Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2024,
13.30

Osveženo pred

3 tedne, 1 dan

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33

Natisni članek

Euro 2024 Euro 2024 1. SNL Josip Iličić Ante Šimundža NK Maribor NK Maribor

Petek, 24. 5. 2024, 13.30

3 tedne, 1 dan

Po koncu sezone

Šimundža: Veseli, da smo evropskega igralca vrnili na pot, ki si jo je želel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,33
Ante Šimundža | Ante Šimundža je strnil misli po koncu sezone. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Ante Šimundža je strnil misli po koncu sezone.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Po koncu sezone, ki jo je NK Maribor po rezultatsko odličnem finišu končal na drugem mestu, se je glavni trener Ante Šimundža ozrl na prehojeno pot zadnjih mesecev, na kateri obžaluje izpad v pokalnem tekmovanju, veseli pa ga, da so jih gledalci nagradili za delo, in tudi, da se je Josip Iličić po več letih znašel na reprezentančnem seznamu.

Gorica
Sportal Čudi jih, da nekateri že vidijo Bravo v Evropi: Kaj pa mi?

Sezona NK Maribor se je končala z drugim mestom na prvenstveni lestvici, na kateri so v končnici prehiteli večnega tekmeca iz Ljubljane. Na Štajerskem bi si sicer želeli zvečer sodelovati na sklepnem pokalnem dejanju, a so jim to v osmini finala preprečili Radomljani. Po koncu tekmovalnega obdobja je misli strnil glavni trener Ante Šimundža, ki se je dotaknil tudi dejstva, da so v Ljudskem vrtu v zadnjem delu sezone serijsko polnili točkovni račun.

"Zadnjo tekmo smo izgubili s Celjem, 0:1, nato nam je uspela serija 20 tekem brez poraza. Žal smo izpadli iz pokalnega tekmovanja, kar ima svoje razloge. To je bil eden izmed ciljev, ki jih nismo izpolnili. Pomembno je, da so gledalci vmes prepoznali naše delo, da se vračajo in so nam namenili veliko podpore. Spoznanje, ki me osebno zelo veseli, je, da se navijači zavedajo, da ne more biti vedno vse optimalno. Veselje tudi ob neodločenem rezultatu pomeni, da prepoznajo pomen tekmovalnosti in pragmatičnosti tudi na tekmah, na katerih si marsikdo želi drugačen rezultat," je za uradno spletno stran kluba dejal Šimundža.

"Veselje tudi ob neodločenem rezultatu pomeni, da prepoznajo pomen tekmovalnosti in pragmatičnosti tudi na tekmah, na katerih si marsikdo želi drugačen rezultat." | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Veselje tudi ob neodločenem rezultatu pomeni, da prepoznajo pomen tekmovalnosti in pragmatičnosti tudi na tekmah, na katerih si marsikdo želi drugačen rezultat." Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Rogaška
Sportal Ogorčenje v Rogaški Slatini: Rogaška izpostavila tudi najhujši scenarij

Potrditev dozdajšnjega dela

Dvainpetdesetletnika so izbrali za najboljšega trenerja sezone, šesterica vijolic se je znašla v najboljši 11-erici 1. SNL, Josip Iličić pa si je z zadnjimi predstavami prislužil umestitev na razširjeni reprezentančni seznam za nastop na evropskem prvenstvu v Nemčiji.

"Menim, da smo lahko s priimkom Iličić na evropskem prvenstvu veliko prepoznavnejši." | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Menim, da smo lahko s priimkom Iličić na evropskem prvenstvu veliko prepoznavnejši." Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Individualne nagrade so vedno posledica dela in veliko pomenijo, še posebej, če pridejo od tekmecev na igrišču. Gre za potrditev dozdajšnjega dela in hkrati motivacijo za ponavljanje ter nadgradnjo. Morda bi lahko imeli še kakšnega igralca več na reprezentančnem seznamu. Selektor je izbral kandidate, verjamem, da v najboljši meri, in lahko smo veseli, da smo evropskega igralca vrnili na pot, ki si jo je želel. Menim, da smo lahko s priimkom Iličić na evropskem prvenstvu veliko prepoznavnejši," je prepričan trenerski šef Mariborčanov.

Josip Iličić
Sportal Vrnitev Josipa Iličića v slovensko reprezentanco odmeva v svetu

Mariborčani bodo prvi trening na novo sezono začeli 10. junija. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mariborčani bodo prvi trening na novo sezono začeli 10. junija. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Čez dobra dva tedna priprave na novo sezono

Ta bo varovance zbral že čez dobra dva tedna, prvi trening bo 10. junija. "Sledijo analize, kaj je bilo dobro, kaj slabo, kar lahko nadgradimo. Moramo biti pripravljeni na začetek priprav in zastaviti smernice, da smo lahko tekmovalni ter konstantni, kar večkrat poudarjam, tudi v prihodnji sezoni. Lahko smo pozitivni po zadnjih dosežkih, a je vse odvisno od nas. Sezona je zaključena, zgodovina se pozabi. Živimo od sedanjosti in prihodnosti. V prihodnosti pa boš živel tako, kot boš zdaj delal. Pomembno je, da fantje pridejo nazaj lačni dokazovanja, motivirani. Pokazali so, da znajo in želijo razmišljati v tej smeri, kar jih dela boljše, bolj povezane. Upam in verjamem, da bomo tako tudi nadaljevali," je v klubski mikrofon še dodal Šimundža.

Goran Boromisa
Sportal Boromisa se opravičuje navijačem Olimpije: Zaslužili smo si žvižge
Celje
Sportal Lepo je, če imaš denar. Še lepše je, če ti zaupajo.
Matjaž Kek
Sportal Selektor Kek razkril karte, na seznamu tudi Iličić!
Rogaška
Sportal Pritožba zavrnjena, Rogaška ostaja brez prve lige

 

Ne spreglejte