Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 12. 2019,
18.58

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca prijateljske tekme Alberto Giuliani Nizozemska Tokio 2020

Torek, 31. 12. 2019, 18.58

4 leta, 3 mesece

Prijateljska tekma z Nizozemsko (2.)

Slovenski odbojkarji tokrat boljši od Nizozemcev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenski odbojkarji so Nizozemcem vrnili za ponedeljkov poraz. | Foto OZS

Slovenski odbojkarji so Nizozemcem vrnili za ponedeljkov poraz.

Foto: OZS

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi pred nastopom na kvalifikacijskem turnirju za uvrstitev na olimpijske igre v Tokiu s 3:1 (17, 21, -26, 14) premagala Nizozemsko. Naši odbojkarji so se tekmecem tako oddolžili za včerajšnji poraz. Zadnjo tekmo pred odhodom v Berlin bosta moštvi odigrali 2. januarja v Mariboru.

Slovenija Nizozemska odbojka
Sportal Nizozemci pokazali več od srebrnih odbojkarjev: Navajen sem, da igrajo dobro #video

Slovenski selektor Alberto Giuliani in nizozemski strateg Roberto Piazza sta se odločila, da bosta na drugi pripravljalni tekmi možnost za dokazovanje ponudila odbojkarjem, ki sicer dobivajo manj priložnosti za igro. Giuliani je na igrišče tako poslal podajalca Gregorja Ropreta, korektorja Tončka Šterna, sprejemalca Žigo Šterna in Roka Možiča, srednja blokerja Saša Štalekarja in Matica Videčnika ter prostega igralca Jana Klobučarja.

Na začetni udarec Videčnika je Slovenija povedla s 4:1, blok Štalekarja in dva zaključka Žige Šterna so našo vrsto pripeljali do rezultata 8:3, Tonček Štern je poskrbel za 11:5. Tudi z nekaj sreče pri dveh zaporednih začetnih udarcih Roberrta Andringaja je Nizozemska razliko znižala na tri točke, Giuiani je reagiral s prekinitvijo. Po njej je naša vrsta dvignila raven igre v obrambi, Videčnik se je izkazal v bloku, Štalekar in Žiga Štern v napadih (21:14). Po napaki nizozemske vrste za 24:17 je niz z napadom zaključil Možič.

 "Igrali smo boljše kot včeraj in to precej boljše, je bil zmage vesel selektor Alberto Giuliani. | Foto: OZS "Igrali smo boljše kot včeraj in to precej boljše, je bil zmage vesel selektor Alberto Giuliani. Foto: OZS

V drugem nizu bolj izenačeni

V drugem nizu sta bili moštvi bolj izenačeni, po uspešnih protinapadih Tima Smita in Maartena van Garderena ter tudi po nekaj slabše izdelanih napadih Slovencev so gostujoči odbojkarji prišli do vodstva z 11:9, Žiga Štern in Videčnik pa sta ob mreži poskrbela za izenačenje. Točki z blokom in napadom je prispeval Možič, borbena igra naših v obrambi pa je pod pritisk spravila Nizozemce, ki so si privoščili napaki, ki sta naše popeljali do vodstva s 14:12. Ropret je še naprej dobro delil žoge napadalcem, obrambo gostov je dvakrat prebil Žiga Štern (18:15). A tekmeci se niso predali, v končnici so se povsem približali našim, Tonček Štern pa je nato uspešno napadel za 22:20, po napaki Wouterja ter Maata in asu Šterna pa so Slovenci prišli do prve zaključne žoge. Drugo za 25:21 je izkoristil Možič.

Tudi v tretjem nizu so imeli vse vajeti v svojih rokah Slovenci, ki so pobudo prevzeli že na samem začetku in si z dobro igro ob mreži Štalekarja in Žige Šterna priigrali štiri točke naskoka (8:4). Z zanesljivimi sprejemi in dobro igro v obrambi se je izkazal Klobučar. Dobri začetni udarci Andringaja so našim onemogočili napade, Nizozemci so prek ter Maata in Luuca van der Eenta izid uspeli poravnati na 15. točki, a sta Možič in Tonček Štern Slovenijo spet popeljala v ospredje na 18:15. Gostje so se po novi seriji odličnih začetnih udarcev Andrigaja prebili v ospredje in povedli z 21:20. Niz je prekinil Možič, Videčnik pa je s servisom Nizozemce prisilil v napako. Paizza se je odločil za prekinitev, po kateri je sledilo izenačenje na 23:23. Zaključno žogo pri 25:24 je prispeval Tonček Štern, prav tako tudi naslednjo za 26:25, napaka naših pri servisu in dva zaporedna bloka gostov pa sta vseeno prinesla zmago Nizozemcem.

Zadnjo pripravljalno tekmo srebrnih odbojkarjev bodo lahko v živo spremljali tudi navijači. | Foto: OZS Zadnjo pripravljalno tekmo srebrnih odbojkarjev bodo lahko v živo spremljali tudi navijači. Foto: OZS

Zadnja pripravljalna tekma odprta za javnost

Dobra igra Štalekarja v bloku in bratov Štern v napadih je naši vrsti zagotovila vodstvo s 7:3, sledile so še napake Nizozemcev v napadu, Videčnik je prispeval blok za 11:5. Naš srednji bloker in Možič sta dodajala točke z napadom, gostje pa so ob tem še naprej grešili, razlika pa je naraščala (17:8). Zaključek obračuna je bil le še formalnost, reprezentanca Slovenije se je veselila prepričljive zmage s 25:14.

Zadnjo tekmo pred odhodom v Berlin bosta moštvi odigrali 2. januarja v Mariboru, srečanje si bodo tokrat lahko ogledali tudi ljubitelji odbojke. Vstopnice, prodanih jih je že skoraj 1500, so na voljo preko Eventima, kupiti jih bo moč tudi na dan tekme na blagajni pred dvorano Tabor.

"Igrali smo boljše kot včeraj in to precej boljše"

Jan Klobučar, reprezentant Slovenije: "Pomembna je širina, da so vsi igralci pripravljeni, da lahko v vsakem trenutku kdo vskoči in zato so te pripravljalne tekme. Tako lahko pokažemo trenerju, da lahko računa na nas in da smo tudi sami v dobri pripravljenosti za olimpijski kvalifikacijski turnir. Včeraj in tudi danes zjutraj smo se precej pogovarjali o tem, kaj je včeraj manjkalo in to je bil tudi eden od glavnih ciljev, da danes te stvari izboljšamo in mislim, da smo naredili dobro delo."

Sašo Štalekar, reprezentant Slovenije: "Mislim, da smo se držali vseh načrtov, za katere smo se dogovorili. Bili smo tudi zelo motivirani, saj smo bili nekako dolžni, da igramo bolje, saj včeraj nismo pokazali tistega, kar znamo, kar bi morali. Mislim, da smo igrali zelo ekipno, kolektivno. Noben posameznik ni izstopal in mislim, da smo prikazali dobro igro. Pustimo tretji niz, v katerem smo bili tudi zelo blizu zmagi, a smo na koncu naredili nekaj napak, ki so niz prevesile v njihovo korist."

Alberto Giuliani, selektor Slovenije: "Igrali smo boljše kot včeraj in to precej boljše. A to je normalno, saj smo bili pred tem skupaj le dva dni. Upam, da se bomo izboljševali iz dneva v dan in vse do začetka kvalifikacij."

Slovenija : Nizozemska 3:1 (17, 21, -26, 14)

Slovenija: Štern T. 23, Pajenk, Štern Ž. 13, Kozamernik, Gasparini, Vinčić, Štalekar 10, Klobučar, Kovačič, Videčnik 6, Ropret, Urnaut, Čebulj, Možič 20. Selektor: Alberto Giuliani.

Nizozemska: Keemink, Garderen 6, ter Horst, Van der Ent 8, Dronkers, Plak, Gommans 2, Maan, Smit 9, Abdelaziz, Solekma 1, Maat 12, Parkinson, Andringa 15. Selektor: Roberto Piazza.

Dodatne olimpijske kvalifikacije (Berlin, 5.–10. januar 2020):

Skupinski del

Nedelja, 5. januar:13.30 Francija – Srbija (skupina B)16.30 Slovenija – Belgija (skupina A)19.30 Češka – Nemčija (skupina A)

Ponedeljek, 6. januar:14.00 Nizozemska – Srbija (skupina B)17.00 Bolgarija – Francija (skupina B)20.10 Belgija – Nemčija (skupina A)

Torek, 7. januar:14.00 Bolgarija – Nizozemska (skupina B)17.00 Belgija – Češka (skupina A)20.10 Nemčija – Slovenija (skupina A)

Sreda, 8. januar:14.30 Srbija – Bolgarija (skupina B)17.30 Slovenija – Češka (skupina A)20.45 Francija – Nizozemska (skupina B)

Polfinale

Četrtek, 9. januar:17.00 prvi polfinale20.10 drugi polfinale

Finale

Petek, 10. januar, ob 20.10

Slovenski seznam za turnir v Berlinu:

Podajalca:Dejan Vinčić (Czarni Radom/Pol)Gregor Ropret Gregor (Nantes/Fra)

Korektorja:Mitja Gasparini (Wolfdogs Nagoja/Jap)Tonček Štern (Luczniczka Bydgoszcz/Pol)

Srednji blokerji:Jan Kozamernik (Milano/Ita)Sašo Štalekar (Hypo Tirol AlpenVolleys/Avt)Matic Videčnik (ACH Volley/Slo)Alen Pajenk (Czarni Radom/Pol)

Sprejemalci:Žiga Štern (Syros Foinikas/Grč)Rok Možič (Maribor/Slo)Klemen Čebulj (Trentino/Ita)Tine Urnaut (Šanghaj/Kit)

Prosta igralca:Jan Klobučar (Narbonne/Fra)Jani Kovačič (Ravenna/Ita)

Preberite še:

Sportal Naredili toliko bedarij, da ni čudno, da je ponorel #video #foto
Sportal Ko se vse skrega z logiko
Slovenija odbojka
Sportal Vedo, kaj jih čaka, a cilj je jasen: Od tega ne odstopamo #video

 

Ne spreglejte