Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Petek,
27. 7. 2018,
17.01

Osveženo pred

5 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Natisni članek

NK Domžale Simon Rožman

Petek, 27. 7. 2018, 17.01

5 let, 9 mesecev

Po remiju v Rusiji

V Domžalah spet diši po sijajni evropski sezoni

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,77

1

Simon Rožman | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

V zadnjih dveh sezonah so Domžalčani vselej poskrbeli za nekaj velikih evropskih tekem. Pred dvema letoma so tako gostili West Ham United, lani je v goste prišel Marseille. V četrtek so se z zahtevnega gostovanja pri močnem ruskem prvoligašu Ufi vrnili z zelo ugodnim rezultatom (0:0) in naznanili, da bi lahko za nov evropski podvig poskrbeli tudi letos.

NK Olimpija Crusaders
Sportal Olimpija si je oddahnila, Maribor in Domžale brez zadetkov, Rudar izgubil #video

Lani so Domžalčani odigrali kar osem evropskih tekem. V kvalifikacijah za ligo Europa so izločili estonsko Floro iz Talina, islandski Valur, nemškega prvoligaša Freiburg in se potem v play-offu dobro upirali prvoligašu iz države svetovnih prvakov Marseilllu.

Predlanskim so v kvalifikacijah za isto tekmovanje zlahka izločili andorski Lusitanos in potem še beloruski Šahtor Soligorsk, v tretjem krogu pa namučili West Ham United, ki so ga doma celo premagali.

Letos so se v prvem krogu kvalifikacij za ligo Europa precej namučili z bosanskim Širokim Brijegom, ki so ga izločili zaradi zadetka več v gosteh, v četrtek pa gostovali pri bogatem ruskem prvoligašu Ufi, ki je prejšnjo sezono ruske premier lige končal na šestem mestu, in remizirali brez zadetkov, kar jim pred povratno tekmo, ki bo prihodnji četrtek v Domžalah, daje precej možnosti za uspeh in nov evropski podvig. V primeru napredovanja jih namreč čaka precej lažji nasprotnik, madžarski Honved ali pa luksemburški Progres Niederkorn.

Simon Rožman: Pravi obraz proti odlični ekipi

"Iskrene čestitke fantom za odlično predstavo. Ob vročini in na zelenici z umetno travo ni lahko igrati, zato si resnično zaslužijo vse pohvale. Prikazali so izredno disciplino v fazi branjenja, tekmo imeli pod kontrolo, zadržali tudi nekaj nevarnih naletov Ufe. Dvoboj je bil zelo čvrst in trd, pravzaprav pravi evropski. Morda nam je lahko malce žal dveh, treh situacij, ki bi lahko v pravem trenutku tekmo popeljale v drugo smer. Vseeno sem zelo zadovoljen, proti izjemni ekipi smo prikazali pravi obraz, tako da v Domžale peljemo aktiven rezultat," je bil po tekmi proti Ufi, katere kapetan je nogometaš, ki ima to vlogo tudi v slovenski reprezentanci, Bojan Jokić, zadovoljen trener Domžal Simon Rožman.

Ali bodo Domžalčani poskrbeli za novo sijajno evropsko sezono? | Foto: Žiga Zupan/Sportida Ali bodo Domžalčani poskrbeli za novo sijajno evropsko sezono? Foto: Žiga Zupan/Sportida

Delajo velike stvari

"Oboji smo bili na maksimumu, nekaj takšnega pričakujem tudi v četrtek. Odločale bodo malenkosti, naša prednost pa je lahko dodatna energija s tribun. Delamo velike stvari, navsezadnje smo se danes pomerili s pravim velikanom, če primerjamo naša proračuna, a smo vseeno dokazali, da se lahko kosamo z največjimi. Igralci kažejo izredno željo, borbenost, motivacijo, tudi vsebina je prava, zato bi si želeli, da bi bili za naše delo nagrajeni s podporo naših navijačev. Želimo ponoviti današnjo predstavo in tudi rezultatsko tekmo zapeljati v naš prid," je še povedal vodja strokovnega štaba Domžal, ki so po uradni statistiki proti vratom nasprotnika sprožili deset strelov. Kar enkrat več kot Ufa.

Domžale, ki so v novo sezono Prve lige Telekom Slovenije vstopile z zmago, vmes čaka še nova prvenstvena preizkušnja. V nedeljo ob 20.15 bodo gostile velenjski Rudar.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

NK Domžale, NK Rudar Velenje
Sportal Domžale po šovu Ibričića na vrh, Olimpija ostaja na začelju! #video
NK Rudar, NK Maribor
Sportal Maribor proti Rangersu ali Osijeku
Ne spreglejte