Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
29. 10. 2023,
19.22

Osveženo pred

5 mesecev, 4 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54

Natisni članek

Safet Hadžić Damir Krznar Zoran Zeljković NŠ Mura FC Koper Prva liga Telemach 1. SNL NK Rogaška NK Radomlje NK Maribor NK Maribor NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 29. 10. 2023, 19.22

5 mesecev, 4 tedne

1. SNL, 14. KROG

Olimpija nemočna proti 17-letniku, Aluminij razjezili sodniki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,54
NK Aluminij Jan Petek | Komaj 17-letni vratar Jan Petek se po Mariboru ni pustil premagati še Olimpiji. | Foto www.alesfevzer.com

Komaj 17-letni vratar Jan Petek se po Mariboru ni pustil premagati še Olimpiji.

Foto: www.alesfevzer.com

V 14. krogu 1. SNL novo razočaranje za Olimpijo, saj je doma igrala neodločeno 0:0 z Aluminijem. Izkazal se je 17-letni vratar Kidričanov Jan Petek. Na prvi nedeljski tekmi so Radomlje z Muro igrale 1:1, že na začetku pa izgubile vratarja Emila Velića, ki je obležal na zelenici. Nogometaši Maribora so v Ljudskem vrtu v soboto šele po preobratu premagali zadnjeuvrščeno Rogaško (2:1), zmagoviti gol pa dosegli v sodnikovem dodatku. Vodilni Celjani so v petek ugnali Domžale (3:1), veselje Damirja Krznarja pa je bilo še večje dan pozneje, ko sta se Koper in Bravo razšla brez zmagovalca (1:1). Celjani imajo tako pred kanarčki šest točk prednosti, Safet Hadžić še ni dočakal prve zmage s Koprom.

Olimpija Aluminij
Sportal Odločne besede Zeljkovića, ki so jih lahko veseli navijači Olimpije

1. SNL, 14. krog:

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

 

Velić s kolenom dobil po nosu in obležal

Dardan Shabanhaxhaj Emil Velić | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com Nedeljski spored sta ob 15. uri na domžalskem stadionu odprla Radomlje in Mura. Radomljani so bili doslej velik trn v peti Prekmurcev in to se je nadaljevalo tudi na tej tekmi. Še na peti domači niso izgubili proti črno-belim. To je bil neposreden obračun za šesto mesto, ki ponuja lepo izhodišče za naskok na mesta, kjer diši po Evropi. Radomljani so v zadnjem obdobju dvignili učinkovitost, na zadnjih treh tekmah so pokvarili načrte Olimpiji in Kopru, nato pa v gosteh ugnali še Aluminij.

Je pa že po nekaj minutah igre v Domžalah prišlo do neljubega dogodka, ko je vezist Mure Dardan Shabanhaxhaj nesrečno s kolenom v glavo zadel vratarja Radomelj Emila Velića. Ta je obležal na zelenici, za nekaj trenutkov pa celo izgubil zavest. Nogometaši in nato zdravniška služba so mu takoj priskočili na pomoč. Utrpel je zlomljen nos, prebito ustnico in lažji pretres možganov. Tekme ni mogel nadaljevati (to je bila njegova šele druga to sezono, saj se je ravno vrnil po poškodbi), zamenjal ga je Luka Baš. V igri so nato prevladovali gostje, a Shabanhaxhaj je izkoristil šele svojo tretjo priložnost. V 25. minuti je tako Avstrijec s kosovskimi koreninami zadel za vodstvo z 1:0 in s tem tudi za izid prvega polčasa.

Najlepšo potezo tekme smo videli v sodnikovem dodatku drugega polčasa, ko je s prekrasnim golom za končni izid 1:1 zabil rezervist Sandi Nuhanović. Tudi sicer so bili Radomljani v drugem polčasu precej bolj nevarni, nekaj lepih poskusov sta imela Madžid Šošić in Tin Hrvoje. Mura torej ostaja šesta in dve točki pred Radomljami.

Emil Velić je nesrečno prejel udarec s kolenom po nosu. | Foto: www.alesfevzer.com Emil Velić je nesrečno prejel udarec s kolenom po nosu. Foto: www.alesfevzer.com

Zeljković prvič v Stožicah, samo točka Olimpije

Zoran Zeljković | Foto: www.alesfevzer.com Zoran Zeljković Foto: www.alesfevzer.com Nogometaši Olimpije so se s Ferskih otokov vrnili s poklapanimi obrazi. Od na papirju najlažjega evropskega gostovanja so pričakovali bistveno več, na koncu pa po bledi igri izgubili z 0:3, se ujeli v fersko zanko in že skoraj zapravili vse možnosti za napredovanje v konferenčni ligi. Novi trener Zoran Zeljković je doživel prvo veliko razočaranje, odkar se je iz Kopra vrnil v rojstno mesto. Rane skuša zaceliti na nedeljskem srečanju z Aluminijem, kjer se prvič predstavlja v novi vlogi v Stožicah, vse kaj drugega kot zmaga branilcev dvojne slovenske krone pa bi bila veliko presenečenje.

Timi Max Elšnik | Foto: www.alesfevzer.com Timi Max Elšnik Foto: www.alesfevzer.com A Kidričani so Ljubljančane pošteno namučili. Pravzaprav je njihov najnevarnejši strelec Sandro Jovanović tudi zadel. A so sodniki po ogledu z VAR gol iz 15. minute razveljavili, češ da je pred tem Žan Baskera naredil prekršek nad Justasom Lasickasom. In to ni bila edina situacija, ki je v prvem polčasu razjezila goste (11-metrovko so želeli nekaj minut prej, ko je v kazenskem prostoru padel Filip Kosi).

Nove skrbi za Olimpijo pa v sedmi minuti nadaljevanja tekme, ko je zaradi poškodbe moral iz igre kapetan Timi Max Elšnik. Za kaj točno gre in kako resno je, za zdaj ni jasno. Zamenjal ga je Saar Fadida. V nadaljevanju je Olimpija pritisnila na gostujoči gol, a se najstnik med vratnicama Jan Petek ni pustil premagati (najresneje sta njegove dlani ogrela Admir Bristrić in Marko Brest). Pravzaprav je bil bliže golu Aluminij, ko je v 75. minuti Jovanović zatresel okvir vrat.

Olimpija za vodilnim Celjem zdaj zaostaja že za velikih osem točk.

Ante Šimundža NK Maribor
Sportal Šimundža po drami v Ljudskem vrtu: Trenutno je to naša realnost

Maribor do preobrata v sodnikovem podaljšku

Dvoboj med Mariborom in Rogaško je bil napet do zadnje sekunde. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Dvoboj med Mariborom in Rogaško je bil napet do zadnje sekunde. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Sobotni večerni spopad na Štajerskem je postregel z razburljivim dogajanjem. Nogometaši Rogaške so odlično vstopili v srečanje v Ljudskem vrtu in že v 5. minuti povedli z 1:0. Vratar Maribora Ažbe Jug je najprej ustavil strel Reneja Rantuše Lamprehta z razdalje, nato je preprečil zadetek še pri strelu Nejca Gradišarja, a se je gostom ponudila še ena priložnost. Žoga se je odbila do Oliverja Kregarja, ki je spravil žogo izza hrbta vratarja Maribora in popeljal črno-bele v vodstvo. Pred tem, igrala se je šele osma sekunda srečanja, je nepričakovano priložnost, ko se je po napaki Svena Šoštariča Karića znašel sam pred vratarjem, zapravil Gradišar.

Gostje pa se niso dolgo veselili vodstva v Mariboru. V 26. minuti je Marko Božić po izjemnem prodoru zaposlil Jana Repasa, ta pa je z natančnim strelom premagal Roka Vodiška in s tretjim zadetkom v tej sezoni izenačil na 1:1. Tik pred koncem prvega polčasa je Josip Iličić z mojstrsko izvedbo prostega strela prisilil vratarja Rogaške k atraktivnemu posredovanju.

V drugem polčasu se je najprej priložnost ponudila Rogaški, Nejc Gradišar je po protinapadu že zatresel mrežo Maribora, a je bil zadetek razveljavljen zaradi nedovoljenega položaja. V nadaljevanju so vijolice pritisnile na vrata gostov, Rok Vodišek je imel veliko dela, v 66. minuti pa mu je na pomoč priskočila še sreča, ko je Max Watson zatresel okvir vrat. V 70. minuti se je nekdanji vratar Olimpije in Genoe izkazal ob posredovanju, ko je Josip Iličić s prostega strela meril v vratarjev kot. 35-letni Gorenjec je v predzadnji minuti rednega dela iz bližine poslal žogo visoko čez vrata, nato pa je pritisk gostiteljev le obrodil sadove.

Rezervist Maribora Erico Castro je odločil zmagovalca v sodnikovem podaljšku. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Rezervist Maribora Erico Castro je odločil zmagovalca v sodnikovem podaljšku. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

V uvodni minuti sodnikovega podaljška je zadel v polno Erico Castro. Portugalec z angolskim potnim listom se je izkazal za zlatega aduta Anteja Šimundže. V igro je vstopil v 82. minuti, nato pa bil spreten po odbitku Vodiška, ko je ubranil strel Hilala Soudanija. Maribor je tako vendarle prišel do treh točk in zadal Rogaški četrti zaporedni poraz.

Poplatnika od zadetka sezone ločili centimetri

V napadu Brava v tej sezoni izstopa tudi izkušeni Matej Poplatnik. S petimi zadetki je tretji najboljši strelec tekmovanja. | Foto: www.alesfevzer.com V napadu Brava v tej sezoni izstopa tudi izkušeni Matej Poplatnik. S petimi zadetki je tretji najboljši strelec tekmovanja. Foto: www.alesfevzer.com Mladi ljubljanski klub (p)ostaja v tej sezoni strup za favorite. Tokrat je ostal neporažen na Bonifiki in s tem preprečil Safetu Hadžiću, da bi se veselil prve zmage, odkar je na trenerskem položaju Koprčanov nasledil Zorana Zeljkovića. Čeprav so bili Koprčani gostitelji in zaradi boljšega položaja na lestvici favoriti, so se morali na koncu namučiti za točko. Do neodločenega rezultata jim je pomagala tudi sreča, saj je prvi strelec Brava Matej Poplatnik dvakrat zatresel okvir vrat. Prvič v prvem polčasu, ko je zadel vratnico z glavo, drugič pa v 80. minuti, ko je s spektakularnim volejem z okrog 35 metrov zatresel prečko. Takrat je bil mladi vratar Kopra Klemen Hvalič že premagan, a je udarec izkušenega napadalca Šiškarjev po lobu za nekaj centimetrov zgrešil polni cilj. Če bi mu uspelo, bi v 14. krogu 1. SNL videli enega najbolj spektakularnih zadetkov zadnjih sezon.

Koprčani so sicer povedli v 33. minuti, ko je po edinem strelu kanarčkov v okvir vrat v prvem delu zadel Ramazan Orazov. Reprezentant Kazahstana, ki bo prihodnji mesec gostoval v razprodanih Stožicah v kvalifikacijah za Euro 2024, je izkoristil podajo Maksa Barišića iz z roba kazenskega prostora s prekrasnim strelom popeljal gostitelje v vodstvo.

Bravo je bil sicer na tekmi nevarnejši tekmec, o čemer priča tudi razmerje strelov na gol (16:11, od tega 8:3 v okvir vrat), pa tudi izvedenih kotov (10:4). Koprčanom so povzročali ogromno težav, v 58. minuti pa je mladi Matic Ivanšek izenačil na 1:1. Hvalič je po strelu Poplatnika odbil žogo do 19-letnega napadalca Brava, ki se je tako vpisal med strelce še na drugi zaporedni tekmi. V dinamični tekmi, polni priložnosti na obeh straneh, je okvir vrat nastreljal tudi napadalec Kopra Enej Jelenič. Z bližine je ob posredovanju Matije Orbanića zadel vratnico, dvoboj pa se je končal z 1:1.

Bravo je ohranil niz neporaženosti, ki traja že deset tekem, za vodilnim Celjem pa zaostaja po novem že šest točk. Ljubljančani so ohranili četrto mesto.

Uspešen domači debi Krznarja

Damir Krznar je Celjane prvič vodil na stadionu Z'dežele. Pred najbližjim zasledovalcem Koprom ima že šest točk prednosti. | Foto: www.alesfevzer.com Damir Krznar je Celjane prvič vodil na stadionu Z'dežele. Pred najbližjim zasledovalcem Koprom ima že šest točk prednosti. Foto: www.alesfevzer.com Celjani so dosegli novo, četrto zaporedno zmago in še naprej ostajajo vodilna ekipa Prve lige Telemach. Tokrat so v večini tekme povsem nadigrali goste iz Domžal, ki so izgubili četrtič na zadnjih petih tekmah.

Gostitelji so bili že v začetku srečanja boljši nasprotnik, v začetku 21. minute pa so izbranci Damirja Krznarja povedli, zadel je Damjan Vuklišević, potem ko je v bližini gola iz prve zadel po lepi Milićevi podaji. Domžalčani so nato drugi polčas odprli nekoliko odločneje in nekajkrat prišli v kazenski prostor domače vrste, v 66. minuti pa unovčili napako Luke Bobičanca za 1:1. Nogometaš Celja je žogo podaril Filipu Stupareviću, ki je prišel pred vratarja Matka Obradovića in ga tudi premagal. Toda takoj zatem se je spet nadaljevala prevlada Celja in ga nagradila v 72. minuti, ko je sodnik po pregledu posnetka dosodil najstrožjo kazen po igranju z roko Lukasa Hempta. Z bele točke je v 74. minuti zadel povratnik po poškodbi Denis Popović za novo vodstvo celjske ekipe. V 89. minuti so Celjani, ki so tudi v končnici imeli kar nekaj lepih priložnosti, spet zadeli, po Popovićevi podaji je Gregor Bajde postavil končni rezultat 3:1.

1. SNL, 14. krog:

Petek, 27. oktober:

Sobota, 28. oktober:

Nedelja, 29. oktober:

Lestvica:

Najboljši strelci:

– Rui Pedro (Olimpija)
– Aljoša Matko (Celje), Dardan Shabanhaxhaj (Mura)
– Matej Poplatnik (Bravo), Madžid Šošić (Radomlje)
4 – Marko Božić (Maribor), Edmilson (Celje), Arnel Jakupović (Maribor), Timothe Nkada (Koper)
3 – Maks Barišić (Koper), Saar Fadida (Olimpija), Sandro Jovanović (Aluminij), Amadej Maroša (Mura), Nemanja Motika (Olimpija), Mustafa Nukić (Olimpija), Bede Osuji (Koper), Martin Pečar (Bravo), Marcel Ratnik (Olimpija), Jan Repas (Maribor), Gašper Trdin (Bravo)

Klaksvik Olimpija
Sportal Navijače Olimpije najbolj zabolelo, da so jih ponižali električarji in ribiči
Ne spreglejte