Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
30. 10. 2023,
16.32

Osveženo pred

6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83

Natisni članek

Timi Max Elšnik 1. SNL Prva liga Telemach NK Olimpija NK Olimpija Zoran Zeljković

Ponedeljek, 30. 10. 2023, 16.32

6 mesecev

Trener Olimpije Zoran Zeljković po remiju z Aluminijem

Odločne besede Zeljkovića, ki so jih lahko veseli navijači Olimpije

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,83
Olimpija Aluminij | Zoran Zeljković je prvič vodil Olimpijo v Stožicah in osvojil točko proti Aluminiju, kar je manj od pričakovanj. | Foto www.alesfevzer.com

Zoran Zeljković je prvič vodil Olimpijo v Stožicah in osvojil točko proti Aluminiju, kar je manj od pričakovanj.

Foto: www.alesfevzer.com

V Ljubljani še vedno odmeva brezidejnost nogometašev Olimpije, ki v nedeljo niso znali zatresti mreže Aluminija. Zmaji so navijače razočarali še na drugi tekmi zapored. V četrtek so doživeli potop na Ferskih otokih (0:3), tri dni pozneje pa so ostali brez načrtovane domače zmage nad Kidričani (0:0). Rezultat pa bi bil lahko še hujši, če bi gostom v prvem polčasu določene sodniške odločitve šle bolj na roko. Pred trenerjem Zoranom Zeljkovićem je zahtevno obdobje, že v četrtek ga čaka nov izziv v pokalu. "Ne zanima me, kaj govorijo drugi," ob rezultatski krizi sporoča strateg iz Ljubljane, ki pomirja navijače, saj je prepričan, da bodo zmaji na igrišču kmalu bistveno boljši.

NK Aluminij Jan Petek
Sportal Olimpija nemočna proti 17-letniku, Aluminij razjezili sodniki

Če je pred dobrim tednom z zmago v Domžalah poskrbel za pozitivno šok terapijo (2:0) in nakazal boljše čase zeleno-belih, pa sta naslednji dve tekmi hitro spremenili mnenje javnosti o tem, kako primerno in posrečeno rešitev za novega trenerja Olimpije predstavlja Zoran Zeljković. Ljubljančan se je na nedeljski tekmi z Aluminijem, na katerem njegovi izbranci še drugič zapored niso dosegli zadetka, prepričal o tem, kako veliko je nezadovoljstvo občinstva s trenutnimi predstavami moštva.

Nogometaši Olimpije so še drugo zaporedno tekmo končali brez doseženega zadetka. | Foto: www.alesfevzer.com Nogometaši Olimpije so še drugo zaporedno tekmo končali brez doseženega zadetka. Foto: www.alesfevzer.com

Ni manjkalo tudi žvižgov, kar je mladega stratega, vajenega marsičesa, saj si je v Kopru na stresnem položaju pridobil trdo kožo, pahnilo v dodatno slabo voljo. Po novem razočaranju Olimpije je priznal, kako ne more ostati ravnodušen na trenutno dogajanje. Po drugi strani pa je dal vedeti, da je zaradi kompleksnosti dogajanja pri ljubljanskem klubu pričakoval, kako se v uvodnih tednih ne bosta cedila le med in mleko.

"Težko doživljam vse skupaj, a to sem tudi pričakoval. Vedel sem, da ne bo šlo čez noč. Imam upanje in prepričan sem, da bomo kmalu bistveno boljši," je naslednik Portugalca Joaa Henriquesa postregel z besedami, ki se jih bodo razveselili navijači Olimpije. Prepričan je namreč, da bo trenutna kriza zmajev odpravljena in da bo nad Stožicami kmalu posijalo sonce. To bi bilo še kako potrebno, saj zmaji v Evropi zapravljajo ugled, v domačem prvenstvu pa za Celjani zaostajajo kar osem točk, navijače pa najbolj skrbi brezidejnost nogometašev v igri v napadu.

"Držati moramo skupaj, le tako lahko izidemo iz težav"

Ni pa pri Olimpiji slabo prav vse. Zmaji so denimo dvakrat zapored v 1. SNL ohranili mrežo nedotaknjeno, to pa je tisto, kar ob prihodu k Olimpiji tudi poudarja Zeljković. "Edina stvar, ki me tokrat veseli, je čista mreža. Vse drugo moramo storiti bolje. Ustvarjali smo si premalo priložnosti, bili premalo nevarni in igrali prepočasi. Po nepotrebnem smo imeli preveč dotikov, počeli smo tehnične napake. Nekaj zaradi zahtevnega igrišča, a veliko tudi zaradi nas. Čaka nas še veliko dela. Stvari moramo preučiti in videti, kaj lahko kmalu izboljšamo," je dal vedeti, kako bo treba nekaj spremeniti, če bo Olimpija želela v prihodnje dosegati boljše rezultate in pokazati napredek. Za kaj več pa bo treba začeti tudi dosegati gole.

Timi Max Elšnik je proti Aluminiju zapustil igrišče v bolečinah po 53 minutah. | Foto: www.alesfevzer.com Timi Max Elšnik je proti Aluminiju zapustil igrišče v bolečinah po 53 minutah. Foto: www.alesfevzer.com

"Najtežje je v nogometu doseči gol. Zdaj smo že na dveh tekmah ostali brez zadetka. Olimpija si mora ustvarjati več skozi igro in tu nas čaka še veliko dela. Ko ti gre, je vzdušje seveda dobro. Kljub zdajšnjim neuspehom ostajamo kot eno. Ne zanima me, kaj govorijo drugi," ga ne zanimajo negativne kritike, katerih so ob zadnjih neuspehih v javnosti deležni nogometaši Olimpije, ampak bo poskušal zadržati tisto, kar za zdaj občuduje v slačilnici. "Vidim, da so fantje povezani in se zavedajo, da lahko igrajo bolje. Držati moramo skupaj, saj le tako lahko pridemo iz težav. Če želimo nositi ta dres, moramo vsekakor igrati drugače."

Kako je s kapetanom Elšnikom?

Tako bi lahko v kratkem v postavi Olimpije pričakovali še nekaj sprememb, zlasti pred pokalnim spopadom v Grosuplju. Zeljković bo že tako verjetno do konca jesenskega dela pogrešal reprezentančnega vratarja Matevža Vidovška, ki je pred dnevi uspešno opravil operacijo rame in ga čaka okrevanje, nekaj časa pa bi lahko ostal tudi brez kapetana Timija Maxa Elšnika. Kako dolgo? O tem bo več povedal današnji zdravstveni pregled. "Upam, da je z njim vse v redu, saj vemo, kako pomemben je za našo ekipo," upa, da se bo Štajerec z zelenim srcem hitro vrnil v zvezno vrsto Olimpije.

Proti Brinju tudi z nekaterimi novimi obrazi

Že v četrtek čaka Zeljkovića nov izziv, pokalna tekma v Grosuplju. "Na tekmo se bomo pripravili tako kot na vsako. Čeprav Brinje igrajo v drugi ligi, vemo, da imajo nekaj posameznikov, ki so že igrali v prvi ligi in imeli pomembno vlogo. Nimamo lahkih tekem, proti Olimpiji želi vsak dati vse od sebe. Nekateri, ki doslej niso dobili priložnosti, jo bodo dobili. Šli bomo na zmago."

Če ne bo v ekipi Elšnika, bo že tako maloštevilna druščina slovenskih igralcev pri Olimpiji še manjša. Navijači ne morejo biti preveč zadovoljni s tem, kar prikazujejo tujci. Mnogi ne prinašajo dodane vrednosti. Zato bi si v ekipi želeli vsaj več domačih igralcev. Proti Aluminiju so bili v uvodni enajsterici samo štirje Slovenci (Pintol, Ratnik, Elšnik in Brest), v nadaljevanju je v igro vstopil še Nukić, Aluminij pa je denimo zaigral kar z desetimi Slovenci.

Robert Pevnik je v Stožicah zaigral kar z desetimi slovenskimi nogometaši, Zoran Zeljković jih je poslal v ogenj dvakrat manj. | Foto: www.alesfevzer.com Robert Pevnik je v Stožicah zaigral kar z desetimi slovenskimi nogometaši, Zoran Zeljković jih je poslal v ogenj dvakrat manj. Foto: www.alesfevzer.com

To je po srečanju, na katerem je bilo v prvem polčasu kar nekaj spornih sodniških odločitev v škodo Kidričanom (razveljavljen zadetek Sandra Jovanovića zaradi domnevnega prekrška Baskere nad Lasickasom in nedosojena 11-metrovka po padcu Filipa Kosija v dvoboju z Raulom Floruczom), ponosno izpostavil tudi trener Robert Pevnik. Njegov mlajši stanovski kolega Zeljković lahko o tem še nekaj časa zgolj sanja, šele v zimskem prestopnem roku pa bi se lahko razmerje spremenilo.

Klaksvik Olimpija
Sportal Navijače Olimpije najbolj zabolelo, da so jih ponižali električarji in ribiči
Ne spreglejte