Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
18. 7. 2021,
22.52

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Radomlje NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij 1. SNL

Nedelja, 18. 7. 2021, 22.52

2 leti, 9 mesecev

1. SNL, 1. krog

Velik preobrat Maribora za zmago na štajerskem derbiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,00

13

NK Maribor Urartu | Mariborčani so po zaostanku z 0:2 priredili preobrat in zmagali s 3:2. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Mariborčani so po zaostanku z 0:2 priredili preobrat in zmagali s 3:2.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Na edini nedeljski tekmi uvodnega kroga nove sezone so nogometaši NK Maribor po zaostanku z 0:2 v Celju priredili preobrat in vknjižili zmago s 3:2. V soboto so nogometaši sežanskega Tabora s 3:0 odpravili branilko naslova Muro, Aluminij in Koper sta remizirala (0:0), z enakim rezultatom so se v petek razšla Bravo in Radomlje. Srečanje med Domžalami in Olimpijo je bilo prestavljeno.

Začetek štajerskega derbija v knežjem mestu je po štirih minutah prekinil dež, zaradi prevelike količine dežja na zelenici se je lahko nadaljeval po dobre pol ure. Sprva so imeli več razlogov za zadovoljstvo gostitelji, na koncu pa gostje.

V 21. minuti so se razveselili domači navijači, po podaji s kota se je v gneči pred golom dobro znašel kapetan gostiteljev Žan Zaletel in s strelom z nogo ugnal Ažbeta Juga. Celjani so delovali razigrano in v 35. minuti še povišali vodstvo, Jon Šporn je zadel za 2:0. To pa nista bila edina zadetka v prvem polčasu, v 43. minuti je s prvencem v slovenskem prvenstvu znižal 17-letni Gal Gorenak.

Kaj hitro po začetku drugega polčasa je za izenačenje zadel Nino Žugelj, v 72. minuti pa je po podaji s kota za popoln preobrat, vodstvo Maribora in končni rezultat poskrbel Ilija Martinović, ki je bil natančen po podaji s kota.

Poročilo s tekme:

NK Maribor Urartu
Sportal Mariborski preobrat za zmagovit uvod v domačo sezono

Domžale in Olimpija v sezono z zamudo

Že pred tkemo v Celju bi si morala nasproti stati Domžale in Olimpija, a je obračun prestavljen. Rumena družina si je v četrtek v Luksemburgu zagotovila napredovanje v drugi krog kvalifikacij za konferenčno ligo. Ker bo finska Honka v mestu ob Kamniški Bistrici gostovala že v torek, je Nogometna zveza Slovenije (NZS) ugodila prošnji ter prestavila srečanje med Domžalami in Olimpijo. Nov termin še ni znan. Zmaji bodo tako uradno v novo sezono prvič vstopili v četrtek, ko bodo na stadionu ŽAK v Evropi gostili malteško Birkirkaro.

Nogometaši Mure, ki branijo naslov, so v uvodnem krogu domačega prvenstva z 0:3 izgubili s sežanskim Taborom. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Nogometaši Mure, ki branijo naslov, so v uvodnem krogu domačega prvenstva z 0:3 izgubili s sežanskim Taborom. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Remi Kopra in Aluminija, hladna prha za Muro

Sobotni spored uvodnega kroga se je začel v Kidričevem, kjer se je pri Aluminiju oglasil Koper. Primorci, ki jih po novem vodi Zoran Zeljković, so imeli več priložnosti, a jim ni uspelo premagati domačega čuvaja mreže Luke Janžekoviča. Moštvi sta se razšli z začetnih 0:0, tako da prvega zadetka nove sezone tudi po drugi tekmi sezone ni bilo.

Poročilo s tekme v Kidričevem:
NK Aluminij, NK Bravo, prva liga, nogometna žoga
Sportal V Kidričevem brez zmagovalca in gola

Je pa padel v sobotnem večernem terminu, v katerem sta se pod žarometi Fazanerije pomerila prvak Mura in Tabor. Za premierni gol so poskrbeli Sežanci, pod njega se je v 10. minuti podpisal Dino Stančić, ki je ušel domači obrambi in ugnal Matka Obradovića. In če pred to tekmo nismo videli zadetka, je bila zgodba v Prekmurju povsem drugačna. Gostje so v 57. minuti povedli z 2:0, 11-metrovko je uspešno izvedel Marko Krivičić. Tri minute zatem so še enkrat zatresli mrežo, na 3:0 je z drugim golom, tokrat z roba kazenskega prostora, zvišal Stančić in postavil končni rezultat.

Poročilo s tekme v Fazaneriji:

NŠ Mura
Sportal Tabor prerešetal mrežo Mure

Za uvod delitev točk na spopadu najboljših prijateljev

Bravo in Radomlje sta se razšla z delitvijo točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Bravo in Radomlje sta se razšla z delitvijo točk. Foto: Grega Valančič/Sportida V uvodnem dejanju prvega kroga nove prvenstvene sezone sta se v trenerskem obračunu pomerila najboljša prijatelja, Dejan Grabić in Rok Hanžič. Prvi vodi Bravo, ki je v prejšnji sezoni s petim mestom dosegel največji uspeh v zgodovini mladega kluba, drugi pa Radomlje, ki so pokorile drugoligaško konkurenco in se pridružile eliti. Radomlje so že na uvodu v sezono pokazale, da ne bodo lahek nasprotnik, na tekmi v Ljubljani so bile večino obračuna boljši nasprotnik, na koncu pa sta se tekmeca razšla brez zadetkov in z delitvijo točk. Nasprotnika sta remizirala tudi na nedavni pripravljalni tekmi (2:2).

Poročilo s tekme v Ljubljani:

NK Bravo : NK Radomlje, prva liga, 1. SNL
Sportal Na prvi tekmi sezone brez zadetkov

Bravo : Radomlje, foto: Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 26

 

NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23

1. SNL, 1. krog:

Petek, 16. julij:
Bravo : Radomlje 0:0 (0:0)
Poročilo s tekme

Sobota, 17. julij:
Aluminij :  Koper 0:0 (0:0)
Poročilo s tekme

Mura : Tabor 0:3 (0:1)
Stančić 10., 60., Krivičić 57./11m
Poročilo s tekme

Nedelja, 18. julij:
NK Celje : NK Maribor 2:3 (2:1) 
Zaletel 21., Šporn 35.; Gorenak 43., Žugelj 47., Martinović 72.
Poročilo s tekme

Domžale - Olimpija*

* preloženo, nov termin še ni znan

NK Maribor Urartu
Sportal Po Mariboru napredovali tudi Domžalčani
NK Maribor NŠ Mura
Sportal Muri se smeji, v njeno blagajno kapljajo milijoni evrov!
 
Ne spreglejte