Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
8. 8. 2021,
18.13

Osveženo pred

2 leti, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,24

8

Natisni članek

Brnik sprejem Aleksander Sekulić Slovenska košarkarska reprezentanca Tokio 2020 Luka Dončić Luka Dončić

Nedelja, 8. 8. 2021, 18.13

2 leti, 8 mesecev

Sprejem košarkarjev na Brniku

Dončić in ekipa v objemu navijačev: Hvala vam, vemo, da ste bili z nami #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,24

8

Danes ob 17.20 je na Letališču Jožeta Pučnika v Ljubljani pristalo letalo s slovensko košarkarsko reprezentanco na krovu. Ekipa, ki je na svojih prvih olimpijskih igrah osvojila četrto mesto, je doživela navdušen sprejem navijačev. Tem se je prvi zvezdnik reprezentance Luka Dončić od srca zahvalil: "Hvala vsem, ki ste ponoči vstajali in nas podpirali. Vemo, da ste bili z nami."

Slovenski košarkarski junaki so se iz Tokia prek Münchna v Slovenijo vrnili ob 17.20, nato po krajši novinarski konferenci najprej padli v objem domačim, pozneje pa so pozdravili množico navijačev, ki jih je opremljena z zastavami pričakala na Brniku. Odmevalo je bučno skandiranje "Mi Slovenci!" in "Kdor ne skače, ni Sloven'c!". 

"Hvala vsem, ki ste ponoči vstajali in nas podpirali. Vemo, da ste bili z nami," je navijačem sporočil prvi zvezdnik slovenske vrste Luka Dončić in dodal, da jih je pogrešal ob igrišču: "Brez navijačev v dvoranah res ni bilo isto."

Fotogalerija s sprejema na Brniku (foto: Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 52

Najhujše razočaranje so že prespali, še pravi slovenski zvezdnik: "Najhuje je bilo po tekmi, ker smo si res želeli tisto medaljo, zdaj pa se počasi začenjamo zavedati, da smo četrta reprezentanca na svetu. To se ne zgodi vsak dan."

"Za nas so bile to prve olimpijske igre. Veliko smo se naučili in čez tri leta so že nove. Smo mlada reprezentanca, to je šele začetek naše poti. Vsako prvenstvo bomo odigrali na 100 odstotkov, saj si želimo novih uspehov. Spominjam se občutkov, ko smo osvojili zlato medaljo na eurobasketu. Bilo je nepozabno, zato jih želim doživeti znova in znova," pravi Dončić, ki je ob koncu priznal, da si bo zdaj vzel nekaj dni odmora in si privoščil zaslužen dopust.

"Mislim, da bomo uživali še tri poletja"

Selektor Aleksander Sekulić je reprezentanco prevzel po neuspešnem napadu na svetovno prvenstvo 2019, z Dončićem na čelu pa je bil del zgodbe, ki je odmevala povsod po svetu: "Večkrat sem že poudaril, da mi je v čast biti selektor slovenske reprezentance. Ne bom rekel, da je bila reprezentanca, ko sem jo prevzel, v slabem stanju. Pod določenim pritiskom smo bili. Eno veliko tekmovanje smo izpustili. Velika želja je bila, da se uvrstimo na svetovno prvenstvo. Prišle so olimpijske kvalifikacije. Želja je bila, da bi premierno nastopili na olimpijskih igrah. Uspelo nam je. Na koncu smo sestavili lepo zgodbo. Fantje so spisali lepo zgodbo. Ponosen sem, da sem lahko del nje."

Tokio 2020 - sprejem košarkarjev | Foto: Grega Valančič/Sportida Foto: Grega Valančič/Sportida

V delo ekipe verjame tudi prvi mož Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec, ki je pogledal proti bližnji prihodnosti: "Tu moram nadaljevati Lukove besede. Naslednje leto je evropsko prvenstvo, nato svetovno prvenstvo in še olimpijske igre. Mislim, da bomo še tri poletja uživali. Nato bomo kovali načrte."

"Težko je v slovenskem besednjaku najti izraz, s katerim bi opisal hvaležnost za vaše predstave in rezultate. Vsi, ki smo razmišljali o medalji, se moramo zavedati, kako zahtevno je to doseči. Avstralija je za svojo prvo potrebovala 60 let. Hvala vam za vse, pokazali ste, da zmoremo, da zmorete, tudi vsem generacijam naprej," je dobrodošlica, ki jo je košarkarjem namenil predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec.

Slovenska košarkarska reprezentanca je s 4. mestom na olimpijskem turnirju v Tokiu dosegla enega od največjih uspehov slovenske košarke, znova pa je povezala slovenske ljubitelje košarke, ki so zadnje dni dihali s svojimi košarkarskimi ljubljenci.

Posebna čast je doletela največjega zvezdnika v slovenski ekipi, Luko Dončića, ki je bil izbran v idealno peterko turnirja, navijači pa so ga z glasovanjem na spletni strani Fiba razglasili celo za najkoristnejšega košarkarja (MVP) turnirja. 

Preberite še:

Thomas Bach
Sportal Bach zadovoljen: Športniki so igram dali dušo
Luka Dončić
Sportal Dončić v prvi peterki OI in navijaški MVP
ZDA : Brazilija odbojka OI finale
Sportal Luka Slabe na olimpijskem prestolu: Za moje tri ljubljene, ki me spremljajo po vsem svetu
Aleksander Sekulić
Sportal "Šokirali smo svet"
Allison Pineau
Sportal Francozinje do olimpijskega naslova v rokometu, Norvežanke četrtič zapored do olimpijske kolajne
Eliud Kipchoge
Sportal Kipchoge znova kralj olimpijskega maratona, Slabe z Američankami prvak
Ne spreglejte