Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
24. 7. 2018,
4.00

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

Natisni članek

NK Mura

Torek, 24. 7. 2018, 4.00

5 let, 9 mesecev

Navijačica Mure Terezija Knaus

Starejša navijačica Mure, ki vam bo zagotovo segla do srca #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

V soboto, ko so nogometaši Mure odigrali prvo prvoligaško tekmo po več kot 1.800 dneh čakanja, smo v Murski Soboti obiskali tudi eno od najzvestejših navijačic prekmurskega nogometnega ponosa, Terezijo Knaus, ki za črno-bele navija že več kot tri desetletja in ne izpusti niti enega njihovega treninga, kaj šele tekme.

"Zagotovo na tekme Mure hodim že več kot 30 let. Na vsakem treningu sem, na vsaki tekmi," nam je povedala prisrčna Terezija Knaus, ki jo v Murski Soboti seveda poznajo vsi. Tribune Fazanerije obiskuje vedno, v dobrem in slabem.

Zraven je bila tudi v zadnjih petih letih, ko se je Mura med prvoligaše lezla iz četrte lige, in zdaj, ko je bila prvak med drugoligaši, je le dočakala dan, ko se je vrnila med slovensko nogometno elito. "To je nenormalno. Srečni smo od prvega do zadnjega," nam je zaupala simpatična starejša gospa, s katero smo si ogledali sobotno tekmo prvega kroga nove sezone Prve lige Telekom Slovenije med Muro in kranjskim Triglavom.

Ko je bila mlajša, je bila zmešana

"Včasih, ko sem bila mlajša, sem navijala kot zmešana. Bilo je noro. Od kričanja do vsega. Zdaj je malce drugače. Leta naredijo svoje," je še povedala priljubljena Trejzika, ki jo dobro poznajo tudi nogometaši in strokovno vodstvo na čelu s trenerjem Antejem Šimundžo, ki ga obožuje.

Terezija Knaus za nič na svetu ne bi zamudila domače tekme njene Mure. | Foto: Mario Horvat/Sportida Terezija Knaus za nič na svetu ne bi zamudila domače tekme njene Mure. Foto: Mario Horvat/Sportida

Obožuje Anteja Šimundžo, obiskal jo je za rojstni dan

"Zelo mi je všeč, ker je zelo sposoben trener. Pri vodenju ekipe in vsem drugem je zelo sposoben," je pohvalila trenerja, ki je Muro popeljal med prvoligaše, in pokazala tudi fotografije z rojstnodnevne zabave, na kateri so jo obiskali nogometaši in tudi trener. "Ko me vidijo, pridejo do mene in me pozdravijo," je veselo razlagala.

Fantje so pripravljeni na prvo ligo

Tekma proti Triglavu, prva prvoligaška v Murski Soboti, se ni izšla po njenih željah, saj Mura ni zmagala, a tudi nad remijem z 1:1 ni bila preveč razočarana.

Mura je v prvi prvoligaški tekmi po petih letih v Fazaneriji prišla do točke. | Foto: Mario Horvat/Sportida Mura je v prvi prvoligaški tekmi po petih letih v Fazaneriji prišla do točke. Foto: Mario Horvat/Sportida

"Na začetku so fantje pokazali, da so pripravljeni na prvo ligo, zato smo lahko pred naslednjimi tekmami optimisti," je še povedala za konec nasmejana navijačica Mure, ki s svojo iskreno ljubeznijo do lokalnega kluba hitro seže do srca.

Mura Triglav PLTS
Sportal Mura se je vrnila v prvo ligo in remizirala #video
Maribor, Rudar
Sportal Maribor je na eni tekmi zabil pet golov, Olimpija na prvega čaka že štiri ure in pol

Prvoligaško dogajanje na Planetu in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na Planet TV in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.
Ne spreglejte