Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 7. 2024,
23.00

Osveženo pred

1 ura, 23 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
gimnastika olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 Lucija Hribar

Natisni članek

Nedelja, 28. 7. 2024, 23.00

1 ura, 23 minut

Pariz 2024

Lucija Hribar končala v kvalifikacijah: Vaje sem izvedla dobro

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,08
Pariz 2024 gimnastika Lucija Hribar | Lucija Hribar je tekmovanje v mnogoboju končala v kvalifikacijah. | Foto Reuters

Lucija Hribar je tekmovanje v mnogoboju končala v kvalifikacijah.

Foto: Reuters

Z nastopom na olimpijskih igrah v Parizu je opravila tudi edina slovenska telovadka Lucija Hribar. V mnogoboju (48,085 točke) je visoki oceni 13,133 prejela na dvovišinski bradlji in na preskoku, nastop na parterju je bil ocenjen z 11,666, na gredi pa po napaki z 10,133. Tako je končala na 55. mestu.

Simone Biles
Sportal Zvezdnica iger Simone Biles upravičila pričakovanja

"Ne bom rekla, da sem zelo zadovoljna, sem pa vesela, da sem vse te vaje izvedla dobro. Najbolj sem ponosna na dvovišinsko bradljo, kjer sem si želela narediti vajo, s katero se bom uvrstila čim višje in to mi je uspelo. Na gredi pa sem padla, kar se zgodi, a gremo novim ciljem naproti," je po tekmi povedala 22-letna Ljubljančanka Lucija Hribar. "Če bi stala še gred, bi tukaj res naredila vse, a zadovoljna in vesela sem, da sem lahko tukaj in da sem lahko nastopila na olimpijskih igrah."

Olimpijska tekma je bila tudi za slovensko reprezentantko, na tribuni ji je pesti držala tudi judoistka Andreja Leški, nekaj posebnega. "Bila sem nervozna, saj bi bilo čudno, če ne bi bila. Ampak tukaj sem neizmerno uživala v vzdušju. Dvorana je bila polna, gledalci so navijali, se mi zdi, da so kar za vse. Dvorana pa me ni prestrašila. To je bilo zame doživetje. Tega na drugih tekmah ni in res sem uživala." A že neposredno po tekmi se je tekmovalka ozrla tudi v nove izzive. "To je finale mnogoboja na evropskem prvenstvu in seveda še kakšna kolajna v svetovnem pokalu."

Simone Biles | Foto: Guliverimage Simone Biles Foto: Guliverimage V soju žarometov je bila triindvajsetkratna svetovna in štirikratna olimpijska prvakinja Američanka Simone Biles. Mnogoboj je končala z oceno 59,566 točke. Druga je bila Brazilka Rebeca Andrade, tretja pa še ena Američanka Sunisa Lee. V finalu v četrtek, 1. avgusta, bo nastopilo 24 najboljših tekmovalk oziroma največ dve za državo.

Gledalci, med katerimi so bili številni estradniki, med njimi tudi Tom Cruise, Anna Wintour, Ariana Grande, Jessica Chastain in Snoop Dog, so jo za vsak nastop nagradili z navdušenim aplavzom. Američanka pa je očitno lažje poškodovana, med vajo na parterju naj bi si po poročanju agencije AP poškodovala mečno mišico.

Američanke so bile najboljše tudi v ekipni konkurenci. Drugo mesto so zasedle Italijanke, tretjega Kitajke, četrtega Brazilke in petega Japonke.

Lucija Hribar
Sportal Lucija Hribar, osamljena telovadka na svojih prvih igrah
slovenska odbojkarska reprezentanca : Kanada, olimpijske igre, Pariz,
Sportal Veliki zmagi rokometašic in odbojkarjev, Terčeljeva blizu kolajni
Eva Terčelj
Sportal Eva Terčelj po veliki napaki na sedmem mestu
Ne spreglejte