Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 2. 2020,
14.09

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05

Natisni članek

slovenska ženska odbojkarska reprezentanca

Petek, 7. 2. 2020, 14.09

4 leta, 2 meseca

Žreb kvalifikacijskih skupin za EP 2021 (ž)

Slovenske odbojkarice spoznale imena tekmic v boju za EP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,05
Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca 2017 | Foto Sportida

Foto: Sportida

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2021, ki ga bodo gostile Srbija, Bolgarija, Hrvaška in Romunija, igrala v skupini F, skupaj s Češko, Latvijo in Bosno in Hercegovino. Moška izbrana vrsta je na evropsko prvenstvo že uvrščena.

Nova KBM Branik Lokomotiv Kaliningrad
Sportal Mariborčanke favoritinje, Calcit ima v rokah slovenski finale

Evropska odbojkarska konfederacija (CEV) je danes v Luksemburgu potrdila kvalifikacijske skupine za evropski prvenstvi 2021. Medtem ko so si naši odbojkarji z drugim mestom na lanskem EuroVolleyju že zagotovili neposreden nastop med evropsko elito, bodo dekleta svoj tretji nastop na evropskih prvenstvih lovila v kvalifikacijah.

Neposredno na evropsko prvenstvo je že uvrščenih dvanajst reprezentanc, štiri države organizatorice prvenstva, ob njih pa še najboljše ekipe z evropske lestvice. Pri moških so to Srbija, Slovenija, Francija, Rusija, Italija, Ukrajina, Nemčija in Belgija, pri dekletih pa Turčija, Italija, Poljska, Nizozemska, Nemčija, Rusija, Belgija in Azerbajdžan.

Sistem serpentin je Sloveniji glede na evropsko lestvico (na njej Slovenke zasedajo 18. mesto) namenil skupino F, v kateri bodo imele naše odbojkarice vlogo prvih nosilk, za uvrstitev na evropsko prvenstvo pa se bodo borile s Češko, Latvijo in Bosno in Hercegovino. Na evropsko prvenstvo se bosta uvrstili po dve najboljši reprezentanci iz šestih skupin.

Kvalifikacije se bodo začele 15. avgusta, prve tekmice Slovenk bodo Latvijke, ki jih bodo naša dekleta gostila na domačem igrišču, sledila bosta gostovanje na Češkem in domača tekma proti Bosni in Hercegovini, nato pa se bodo reprezentance med seboj pomerile še enkrat. Zadnjo tekmo bodo slovenske odbojkarice odigrale v gosteh pri Latviji.

Evropsko prvenstvo za moške bodo sicer gostile Poljska, Češka, Finska in Estonija, evropsko prvenstvo za ženske pa bo potekalo v Srbiji, Bolgariji, na Hrvaškem in v Romuniji.

Preberite še:

Sportal Darja Eržen in Tjaša Kotnik blesteli, a na koncu ostali praznih rok
Ne spreglejte