Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
14. 4. 2022,
8.45

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Eva Pogačar Eva Mori Marco Bonitta slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 14. 4. 2022, 8.45

2 leti

Seznam ženske odbojkarske reprezentance

Bonitta objavil seznam za reprezentančni akciji: več kot polovica novink

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Marco Bonitta | Novi selektor ženske odbojkarske reprezentance Marco Bonitta bo računal na zelo pomlajeno zasedbo. | Foto Vid Ponikvar/Sportida

Novi selektor ženske odbojkarske reprezentance Marco Bonitta bo računal na zelo pomlajeno zasedbo.

Foto: Vid Ponikvar/Sportida

Selektor slovenske ženske odbojkarske izbrane vrste Marco Bonitta je predstavil seznam igralk, na katere računa v letošnji reprezentančni sezoni, v kateri Slovenke čaka nastop v srebrni evropski ligi in kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije. Za več kot polovico od 18 reprezentantk je to prvi vpoklic v člansko zasedbo.

Eva Pavlović Mori
Sportal Slovenska reprezentantka prejela ponudbo, ki je ni mogla zavrniti
Marco Bonitta
Sportal Italijan za izhod iz slepe ulice

Italijanski strateg Marco Bonitta, ki je žensko člansko izbrano vrsto Slovenije prevzel v začetku letošnjega leta, je predstavil seznam igralk, s katerimi bo Sloveniji poskušal zagotoviti uvrstitev v zlato evropsko ligo in na EuroVolley 2023.

Redke izkušnje, veliko novink

Na seznamu je 18 odbojkaric, sestava pomlajene reprezentance pa je v primerjavi z lanskim letom precej spremenjena. Od izkušenejših igralk so na seznamu le Eva Pavović Mori, Saša Planinšec in Darja Eržen, nekaj nastopov za slovensko vrsto so do zdaj zbrale še Eva Pogačar, Eva Zatkovič, Mirta Velikonja Grbac, Anja Mazej in Lorena Lorber Fijok, za vsa preostala dekleta pa je to prvi vpoklic v člansko reprezentanco.

Odbojkarica Calcita Eva Pavlović Mori, ki bo v prihodnji sezoni igrala v Turčiji, je ena redkih reprezentančno izkušenih igralk. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Odbojkarica Calcita Eva Pavlović Mori, ki bo v prihodnji sezoni igrala v Turčiji, je ena redkih reprezentančno izkušenih igralk. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Mark Lebedew
Sportal Lebedew razkril širši seznam kandidatov in strokovni štab

Čez dva tedna v Kranjski Gori

Bonitta bo varovanke zbral 28. aprila v Kranjski Gori, kjer bodo dekleta ostala vse do 11. maja, nato pa odpotovala v Varaždin, kjer jih 13. in 14. maja čakata pripravljalni tekmi proti Hrvaški. Po dnevu počitka se bodo Slovenke vrnile v Kranjsko Goro, 18. in 19. maja bodo v sklopu priprav na obračune v srebrni evropski ligi odigrale srečanji s Slovaško, 21. in 22. maja pa se bodo v Mislinji pomerile še s Češko.

Reprezentanca se bo svojim navijačem na uradni tekmi prvič predstavila 25. maja v Mislinji, kjer bo v CEV Silver European League gostila Luksemburg, 28. maja pa še Švedsko. V srebrni evropski ligi bosta nato sledili še tekmi s Portugalsko v gosteh in z Estonijo v Mislinji, povratne tekme bodo med 15. in 26. junijem, veliki finale pa 2. julija.

Varovanke Marca Bonitte čakata dve pomembnejši akciji, nastop v srebrni evropski ligi in kvalifikacije za evropsko prvenstvo. | Foto: Vid Ponikvar/Sportida Varovanke Marca Bonitte čakata dve pomembnejši akciji, nastop v srebrni evropski ligi in kvalifikacije za evropsko prvenstvo. Foto: Vid Ponikvar/Sportida

slovenska odbojkarska reprezentanca u19
Sportal Mlade Slovenke so si zagotovile vstopnico za EP

Avgusta začetek lova na EP

V drugem delu reprezentančne akcije Slovenke čaka še nastop v kvalifikacijah za evropsko prvenstvo, v katerih se bodo za vozovnico za EuroVolley med 20. avgustom in 11. septembrom merile z Azerbajdžanom, Gruzijo in Avstrijo.

Reprezentanca Slovenije

Podajalki: Eva Pavović Mori (OK Kamnik), Eva Pogačar (Nova KBM Branik)
Korektorici: Darja Eržen (CSM Targoviste, Rom), Taja Klanjšček Gradišnik (Nova KBM Branik)
Srednje blokerke: Saša Planinšec (Galatasaray, Tur), Mirta Velikonja Grbac (Nova KBM Branik), Nika Milošič (OK Formis), Tia Koren (OK Spodnja Savinjska)
Prosti igralki: Anja Mazej (OK Spodnja Savinjska),Maja Marolt (OK Braslovče)
Sprejemalke: Fatoumatta Sillah (OK Kamnik), Zala Krašovec (OD Krim), Maša Pucelj (OD Flip Flop), Eva Zatkovič (RC Cannes, Fra), Lorena Lorber Fijok (Nova KBM Branik), Selena Leban (OK Gorica), Julija Čabo Grubišič (OK Formis), Mija Šiftar (OK Kamnik).

Strokovni štab

Selektor: Marco Bonitta
Pomočnik: Francesco Guarnieri
Pomočnik: Samo Miklavc
Statistik: Antonio Mariano
Trener za telesno pripravo: Giovanni Biondi
Zdravnica: Katarina Cunder
Fizioterapevt: Stefano Bandini

Mark Lebedew
Sportal Mark Lebedew, Avstralec, ki ima s slovensko odbojkarsko reprezentanco velike načrte
Ne spreglejte