Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 4. 2020,
16.19

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

OKS virtualni kampi olimpijske igre

Petek, 24. 4. 2020, 16.19

2 leti, 9 mesecev

Olimpijci tokrat o psihološki pripravi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,00
olimpijske igre Tokio | Foto Reuters

Foto: Reuters

Četrti dan olimpijskega virtualnega kampa, ki je namenjen športnikom kandidatom za nastop na olimpijskih igrah v Tokiu in njihovim trenerjem, je bil posvečen psihološki pripravi športnikov. Koristne nasvete je udeležencem posredoval športni psiholog Blaž Zagorc, sporoča OKS.

Psihološka priprava športnikov je pomemben vidik priprave na olimpijske igre, pandemija novega koronavirusa z izpadom treninga in prekinitvijo športnih tekmovanj pa je še dodatno izzivalna za vse športnike. Na delavnici športne psihologije so bili predstavljeni modeli psihološke priprave na olimpijske igre, ki so na voljo našim vrhunskim športnikom, sporočajo iz Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pripravlja virtualne kampe za športnike.

Foksi OKS
Sportal Slovenski olimpijci nadaljujejo z virtualnimi kampi za Tokio 2020

"Pandemija koronavirusa je in bo na vsakega športnika vplivala v več fazah"

"V prvem delu delavnice so bile podrobneje predstavljene tipične situacije, s katerimi se športnik sooča pred, med in po olimpijskih igrah, in nakazane smernice, kako se s temi izzivi spopasti. Drugi del delavnice je bil namenjen predstavitvi vplivov pandemije koronavirusa na psihološke lastnosti športnika. Pandemija koronavirusa je in bo na vsakega športnika vplivala v več fazah, tako v fazi odsotnosti treningov, ki se počasi končuje, kot v fazi ponovnega zagona treningov brez tekmovanj in v fazi zagona tekmovanj. Predstavljeni so bili psihološki izzivi, ki jih vsako od teh obdobij športnikom prinaša in podane so bile praktične usmeritve, kako se s temi situacijami spoprijeti, kako zadržati in usmeriti motivacijo, kako sprejeti in se pripraviti na novo realnost tekmovanj in kako se potrpežljivo in pogumno podati v proces treninga in v nova tekmovanja," so zapisali v sporočilu za javnost.

Pjongčang OKS Modna Revija
Sportal Slovenski olimpijci na virtualne kampe za Tokio 2020
Ne spreglejte