Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
18. 7. 2020,
9.07

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70

Natisni članek

disciplinski sodnik NZS NK Celje kazen Mitja Lotrič

Sobota, 18. 7. 2020, 9.07

3 leta, 9 mesecev

Kazen za Mitjo Lotriča

Celjani si lahko oddahnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,70
Mitja Lotrič, NK Celje | Mitja Lotrič je prejel eno tekmo kazni. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mitja Lotrič je prejel eno tekmo kazni.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaš Celja in eden najboljših posameznikov v Prvi ligi Telekom Slovenije v tej sezoni Mitja Lotrič, ki je na zadnji tekmi proti Triglavu prejel rdeči karton, bo prisilno počival le eno tekmo, so danes sporočili iz NZS. Celjski napadalec, ki je v tej sezoni dosegel že 18 zadetkov, bo tako lahko svojemu klubu pomagal na sredini, morda odločilni, tekmi z Olimpijo. 

 

PLTS: Olimpija - Tabor
Sportal Olimpija po šoku v Stožicah izgubila prvo mesto in Luka Menala! #video
Dejan Balažic
Sportal Vroča kri v Celju, Lotriču rdeči karton! Je sodnik oškodoval Celjane za zmago?

Napetost v Prvi ligi Telekom Slovenije se pred zadnjima dvema krogoma močno stopnjuje. V borbi za naslov ostajajo še tri ekipe, najverjetneje pa bo prvaka odločil dvoboj med Celjem in Olimpijo. Celjani so imeli pred zadnjima dvema krogoma nekaj dodatnih skrbi, saj je Mitja Lotrič na zadnji tekmi proti Triglavu (2:2) zaradi protestiranja po koncu tekme prejel rdeči karton, zato bo moral spustiti izjemno pomembno gostovanje pri velenjskem Rudarju. Nogometašem iz knežjega mesta je dodatne skrbi povzročala morebitna odločitev Nogometne zveze Slovenije, da bo moral Lotrič zaradi izključitve izpustiti tudi sredino tekmo z Olimpijo, a se je disciplinski sodnik odločil, da bo vroči celjski napadalec prisilno presedel le eno tekmo. 

Lotrič je zaradi protestiranja in žaljenja sodnika prejel le eno tekmo prepovedi, plačati pa bo moral 650 evrov kazni. Petindvajsetletni napadalec se je po tekmi zaradi svojega vedenja tudi opravičil, kar je disciplinski sodnik Boštjan Jeglič upošteval kot olajševalno okoliščino. Je pa zaradi nešportnega in neetičnega vedenja, žaljenja sodnikov in groženj tri tekme in 550 evrov kazni prejel direktor Celja Zoran Podkoritnik.

Kaznovan je bil tudi kranjski Triglav, s 720 evri zaradi kršitve predpisov NZS, zaradi nove odsotnosti glavnega trenerja, in z dodatnimi 300 evri zaradi nešportnega vedenja njegovih igralcev, ki so dobili pet rumenih kartonov. Kazen pa je prejel tudi zadnjeuvrščeni velenjski Rudar, ki bo naslednji nasprotnik Celja. Velenjčani so prav tako zaradi zaradi nove odsotnosti glavnega trenerja dobili 360 evrov kazni.

Ne spreglejte