Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
29. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Natisni članek

NK Krško NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija NK Rudar Velenje NK Domžale

Nedelja, 29. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Pred nedeljskimi tekmami 2. kroga Prve lige Telekom Slovenije

Danes bomo dobili odgovor na vprašanje, ali je v Olimpiji res počilo

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

1

Darko Milanič, NK Maribor | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Danes bodo na sporedu zadnje tri tekme drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije. Nogometaši Maribora, ki so na začetku nove sezone navdušili, bodo najprej gostili Muro. Potem sledi tekma Domžal in Rudarja, za konec pa bodo na delu še nogometaši Olimpije, ki bodo gostovali v Krškem.

Maribor : Mura (danes ob 18.15, Planet)

Mariborčani so v četrtek na prvi tekmi drugega kroga kvalifikacij za ligo Europa remizirali brez zadetkov proti Chikhuri, zato jih že ta teden čaka nova pomembna evropska preizkušnja, v kateri bodo lovili napredovanje. Še pred tem se bodo morali pozabavati s prvoligaškim dogajanjem, ki so ga začeli sijajno. Prejšnji konec tedna so s 5:0 zmagali v Velenju.

Trenerju Darku Milaniču, ki ima tudi nekaj težav s poškodbami, dlje časa bo odsoten eden od nosilcev igre Martin Milec, zagotovo ne bo lahko, a je igranja v tako zgoščenem ritmu že vajen. Zagotovo bo opravil nekaj menjav in spočil nekatere nogometaše, na klopi pa v Ljudskem vrtu tako ali tako vedno čaka vrsta igralcev, ki naj bi bili pripravljeni na najbolj naporne izzive.

Po treh zmagah v vseh tekmovanjih Mariborčani ta teden prvič niso zmagali, a je tudi remi v Gruziji pozitiven izid. Uspešno serijo bodo poskušali nadaljevati proti novincu v ligi, na klopi katerega sedi trener, ki Maribor pozna do potankosti. Ante Šimundža, ki na klopi Mure navdušuje in je z Mariborom osvojil dva naslova državnega prvaka, ga popeljal v ligo prvakov in tudi v izločilne dele lige Europa, da njegovih igralskih dosežkov v Ljudskem vrtu niti ne naštevamo.

"Sem profesionalec in poskušal bom narediti vse, da iztržimo največ," je pred derbijem kroga sporočil trener Mure, ki je v prvem krogu v Fazaneriji remizirala proti kranjskemu Triglavu. Do zdaj 46-letnemu Mariborčani proti "svojemu" klubu sicer ni najbolj uspevalo. Vse štiri tekme proti Mariboru je izgubil.

Sportal Legenda Maribora, ki želi zmotiti idilo v svojem najljubšem klubu #video

Domžale – Rudar (danes ob 20.15, Planet 2)

To je obračun dveh evropskih predstavnikov, ki sta bila v kvalifikacijah za ligo Europa na delu že med tednom, v katerem pa so izraziti favoriti Domžalčani. Četo Simona Rožmana, ki je med tednom iztržila pozitiven izid pri močnem ruskem prvoligašu Ufi in bo naredila vse, da Bojana Jokića in njegove ruske soigralce tudi izloči. S tem bi Domžalčani, ki jih marsikdo uvršča tudi med tihe favorite v lovu na prvenstveno lovoriko, še tretjič v nizu poskrbeli za izjemno evropsko sezono.

Rudar je proti Steaui iz Bukarešte na prvi tekmi doma izgubil z 0:2 in skoraj zapravil možnosti za nove evropske tekme, po nosu pa so jo Marijan Pušnik in njegovi nogometaši dobili tudi v prvem prvenstvenem krogu. Doma so izgubili z 0:5 proti Mariboru. Zdaj bodo seveda naredili vse, da malce popravijo vtis, a bi bila proti Domžalam, ki so v novo prvenstveno sezono štartali z zmago, tudi točka velik podvig.

Seveda pa so Velenjčani tega sposobni. Ne nazadnje so to dokazali že v prvih dveh medsebojnih obračunih v prejšnji sezoni, ko so Domžale premagali z 2:1 in potem še z 1:0 na njihovem igrišču. Se lahko zgodba ponovi?

Simon Rožman
Sportal V Domžalah spet diši po sijajni evropski sezoni

Je med Rokom Kronavetrom in trenerjem Olimpije res počilo? Izvedeli bomo že danes. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Je med Rokom Kronavetrom in trenerjem Olimpije res počilo? Izvedeli bomo že danes. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Krško – Olimpija (danes ob 20.30)

Olimpija je sredi tedna v kvalifikacijah za ligo Europa premagala skromnega severnoirskega evropskega predstavnika Crusaders s 5:1 in po natanko petih urah igre le dočakala prvi gol v novi sezoni. Zdelo se je, da si bo njen trener Ilija Stolica po tej tekmi kupil vsaj nekaj dni miru pred nezadovoljno ljubljansko nogometno javnostjo, a je takoj po tekmi udarila novica o domnevnem sporu s prvim zvezdnikom slovenskega prvaka.

Počilo naj bi med njim in Rokom Kronavetrom, strelcem golov, ki so Olimpiji prinesli naslova državnega prvaka v letih 2016 in 2018. Srbski trener po četrtkovi tekmi, ki je bila druga, v kateri izkušenega občasnega slovenskega reprezentanta ni bilo niti na klopi Ljubljančanov, o domnevnem sporu ni želel govoriti in se je izmikal odgovorom na vprašanje. Če Kronavetra, ki ni poškodovan, v ekipi Olimpije ne bo niti danes, bo jasno, da je nekaj narobe in Stolica bo moral počasi javnosti pojasniti, kaj se dogaja. Pošten odgovor navijačem o tem, kaj se dogaja z največjim zvezdnikom ekipe, bo preprosto dolžan.

Morda še bolj kot to pa tiste, ki stiskajo pesti za Olimpijo, zanima, kako se bodo zeleno-beli odrezali na gostovanju pri Krškem. Po neuspehu v kvalifikacijah za ligo prvakov in prvenstvenem porazu v Novi Gorici je sicer prišla visoka evropska zmaga, a četrtkov tekmec ni bil ravno merilo, zato bo prav zanimivo videti, kako se bodo slovenski prvaki znašli v Krškem. Krčani so v prvem krogu sicer izgubili, a so ponudili dostojen odpor Domžalam, predvsem pa so v preteklosti že večkrat pokazali, da znajo biti trn v peti Olimpije. Resda so v prejšnji sezoni vse štiri tekme proti Ljubljančanom izgubili, a so jih zato v sezoni 2015/16, ki je bila za zmaje šampionska, premagali kar dvakrat.

Rok Kronaveter
Sportal Čudno dogajanje v Olimpiji: je med Kronavetrom in Stolico počilo?
Roman Bezjak
Sportal Mandarić pripravlja darilo za navijače: pred vrati Olimpije slovenski reprezentant

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte