Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
27. 7. 2021,
9.18

Osveženo pred

2 leti, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

2

Natisni članek

Tokio 2020 Eva Terčelj

Torek, 27. 7. 2021, 9.18

2 leti, 9 mesecev

OI Tokio, kajak ženske

Ricarda Funk olimpijska prvakinja, Terčeljeva obstala v polfinalu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

2

Ricarda Funk | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nemka Ricarda Funk je nova olimpijska prvakinja v kajaku na divjih vodah. Drugo mesto je osvojila branilka naslova, Španka Maialen Chourraut (+1,13), tretje pa Avstralka Jessica Fox (+1,23), ki je znova ostala brez zlatega odličja. Slovenska predstavnica Eva Terčelj je obstala v polfinalu.

Nemška kajakašica je za svojo prvo olimpijsko odličje s progo opravila brez dotika. To je uspelo tudi drugi Španki, ki ima poleg zlata iz Ria 2016 še bron iz Londona 2012.

Avstralka, najhitrejša iz kvalifikacij, je imela v finalu dva dotika, zlato medaljo ji je odnesel dotik pri predzadnjih vratcih.

Foxova je tako kot pred petimi leti v Riu osvojila bron, iz Londona 2012 pa ima še srebro.

Za Evo so bila usodna 16. vrata

Eva Terčelj, zadnja svetovna prvakinja, na letošnjem evropskem prvenstvu v italijanski Ivrei pa je zasedla drugo mesto, je izpustila 16. vrata in si prislužila 50 kazenski sekund. Po tej napaki je 29-letna Ljubljančanka izgubila vse možnosti za napredovanje.

Terčeljeva se že v kvalifikacijah še ni najbolj spoprijateljila s progo v Tokiu. Tam je po dveh vožnjah zasedla 11. mesto.  Za Terčeljevo so bile to druge olimpijske igre. Na prvih je nastopila leta 2012 v Londonu, ko je kot mlada tekmovalka zasedla 13. mesto.

"Priložnost sem zamudila, a bodo nove." | Foto: Anže Malovrh/STA "Priložnost sem zamudila, a bodo nove." Foto: Anže Malovrh/STA

Hudo je, a gremo naprej

"Zgodila se mi je napaka. Mislila sem, da sem samo izgubila čas, zato sem nadaljevala, kot da pribitka 50 sekund ni bilo. Pribitek je bil mejen, a sodniki so pač videli, da ni bilo vse čisto. Razočarana sem, a svet se zaradi tega ne bo ustavil. Take stvari se dogajajo, a meni so se v skrajno neprimernem trenutku. Priložnost sem zamudila, a bodo nove," je dejala Terčeljeva, ki pa si vendarle ničesar ne očita: "Mislim, da sem storila vse, kar je v moji moči, nič ne bi spreminjala. Iz tega se bom morala kaj naučiti, da bo drugič bolje. Hudo je, a gremo naprej," je bila razočarana Ljubljančanka.

V kvalifikacijah je bila najhitrejša Avstralka Jessica Fox, prva zvezdnica tega športa, ki je kljub enemu dotiku drugo Slovakinjo Eliško Mintalovo, ki je s progo opravila brez dotika, prehitela za 1,33 sekunde.

Finale najboljše deseterice se bo začel ob 9.15.

Benjamin Savšek
Sportal Savšek do olimpijskega zlata! Odličen uvod slovenskih košarkarjev.
Benjamin Savšek
Sportal Olimpijski prvak nekoč: Navihan fantič in nikoli nesramen
Benjamin Savšek Tokio 2020
Sportal "Klanjam se, kakšna dominacija pod tem pritiskom, mojster!"
Ne spreglejte