SiolNET. Novice Slovenija
1,14

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Bosni in Hercegovini bomo podarili več kot sto tisoč odmerkov cepiva

1,14

termometer

Pfizer cepivo | Kot humanitarno pomoč Bosni in Hercegovini podarjamo 100.620 odmerkov Pfizerjevaga cepiva. | Foto: Reuters
Kot humanitarno pomoč Bosni in Hercegovini podarjamo 100.620 odmerkov Pfizerjevaga cepiva. Foto: Reuters

Vlada je na sredini dopisni seji sprejela sklep o donaciji 100.620 odmerkov cepiva proti covid-19 proizvajalca BioNTech/Pfizer Bosni in Hercegovini. Gre za humanitarno pomoč državi, ki bo cepivo prejela brezplačno. 

Vlada Republike Slovenije je sprejela sklep, da se za namen humanitarne pomoči ob epidemiji nalezljive bolezni covid-19, na podlagi zaprosila Bosne in Hercegovine za cepiva proti covid-19, brezplačno nameni pomoč v obliki cepiva Comirnaty proizvajalca BioNTech/Pfizer v količini 100.620 odmerkov.

"Vlada Republike Slovenije je ministrstvu za zdravje in ministrstvu za zunanje zadeve naložila, da izvršita vse potrebno za izvedbo humanitarne pomoči, in pooblastila ministra, pristojnega za zdravje, za podpis pogodbene dokumentacije med Republiko Slovenijo, Bosno in Hercegovino ter družbo BioNTech/Pfizer za humanitarno pomoč iz prve točke tega sklepa," so še sporočili z vlade.

Moja Mami Digisvet Laž slovenske proticepilke, da ji je cepivo vzelo mamo

Nacionalni inštitut za javno zdravje bo cepivo pripravil za prevoz in ga izročil prevzemniku, ki ga bo določilo in poslalo pristojno ministrstvo Bosne in Hercegovine.

Janez Tomažič Novice Infektolog svari: To ni čudežno zdravilo proti koronavirusu Bojana Beović Novice Koronavirus v Sloveniji: nas mora skrbeti? Beovićeva pojasnjuje. #video Jelko Kacin Novice Kacin: Trudimo se zagotoviti večje dobave cepiva Janssen HPV, cepivo Novice ZDA: tretji odmerek tega cepiva priporočajo najbolj ranljivim in starejšim od 65 let

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin