Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sobota,
18. 8. 2018,
21.30

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

1

Natisni članek

večni derbi NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije Darko Milanič NK Maribor NK Maribor

Sobota, 18. 8. 2018, 21.30

5 let, 8 mesecev

Darko Milanič

Trener Maribora pred derbijem sporočil: Nekateri bodo morali oditi

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,29

1

Darko Milanič | Darko Milanič napoveduje, da se bodo pri Mariboru zgodile spremembe. | Foto Morgan Kristan / Sportida

Darko Milanič napoveduje, da se bodo pri Mariboru zgodile spremembe.

Foto: Morgan Kristan / Sportida

Mariborčani so v četrtek doživeli grenko razočaranje in se poslovili od Evrope, a časa za žalovanje ni. Misli so morali hitro preusmeriti na slovensko prvenstvo, ki že v nedeljo prinaša največ, kar lahko. Derbi proti Olimpiji. Da bo še težje, v Stožicah. Ob tem so se Mariborčani po izpadu iz Evrope znašli v položaju, ko imajo v kadru preveč nogometašev.

Mišo Brečko Branko Ilić
Sportal Mišo Brečko: Olimpija ali Maribor? Jutri bomo pametnejši.

"Občutki so podobni, kot so bili takoj po četrtkovi tekmi. Iz rok smo izpustili veliko priložnost. Škoda, da je tako, a morali smo se sprijazniti. Fantje so odigrali odlično tekmo in so si zaslužili več, a včasih se razplete drugače," je po prespani noči povedal Darko Milanič, ki se je moral hitro osredotočiti na tisto, kar v Mariboru vseskozi poudarjajo, da je najbolj pomembno. Na prvenstvo, v katerem se je v prejšnji sezoni po hudem boju lovorike veselila Olimpija.

Ne zanima ga, kaj in kako Olimpija

Ta je trenutno še vedno v Evropi, a tudi pet točk za Mariborčani. Če bi zmagali v Stožicah, bi se vijoličasti od Ljubljančanov oddaljili za osem točk. Če bi izgubili, bi se njihov največji tekmec v lovu na 15. prvenstveno lovoriko vrnil v igro za naslov. "Ne zanima me, kaj in kako Olimpija. Zanima me le, kaj bo na derbiju počelo moje moštvo in v kakšnem stanju bo," sporoča trener Maribora, ki ima kar nekaj težav s sestavo ekipe.

Denis Klinar bo zaradi poškodbe verjetno odsoten vsaj do reprezentančnega premora. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Denis Klinar bo zaradi poškodbe verjetno odsoten vsaj do reprezentančnega premora. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Na četrtkovi tekmi proti Glasgow Rangers se je namreč poškodoval Denis Klinar. Nogometaš, ki je zadnja okrepitev Maribora in je v Ljudski vrt prišel predvsem zaradi tega, da je na desni strani obrambe zapolnil vrzel, ki je nastala ob poškodbi Martina Mileca. Verjetno ga bo, tako kot v drugem polčasu četrtkove tekme, nadomestil Aleks Pihler.

Mladi dobivajo malo priložnosti. Zdaj jih bodo še manj.

Da bi zaradi nove poškodbe v Mariboru pripeljali novo okrepitev, ne gre verjeti. Prej nasprotno. Nekaterih nogometašev se bodo morali znebiti. Zdaj, ko ne nastopajo v Evropi in bodo nastopali le še v slovenskem prvenstvu in v pokalu, je nogometašev preprosto preveč, kar je priznal tudi njihov trener.

Maribor Rangers
Sportal Maribor? Olimpija? Niti pod razno. Slovenski rekorder je klub, pozabljen od vseh.

"Verjetno se bo kaj res zgodilo. Do konca prestopnega roka je še nekaj časa. Kader je res velik. Imamo polno mladih fantov, ki v tem trenutku niso dobivali veliko priložnosti in jih tudi v prihodnje zaradi manjšega števila tekem ne bodo," je povedal Milanič. "Vse skupaj bo znano čez nekaj časa," je dodal.

"Zdaj smo z mislimi predvsem pri derbiju. Kako do zmage? Najraje bi videl, da bi napadali in bi nam uspelo. Igramo proti tekmecu, ki je drugačen, kot je bil v prejšnji sezoni. Morali bomo biti zelo raznovrstni. Morali bomo napadati, a se ob tem tudi braniti. Olimpija po novem napada zelo hitro, z velikim številom igralcev, kar pomeni, da v obrambi pušča več prostora. To so nekateri njeni tekmeci v tej sezoni že izkoristili," je načrt za Olimpijo razkril Milanič, pred katerim je še 34. derbi, ki ga bo vodil.

Kakšne volje bosta po derbiju trener Maribora in športni direktor Zlatko Zahović? | Foto: Urban Urbanc/Sportida Kakšne volje bosta po derbiju trener Maribora in športni direktor Zlatko Zahović? Foto: Urban Urbanc/Sportida

Izjemno dobra statistika z derbijev

Do zdaj je bil zelo uspešen. Na 14 derbijih v vlogi trenerja Maribora je zmagal, na 14 je remiziral in le na petih izgubil. V zadnji sezoni kar dva. Najprej novembra lani na prvi tekmi četrtfinala pokalnega tekmovanja, ko je v Stožicah Maribor padel z 0:3, in potem še v zadnjem derbiju povsem ob koncu prvenstva, ko so vijoličasti v Ljudskem vrtu pod njegovim vodstvom v drugem polčasu prišli do vodstva z 2:1, a nato prejeli dva gola in doživeli usoden poraz, zaradi katerega so ostali brez prvenstvene lovorike.

Maribor Olimpija | Foto: Marjan Žlogar Foto: Marjan Žlogar

NK Olimpija NK Maribor 2
Sportal Maribor v Stožicah odpihnil Olimpijo! #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte