo, celjska pravljica se nadaljuje

V taboru Rogaške se zaradi odločitve Nogometne zveze Slovenije (NZS), ki je Koprčanom za neodigran dvoboj na Bonifiki z Rogaško pripisalo zmago, počutijo opeharjene. Zveza se je tako odločila, ker nogometni klub Rogaška ni spoštoval pravil, saj pred omenjeno tekmo ni zadostil kriteriju NZS o zadostnem številu doma vzgojenih igralcev. To je sprožilo kopico podvprašanj in debat o tem, kateri igralci sploh ustrezajo merilom, Rogaška pa je pričakovala drugačen epilog, saj je lahko krog pred z enako zasedbo odigrala dvoboj z Mariborom in osvojila točko (2:2).

Pred zadnjo tekmo Rogaške, ko so v Krškem remizirali z Radomljami (1:1) in imeli kar nekaj pripomb na sporne sodniške odločitve, saj so v drugem polčasu po padcu Oliverja Kregarja v kazenskem prostoru gostov pričakovali najstrožjo kazen, je že tako stresno dogajanje pri drugoligaških prvakih dodatno začinil odhod predsednika Bojana Jeršečiča. Čeprav je Rogaška "grozila", da bi lahko bojkotirala nadaljevanje prvenstva, si je vodstvo kluba le premislilo. Odigrala je tekmo z Radomljami, po kateri pa ni manjkalo nezadovoljstva nad nekaterimi sodniškimi odločitvami.

Bojan Jeršečič Rogaška
Sportal Predsednik prvoligaša odstopil, tekmo bodo igrali

Rogaška je v prejšnji sezoni postala drugoligaški prvak. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rogaška je v prejšnji sezoni postala drugoligaški prvak. Foto: Grega Valančič/Sportida

Športni direktor Nino Ivačič je šel tako daleč, da je ob gostovanju v oddaji Pod prečko na Sportklubu krovno zvezo obtožil ''balkanskih poslov''. Pojasnil je, da zvezi ne morejo ničesar več verjeti. ''NZS bomo predlagali termin za nov sestanek, tudi mi imamo nekaj predlogov zanje. Če so nam postavili pravilo, da mora biti določeno pravilo doma vzgojenih igralcev, bomo mi dali njim predlog, da morajo funkcionarji NZS med 15. in 21. letom delovati v Sloveniji. In ko bomo to sprejeli, se bomo rešili teh balkanskih poslov na nogometni zvezi in, kot vidimo, tudi v sodniški organizaciji,'' je dodal Ivačič.

Zaradi grobega žaljenja sodnika po tekmi v Krškem si je kljub poznejšemu opravičilu prislužil štiri tekme suspenza, tako da v soboto v Kidričevem ne bo mogel biti z ekipo.

Katere odločitve je še sprejel disciplinski sodnik NZS Boštjan Jeglič? Vodstvo Mure bo moralo po tekmi 7. kroga državnega prvenstva zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev – večkratno prižiganje večje količine bakel – v blagajno NZS prispevati tisoč evrov. Radomlje bodo zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe na tekmi 7. kroga plačale 480 evrov kazni, Maribor bo zaradi neprimernega vedenja navijačev plačal 300 evrov, toliko kot zaradi nešportnega vedenja več igralcev in uradne osebe tudi Rogaška. Branilec Radomljanov Dominik Prpić bo zaradi izključitve in žaljenja sodnika počival na dveh tekmah, Luka Brumec pa na eni.

NZS, Nogometna zveza Slovenije
Sportal NZS sprejela odločitev, ki bo vse prej kot všeč Rogaški
Olimpija Rogaška Oskar Drobne
Sportal Rogaška napovedala bojkot: NZS ni priznala svoje napake
Olimpija Rogaška
Sportal Zaplet, ki odmeva: Rogaška okrcala NZS in zagrozila z neigranjem
Ne spreglejte