Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 2. 2014,
14.32

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Soči olimpijske igre

Natisni članek

Nedelja, 9. 2. 2014, 14.32

8 let, 4 mesece

Rusi ostali brez trening tekme. Jim bo ples pomagal do vrha?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Gostitelji bi se morali zvečer na trening tekmi pomeriti z izbrano vrsto Švice, a je obračun s svetovnimi podprvaki odpovedan. Rusom tako ostaja trening, v katerega so vnesli plesne prvine.

Čeprav nekateri ruski mediji poročajo, da naj bi se za odpoved iz neznanega vzroka odločili Švicarji, je švicarski predstavnik za odnose z javnostmi Alexander Keller razložil, da je bila odločitev obojestranska. Lahko pa so vzroki odpovedi podobni kot na trening tekmi, ki bi jo Rusi morali odigrati proti Latvijcem, ki so jo odpovedali, saj Zbornaja komanda ni zmogla zagotoviti delivcev pravice.

Tako se bodo Rusi, Latvijci in Švicarji morali zadovoljiti s treningi, ki so jih gostitelji popestrili s plesnimi vložki. Selektor Zinetula Biljaletdinov je namreč v ure ledenega uigravanja dodal elemente aerobike, kar je potrdil Aleksander Jerjomenko: "Malce aerobne vadbe, malce smo plesali."

Ali jim bo ples pomagal do večje sproščenosti, bo znano v prihodnjih dneh. Že zdaj pa je jasno, da Rusi občutijo velik pritisk, saj bo narod zadovoljen le z zlato olimpijsko kolajno na domačih tleh. "Vemo, da ljudje stojijo za nami, ampak ne želimo prehitevati dogodkov. Najprej moramo začeti tekmovanje in se dokazati, prehitro sklepanje je nesmiselno," se je Jerjomenko izognil napovedim in dodal, da v Sočiju niso pričakovali takšnega navala ruskih medijev: "Po eni strani je to fantastično, po drugi pa nismo pričakovali toliko pozornosti. Ko smo trenirali v Kazanu, so bile tribune prazne. Tukaj pa je povsem drugače in tega nismo pričakovali."

Rusi se bodo v skupinskem delu najprej srečali z našo izbrano vrsto, nato z Američani, za konec predtekmovanja pa še s Slovaki.

Ne spreglejte