Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
29. 4. 2022,
6.08

Osveženo pred

1 leto, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06

Natisni članek

Maša Pucelj Marco Bonitta Eva Mori slovenska odbojkarska reprezentanca

Petek, 29. 4. 2022, 6.08

1 leto, 12 mesecev

Slovenke začele priprave:

Za začetek spoznavanje vlog v ekipi in pravil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,06
slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je začela priprave na srebrno evropsko ligo. | Foto Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je začela priprave na srebrno evropsko ligo.

Foto: Aleš Oblak

Slovenska ženska odbojkarska izbrana vrsta se je zbrala v Kranjski Gori in začela s pripravami na srebrno evropsko ligo, v drugem delu reprezentančne sezone pa jo čaka še nastop na kvalifikacijah za evropsko prvenstvo. Selektor Marco Bonitta ima za zdaj na voljo 14 igralk, še štiri se bodo ekipi priključile prihodnji teden.

Marco Bonitta
Sportal Bonitta objavil seznam za reprezentančni akciji: več kot polovica novink

Slovenke so se pod vodstvom novega selektorja Marca Bonitte začela pripravljati na nastope v srebrni evropski ligi, v kateri se bo s Švedsko, Estonijo, Portugalsko in Luksemburgom pomerila za uvrstitev v zlato ligo. Vabilu so se odzvale vse odbojkarice s širšega seznama, v Kranjski Gori za zdaj ni le Saše Planinšec, Darje Eržen, Eve Zatkovič in Nike Milošič, ki se bodo izbrani vrsti priključile v prihodnjih dneh.

Močno pomlajena Slovenija

"Ne želim si preveč intenzivnega začetka. Naš osnovni cilj bo, da v tem obdobju postavimo sistem igre, spoznamo vloge v ekipi pa tudi pravila," pravi novi selektor Marco Bonitta. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida "Ne želim si preveč intenzivnega začetka. Naš osnovni cilj bo, da v tem obdobju postavimo sistem igre, spoznamo vloge v ekipi pa tudi pravila," pravi novi selektor Marco Bonitta. Foto: Vid Ponikvar/Sportida Bonitta se dela z močno pomlajeno reprezentanco že zelo veseli: "Zelo sem motiviran za delo. Imeli smo nekaj težav, a smo uspeli vse razrešiti in prepričan sem, da bomo že prvi del priprav v Kranjski Gori zelo dobro izkoristili in se dobro pripravili na srebrno ligo ter tudi za celotno reprezentančno sezono. Prve tri dni bomo izkoristili, da nekoliko bolje spoznamo igralke in vidimo, v kakšnem stanju so prišle na priprave. Ne želim si preveč intenzivnega začetka. Naš osnovni cilj bo, da v tem obdobju postavimo sistem igre, spoznamo vloge v ekipi pa tudi pravila. Torej nič posebnega, saj naš že čez dva tedna čakajo prve pripravljalne tekme in za kaj več nimamo časa."

Reprezentanca se bo v pripravljalnem obdobju dvakrat pomerila s Hrvaško, zatem še s Slovaško in Češko, prvo uradno tekmo v okviru srebrne lige pa bo igrala 25. maja v Mislinji, ko se bo pomerila z Luksemburgom.

"Zelo dobro je, da nam je uspelo dobiti take nasprotnike za pripravljalno obdobje, saj se moramo primerjati z boljšimi od nas in že v okviru priprav igrati z reprezentancami, ki so od nas boljše. Le tako lahko dvignemo našo raven. A menim, da ne zaostajamo veliko, zato bodo vse te tekme za nas zelo pomembne," je še dodal Bonitta.

"Upam, da bomo izpolnili letošnje cilje, ki so visoki"

Med najbolj izkušene reprezentantke spada 26-letna podajalka Eva Mori: "Začeli smo s pripravami in imamo veliko novih, zelo mladih igralk. Videli bomo, kakšno je stanje in kje se nahajamo. Upam, da bomo izpolnili letošnje cilje, ki so visoki, zato se veselim začetka." "Upam, da bomo izpolnili letošnje cilje, ki so visoki, zato se veselim začetka," pravi ena redkih izkušenih reprezentantk Eva Mori. | Foto: CEV "Upam, da bomo izpolnili letošnje cilje, ki so visoki, zato se veselim začetka," pravi ena redkih izkušenih reprezentantk Eva Mori. Foto: CEV

S šestnajstimi leti med najmlajše odbojkarice z Bonittinega seznama spada Maša Pucelj, ki se je doslej že dokazala v mladih slovenskih reprezentancah, v članski vrsti pa si želi še napredovati: "Prišla sem z namenom, da še napredujem, da vidim, kako stvari potekajo v članski reprezentanci in da vidim, kakšni bodo treningi. Upam, da bom iz te izkušnje čim več odnesla. Menim tudi, da je dobro, da je reprezentanca mlajša, saj je treba delati z mladimi igralkami in jih potiskati naprej."

Mark Lebedew
Sportal Lebedew razkril širši seznam kandidatov in strokovni štab
Odbojka
Sportal Velika čast: Iz Rusije se SP seli v Slovenijo in na Poljsko
Stožice
Sportal Metod Ropret po zaupanju sogostiteljstva SP Sloveniji: Izziva se veselimo in se ga ne bojimo
slovenska odbojkarska reprezentanca Poljska polfinale EP
Sportal Ruse bodo na SP zamenjali Ukrajinci

Reprezentanca se bo v Kranjski Gori pripravljala do 11. maja, 13. maja pa dekleta čaka prvi obračun s Hrvaško, ki bo v Varaždinu. Pripravljalni tekmi s Slovaško bosta 18. in 19. maja v Kranjski Gori, s Češko pa bodo naše odbojkarice igrale 21. in 22. maja v Mislinji.

Ne spreglejte