Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Četrtek,
1. 8. 2019,
14.54

Osveženo pred

4 leta, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62

Natisni članek

Tonček Štern kvalifikacije za olimpijske igre slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 1. 8. 2019, 14.54

4 leta, 8 mesecev

Tonček Štern

Tihi mladenič, ki bo naredil vse, da ostane prva violina

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,62
Tonček Štern | Tonček Štern je po dveh uspešnih sezonah v Italiji dobil tudi prvo pravo priložnost v reprezentanci in jo izkoristil. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Tonček Štern je po dveh uspešnih sezonah v Italiji dobil tudi prvo pravo priložnost v reprezentanci in jo izkoristil.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Odkar je na položaju slovenskega odbojkarskega selektorja moške izbrane vrste Italijan Alberto Giuliani zamenjal srbskega strokovnjaka Slobodana Kovača, je na položaju korektorja vselej začel Tonček Štern, ki je tako, to lahko zdaj že trdimo, iz prve postave izrinil dolgoletnega prvega korektorja slovenske izbrane vrste Mitjo Gasparinija.

Za še vedno dokaj mladim, 23-letnim in 200 centimetrov visokim odbojkarjem iz Slovenske Bistrice je že tretja sezona v močni italijanski ligi. Če v krstni sezoni ni dobil toliko priložnosti, kot bi si želel, je v preteklih dveh imel vlogo prvega korektorja v ekipi in v tem času v močni italijanski ligi dosegel skoraj 800 točk. To le govori, da se Tonček razvija v vrhunskega odbojkarja. Njegovo dobro delo in sezono v Italiji je opazil tudi selektor Alberto Giuliani in z zdaj že nekdanjim članom Latine začel prav vse tekme Slovenije, Štern pa mu je to vrnil z dobro igro in velikim številom doseženih točk.

Ostaja skromen

Razvija se v vrhunskega korektorja. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Razvija se v vrhunskega korektorja. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida "Ali sem pričakoval prvo postavo? Ne vem, o tem težko govorim. V življenju lahko pričakuješ marsikaj, a na koncu selektor odloča, koga bo postavil v ekipo. Na vsakem treningu dajem od sebe svoj maksimum, enako velja za Mitjo (Gasparinija, op. p.), in tako bom tudi nadaljeval," pravi bolj tihi in mirni odbojkar, ki nikoli ne sili v ospredje, svoje raje pove na igrišču.

Štern je blestel že na preteklem pokalu Challenger v Stožicah, kjer je na štirih tekmah dosegel 61 točk, daleč največ v slovenski ekipi. "Naredil bom vse, da bom še naprej upravičeval zaupanje trenerja in kar se da dobro pomagal ekipi. Mislim, da ima Slovenija dva dobra korektorja, na koncu pa bo igral tisti, ki bo bolje pripravljen in v boljši formi. Bomo videli," je še nekaj na temo prvega korektorja ekipe povedal Štern.

Čas za treninge, nasprotniki še pridejo na vrsto

Slovenijo čez osem dni čakajo težke kvalifikacije za uvrstitev na olimpijske igre, kjer slovenske odbojkarske ekipe ni bilo še nikoli. "Za zdaj smo osredotočeni le na našo igro in treninge, z nasprotniki v Gdansku se še ne ukvarjamo. Pogledali bomo tudi video iz Italije, da vidimo, kaj smo delali narobe, in to popravimo," je na torkovem zboru reprezentance še povedal nekdanji član kamniškega Calcita.

Cilj in želja sta priti na olimpijske igre. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Cilj in želja sta priti na olimpijske igre. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Cilj ekipe na Poljskem je le eden. To je presenetiti favorita (Francijo, Poljsko) in pripraviti senzacijo. "Cilj so olimpijske igre, tudi želja vseh je, da presenetimo tekmece in jim preprečimo veselico. Mislim, da gremo lahko na Poljsko povsem sproščeni in pokažemo tisto, kar znamo. Vsi vemo, da če nam steče, lahko premagamo vse. Bomo videli na igrišču, na čigavo stran se bo na koncu nagnila tehtnica," je še povedal slovenski korektor.

Kvalifikacijski turnir za nastop v Tokiu 2020 se bo začel 9. avgusta v Gdansku na Poljskem, prva nasprotnica Slovenije pa bo močna Francija.

Kvalifikacije za OI 2020 v Tokiu:

Skupina D - Gdansk:

Petek, 9. avgust:
17.00 Poljska - Tunizija
20.30 Francija - Slovenija

Sobota, 10. avgust:
15.00 Poljska - Francija
18.30 Slovenija - Tunizija

Nedelja, 11. avgust:
12.00 Francija - Tunizija
15.00 Poljska - Slovenija

Lahko slovenski odbojkarji na Poljskem premagajo domačine, Francoze in Tunizijce ter se uvrstijo na olimpijske igre?

  • Da.
    78,54 %
    743 glasov
  • Ne.
    21,46 %
    203 glasov
Oddanih 946 glasov

Preberite še:

Odbojka ženska reprezentanca priprave Kranjska Gora
Sportal Zase pravi, da je stara, a jo pomlajuje mladost soigralk
Jani Kovačič
Sportal Odločeni vnovič zatresti evropsko odbojko #video
Rok Možič
Sportal Za zdaj zna po italijansko le preklinjati #video
OK Maribor 1
Sportal Vesela novica: Mariborčani spet na mednarodnem prizorišču
Ne spreglejte