Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
6. 7. 2021,
18.51

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Natisni članek

1. SNL Marko Alvir NK Maribor NK Maribor

Torek, 6. 7. 2021, 18.51

2 leti, 9 mesecev

Novi okrepitvi Maribora

Maribor z dvema novima okrepitvama

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,48

Iz NK Maribor so potrdili še dva podpisa pogodbe in prihod dveh novih članov. V statusu posojenega nogometaša iz Viktorie Plzen v Ljudski vrt prihaja 27-letni Marko Alvir, dobro znan obraz s slovenskih igrišč, saj je bil v letih 2015-18 član Domžal. Maribor je danes okrepil tudi Danijel Šturm, ki je v minuli sezoni drugoligaškega prvenstva v dresu moštva Vitanest Bilje zabil 13 golov v 22 nastopih

NK Maribor NŠ Mura
Sportal Ni kaj, Mariboru in Olimpiji ne bo lahko že v prvem krogu!
NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23

"Glede na to, da smo ekipo močno pomladili, za Evropo pa potrebuješ ob kvaliteti tudi izkušnje, smo se odločili pripeljati igralca, ki premore oboje. Gre za enoletno posojo z možnostjo odkupa. Pri Marku kakovost ni vprašljiva, ima močno izraženo željo po dokazovanju, zelo pomembno pa je spoznanje, da je bil nazadnje v ritmu igranja, tako da ga ne bo treba čakati. Naše ambicije v evropskem tekmovaju so zelo visoke, zato okrepitev kadra z namenom, da ne sloni vse na mladih, ampak tudi na izkušnjah," športni direktor Marko Šuler o naslednji kadrovski potezi, ki prinaša dodaten zagon tik pred otvoritvijo sezone.

"Zelo sem vesel, da sem prišel v največji klub v Sloveniji"

Marko Alvir se je v dresu Domžal večkrat pomeril proti Mariboru in Martinu Milcu, ki je zdaj po novem njegov soigralec. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Marko Alvir se je v dresu Domžal večkrat pomeril proti Mariboru in Martinu Milcu, ki je zdaj po novem njegov soigralec. Foto: Urban Urbanc/Sportida Hrvaški nogometaš Marko Alvir, ki je bil v mlajših selekcijah član zagrebškega Dinama in dve sezoni tudi madridskega Atletica, pri katerem je občasno treniral tudi s prvo ter igral za tretjo ekipo, se dobro znajde v vseh vlogah v zvezni vrsti. Po prepričljivih predstavah v domžalskem dresu (58 tekem, 15 golov) si je januarja 2017 prislužil prestop k Slaviji iz Prage. Ob ostri konkurenci in po vmesnih težavah s poškodbo je bil posojen nazaj v Domžale, pozneje pa k češkemu prvoligašu Pribramu, pri katerem je opozoril nase in se januarja 2020 preselil v Plzen. V dresu Viktorie je zbral 11 nastopov, v spomladanskem delu prejšnje sezone je bil posojen k moštvu Dynamo Češke Budejovice, sezona 2021/22 pa bo vijol’čna.

"Zelo sem vesel, da sem prišel v največji klub v Sloveniji. Klubska pričakovanja so visoka, tega se dobro zavedam, tukaj pa sem, da pomagam ekipi in upravičim svoj prihod. Na Češkem sem preživel štiri leta in pol, napredoval kot igralec. Zagotovo sem telesno boljše pripravljen, taktično bolj podkovan. Vmes sem imel nekaj težav s poškodbami, zdaj sem ustrezno pripravljen in storil bom vse, da se čim prej priključim ekipi," je povedal Alvir.

Leon Sever
Sportal Prekrasna novica za NK Maribor, nov preobrat Domžal in podvig Brava

Šturm podpisal do 2025

Maribor pa je okrepil tudi Danijel Šturm, ki je v minuli sezoni drugoligaškega prvenstva v dresu moštva Vitanest Bilje zabil 13 golov v 22 nastopih. Z mariborskim klubom je danes podpisal pogodbo do 2025. Pred tem je 22-letnik, doma iz Tolmina, igral v Švici za ekipi Chiasso in Mondrisio, pri mlajših selekcijah pa za Tolmin in vmes pol leta za Bilje.

"Tukaj sem že skoraj dva tedna, soigralci in vsi v klubu so me lepo sprejeli, tako da se veselim nadaljnjega dela, skupnih trenutkov. Vesel sem, da je bilo obdobje dokazovanja uspešno. Na vsakem koraku je bilo opazno, kakšne so zahteve v Mariboru. Vse je na višjem nivoju in to bo zame dobra, nova stopnica v karieri, življenju nasploh. Želel sem dobiti priložnost v prvoligaški konkurenci, prestop v Maribor pomeni uresničitev sanj. Pri prilagajanju mi bodo prišle prav tudi izkušnje iz Švice in s popolno osredotočenostjo na vse obveznosti se bom trudil, da bi bila moja zgodba v vijoličastem uspešna," je po sklenitvi dogovora, veljavnega do leta 2025, poudaril Šturm, ki si je izbral dres s število 11.

NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman
Sportal Rusi so se znesli nad Muro, Poljaki ponagajali Mariboru, preobrat Domžal
Ne spreglejte