SiolNET. Sportal Olimpizem
0,01

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Obvezno cepljenje za ameriške olimpijce v Pekingu 2022

0,01

termometer

ZOI Peking 2022
V Peking se bodo lahko odpravili le cepljeni ameriški olimpijci. Foto: Guliverimage

Vsi ameriški športniki, ki bodo želeli nastopiti na bližnjih zimskih olimpijskih igrah v Pekingu prihodnje leto, bodo morali opraviti obvezno cepljenje proti novemu koronavirusu, piše v pravilih ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja. Peking bo zimske olimpijske igre gostil od 4. do 20. februarja 2022.

Pravila ameriškega olimpijskega in paraolimpijskega komiteja (USOPC) velevajo, da morajo biti do 1. novembra vsi delavci, športniki, pogodbeni delavci, svetovalci in drugi, ki vstopajo v prostore USOPC, polno cepljeni proti novemu koronavirusu.

Do 1. decembra se bo obvezno cepljenje razširilo tudi na članske reprezentance vseh športov pod okriljem ZDA in tudi vse mlade upe, ki si želijo kdaj nastopiti na prihodnjih olimpijskih igrah.

"Zdravje in dobrobit naše olimpijske in paraolimpijske družine je za nas še naprej glavna prioriteta," še piše v pravilih USOPC.

"Ta korak bo znatno povečal naše možnosti pri ustvarjanju varnega in produktivnega okolja za reprezentante ZDA in njihovo osebje in nam spet omogočil doslednost pri načrtovanju, pripravah in optimalnih storitvah za športnike," so še zapisali pri USOPC.

Na letošnjih poletnih olimpijskih igrah Tokio 2020 cepljenje proti novemu koronavirusu za ameriške športnike ni bilo obvezno. Približno 100 športnikov v 613-članski odpravi je na Japonsko odpotovalo necepljenih.

Med njimi tudi plavalec Michael Andrew, ki so med igrami kritizirali zaradi nenošnje zaščitnih mask pri druženju z mediji. Nekdanja ameriška plavalka Maya DiRado je Andrewa obtožila, da ogroža reprezentančne kolege s tem, ker se ne želi cepiti.

Mednarodni olimpijski komite (Mok) je prav tako cepljenje za športnike "močno priporočil", ni bilo pa obvezno za tokijske olimpijce.

Pri USOPC so še zapisali, da se bodo o morebitnih izjemah odločali v individualnih primerih, vse necepljene pa bodo testirali na morebitno okužbo vsak dan. Vsakodnevno testiranje bo plačal USOPC.

Preberite še:

Pfizer cepivo Novice Bosni in Hercegovini bomo podarili več kot sto tisoč odmerkov cepiva Covid-19. Koronavirus. PCT. Novice NIJZ enkrat cepljenim prebolevnikom uredil veljavnost covidnih potrdil Cepljenje. Covid-19. Metelkova. Vrste. Digisvet Koliko cepljenih se v resnici okuži s povzročiteljem covid-19?

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin