Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 3. 2022,
15.30

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Saša Planinšec odbojkarski legionarji Rok Možič Rok Možič

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 3. 2022, 15.30

2 leti, 4 mesece

Odbojkarski legionarji

Slovenci spet blestijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,21
Saša Planinšec | Saša Planinšec je za svojo ekipo dosegla kar 16 točk.  | Foto Sportida

Saša Planinšec je za svojo ekipo dosegla kar 16 točk.

Foto: Sportida

Slovenski odbojkarski reprezentanti so minuli konec tedna znova igrali pomembne vloge v svojih klubih po vsej Evropi. V prvenstvih spremljamo zadnje kroge rednega dela tekmovanja, ponekod pa sta se že začela končnica in boj za lovorike.

V italijanskem prvenstvu smo minuli konec tedna spremljali zadnji krog drugega dela prvenstva in s tem tudi ključno tekmo Verone Roka Možiča, ki si je v obračunu z Monzo skušala priigrati še eno zmago in si dokončno zagotoviti nastope v elitni italijanski ligi tudi v sezoni 2022/23 ter boj za peto mesto. Slovenski sprejemalec Rok Možič, ki je bil izbran tudi za najboljšega odbojkarja meseca februarja, se je tokrat izkazal z 22 točkami in 54-odstotnim napadom. Piacenza, ki se podaja v boj za italijanski naslov, je v gosteh pri Vibo Valentii tokrat slavila z 0:3, naš korektor Tonček Štern pa je v igro vstopil v tretjem nizu in z napadom dosegel dve točki.

Rok Možič
Sportal Nova nagrada za Roka Možiča

V Turčiji je Galatasaray, ki trenutno zaseda peto mesto v razvrstitvi, v gosteh z 1:3 premagal Sariyer, naša blokerka Saša Planinšec pa je bila tudi tokrat odlična in je dosegla kar 16 točk. Osem jih je vknjižila z napadom, v katerem je bila 53-odstotna, kar sedem pa jih je prispevala z blokom.

V Nemčiji je pokalni prvak Friedrichshafen tokrat z 0:3 porazil Herrsching, Dejan Vinčić pa je v vrstah zmagovalcev odigral celotno srečanje, dobro razigral soigralce ter dosegel še tri točke z varanjem. Muenster Sare Đukić je pred domačimi navijači z 1:3 klonil proti Vilsbiburgu, naša blokerka pa je priložnost za igro dobila v treh nizih, a se ni vpisala v statistiko.

Na Poljskem sta Klemen Čebulj in Jan Kozamernik v dresu Asecco Resovie odigrala prvenstveni obračun proti Slepsk Malowu in izgubila z 1:3. Čebulj je bil z 19 točkami, od katerih jih je 15 dosegel z napadom (42-odstotna uspešnost), tri s servisom in eno z blokom, najuspešnejši igralec Resovie. Na visoki ravni je igral tudi Kozamernik, ki je prispeval deset točk, osem z napadom, v katerem je bil 73-odstoten, dve pa z blokom.

Čebulj je bil z 19 točkami, od katerih jih je 15 dosegel z napadom (42-odstotna uspešnost), tri s servisom in eno z blokom, najuspešnejši igralec Resovie. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Čebulj je bil z 19 točkami, od katerih jih je 15 dosegel z napadom (42-odstotna uspešnost), tri s servisom in eno z blokom, najuspešnejši igralec Resovie. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V francoskem prvenstvu za moške so ekipe odigrale zadnji, 26. krog, rednega dela. Cambrai Gregorja Ropreta je s sedmimi zmagami in 19 porazi zasedel predzadnje mesto na lestvici, ta del sezone pa zaključil z zmago s 3:1 nad Nantesom. Naš podajalec je tokrat zabeležil kar sedem točk, po dve s servisom in blokom, trikrat je uspešno varal. Minuli konec tedna smo v Franciji spremljali tudi predzadnji krog prvenstva za ženske, v okviru katerega se je odvil slovenski obračun med Vandoeuvre Nancyjem Nike Markovič in Mojce Pene ter Cannesom Eve Zatkovič. S 3:2 je bil uspešnejši Nancy, za katerega je Markovičeva dosegla 18 točk, 16 z napadom in dve z blokom, Penetova pa še ni okrevala po poškodbi. Zatkovičeva ni dobila priložnosti za dokazovanje.

V grškem prvenstvu se je Žiga Štern v dresu Foinikasa veselil zmage z 0:3 proti Paoku, h kateri je prispeval šest točk, slovenski dvoboj med Panathinaikosom Saša Štalekarja in Olympiakosom Alena Pajenka pa bo na sporedu danes. V Rusiji je Zenit St. Peterburg v 22. krogu prvenstva prišel do zmage z 2:3 proti Uralu, slovenski kapetan Tine Urnaut pa po poškodbi še vedno ni nared za igro.

V Romuniji že spremljamo končnico tamkajšnjega prvenstva, v kateri se je Targovište Darje Eržen že veselilo zmage nad Voluntarijem, naša korektorica pa po poškodbi gležnja še ni mogla pomagati soigralkam. Končnica se je začela tudi v Belgiji, kjer je moral Tchalou Volley Žane Zdovc Sporer priznati premoč Hermesu, statistika ni na voljo.

Preberite še:

odbojka žoga
Sportal Znan še zadnji četrtfinalist
Sportal Triglav v četrtfinalu, Krka in Fužinar v tretjo tekmo
Ne spreglejte