Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 7. 2018,
17.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

2

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Mura Ante Šimundža

Sobota, 28. 7. 2018, 17.00

5 let, 9 mesecev

Ante Šimundža z Muro prihaja v Ljudski vrt

Legenda Maribora, ki želi zmotiti idilo v svojem najljubšem klubu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,11

2

Ante Šimundža je legenda Maribora, ki se je v srca navijačev v Ljudskem vrtu vpisal v vlogi nogometaša in tudi trenerja. Zdaj se v tej vlogi dokazuje tudi v Murski Soboti, kjer navdušuje na klopi Mure. V nedeljo bo s Prekmurci gostoval pri svojem najljubšem klubu, a ob tem ne bo nič prizanesljiv. "Želim, da moja ekipa doseže čim več," pravi pred derbijem drugega kroga Prve lige Telekom Slovenije.

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video

Za Maribor je odigral kar 296 tekem v vseh tekmovanjih, kar ga uvršča na deveto mesto večne lestvice. Zanj je zabil 102 gola, kar zadostuje za peto mesto, najbolj zgodovinski od vseh pa je bil tisti, ki ga je dosegel septembra 1999 v Kijevu, ko je ob prvem nastopu kateregakoli slovenskega kluba v ligi prvakov zadel za zmago nad Dinamom. Prvo in tudi zadnjo kakega slovenskega kluba v najmočnejši evropski ligi.

Potem se je med legende najbolj trofejnega slovenskega nogometnega kluba vpisal tudi v vlogi trenerja, ki jo je v Ljudskem vrtu opravljal med septembrom 2013 in avgustom 2015. V tem obdobju je v Maribor prinesel dve prvenstveni lovoriki, še bolj kot z njima pa je nase opozoril z uvrstitvijo v ligo prvakov v sezoni 2014/15 in z zgodovinskim prebojem v izločilne dele lige Europa sezono pred tem.

Toda na vse skupaj bo v nedeljo, ko ga z Muro, ki jo je lani suvereno vrnil v prvo ligo, ob 18.15 čaka gostovanje pri Mariboru v drugem prvenstvenem krogu, pozabil. Naredil bo vse, da zmoti idilo, ki po zelo uspešnem začetku nove sezone vlada v njegovem najljubšem klubu.

Z Muro se je proti Mariborom meril že štirikrat in štirikrat izgubil. | Foto: Mario Horvat/Sportida Z Muro se je proti Mariborom meril že štirikrat in štirikrat izgubil. Foto: Mario Horvat/Sportida

Sporoča, da ne bo prizanesljiv

"Ne bom se vrnil prvič. Dejstvo je, da je Maribor klub, pri katerem sem se dokazal. Tam sem pokazal največ kot igralec in tudi kot trener, to ni skrivnost. Toda danes sem trener Mure in na te stvari gledam profesionalno. Naredil bom vse, da moja ekipa doseže čim več," pred derbijem kroga pravi Ante Šimundža, ki bo poskušal pretentati Darka Milaniča. Trenerja Maribora, s katerim sta pred časom sodelovala. Bil je njegov pomočnik.

"Pričakujem hrabro igro in željo po dokazovanju. V Ljudskem vrtu želimo pokazati ambicioznost. Imamo kakovost, da nam to uspe," je še povedal trener, ki je v svojem prvem obdobju na klopi Mure proti Mariboru štirikrat že igral in vse štiri tekme izgubil.

Sportal Starejša navijačica Mure, ki vam bo zagotovo segla do srca #video

Vzporednic med Mariborom in Muro je kar nekaj

O Mariboru ima sicer zelo dobro mnenje. "To je poseben klub, ki te prevzame. Podobno je tudi v Murski Soboti, to sem že večkrat poudaril. Tudi tam so ljudje zelo zvesti svojemu klubu. V Mariboru se na vsakem koraku počutiš kot nogometaš, pritisk je večji. Tak, kot je v vsakem velikem klubu. Podobno je tudi v Murski Soboti, le v nekoliko manjšem obsegu," je vzporednico med zdajšnjim in nekdanjim klubom potegnil 46-letni Mariborčan.

V Fazaneriji je delal v dveh obdobjih. Med letoma 2011 in 2012, na novo pa tja prišel pred enim letom. | Foto: Mario Horvat/Sportida V Fazaneriji je delal v dveh obdobjih. Med letoma 2011 in 2012, na novo pa tja prišel pred enim letom. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Oba kluba sta ambiciozna. Maribor je začel svoje delo nadgrajevati s prihodom Zlatka Zahovića. Tudi tukaj bi potegnil vzporednico z Muro, ki je s prihodom nove uprave pred tremi leti vzpostavila nov način dela. Zelo ambiciozno, a racionalno. Potrpežljivo napredujemo in se s počasnimi koraki premikamo naprej. Tudi v Mariboru je bilo podobno. Še posebej po prvi ligi prvakov, ko je klub, kar zadeva finance in organizacijo, padel na zelo nizko raven," je za konec še povedal trener Mure, ki je v prvem krogu pred domačimi navijači v Fazaneriji z 1:1 remizirala proti kranjskemu Triglavu.

NK Mura
Sportal "Za Muro se ne navija, za Muro se živi" #video

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte