Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 6. 2023,
20.40

Osveženo pred

10 mesecev, 3 tedne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Gheorghe Cretu Tonček Štern Jan Kozamernik slovenska odbojkarska reprezentanca

Četrtek, 15. 6. 2023, 20.40

10 mesecev, 3 tedne

Slovenski odbojkarji trenirajo za drugi turnir lige narodov

Še vedno se prilagajajo na igro brez Tončka Šterna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
slovenska odbojkarska reprezentanca | Slovenci na treningu pred turnirjem v Orleansu. | Foto OZS

Slovenci na treningu pred turnirjem v Orleansu.

Foto: OZS

Moška odbojkarska reprezentanca nadaljuje priprave na nastope v ligi narodov v prihodnjem tednu na turnirju v Franciji. Ta bo prvi pravi preizkus za slovensko ekipo, ki je brez poškodovanega Tončka Šterna. "Nekoliko se še lovimo, tudi prilagoditev na igro brez Tončka je še v povojih," priznava Jan Kozamernik.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov
Sportal Slovenci se vračajo s tremi zmagami, Japonci brez poraza, Srbi Poljakom zadali prvega

Po vrnitvi iz Japonske, kjer so na prvem turnirju trikrat zmagali in enkrat izgubili, so imeli prost dan, ki je bil namenjen regeneraciji in prilagajanju časovni razliki. V sredo popoldne pa so se že vrnili na treninge in misli že usmerili proti novim izzivom. Naslednje tekme v ligi narodov bodo naslednji tedni odigrali v zaporednih dneh z Argentino, Kanado in Kubo, po dnevu premora pa še z Brazilijo.

slovenska odbojkarska reprezentanca | Foto: OZS Foto: OZS "Med turnirjema veliko časa ni, velikih sprememb ne moremo narediti. Igralce je treba čim prej vrniti v dobro telesno pripravljenost, saj je za nami naporno in dolgotrajno potovanje na Japonsko in nazaj," je povedal selektor Gheorghe Cretu. "Dolgo časa nismo bili skupaj, znova je treba najti pravo kohezijo. Prisiljeni smo bili igrati po sistemu, za katerega smo sprva mislili, da ga bomo uporabljali le občasno. To je povezano z odsotnostjo Tončka Šterna," je dodal Cretu in zadovoljno nadaljeval: "Nekaj časa traja, da ekipa najde prave rešitve in ugotovi, kako je v takšnem sistemu najbolj učinkovita. Ni nam bilo lahko, saj so nekateri igralci zaradi klubskih obveznosti na priprave prispeli pozneje. Ravno zato je le še bolj impresivno, da so tekme na Japonskem fantje odigrali tako, kot so jih."

Po uvodni tretjini nastopov v prvem delu lige narodov je Slovenija na lestvici na četrtem mestu. "Izkupiček s tremi zmagami na štirih tekmah je izjemno pozitiven. Morda na trenutke nismo pokazali najboljše igre, a smo se na začetku reprezentančne sezone. Nekoliko se še lovimo, tudi prilagoditev na igro brez Tončka je še v povojih. Ravno zato je bilo prikazano precej zadovoljivo. Že turnir v Franciji bo ključnega pomena, ko govorimo o ligi narodov," pa pravi Jan Kozamernik. "Že prva tekma bo lep kazalnik, kaj nas čaka v tem poletju. Sem zelo pozitiven, ker vem, da smo sposobni proti Argentini igrati dobro odbojko. Je pa seveda vse odvisno od nas. Svojo igro moramo spraviti na vrhunec, obračun dobro odigrati, prav tako potem vse naslednje."

slovenska odbojkarska reprezentanca : Iran, liga narodov
Sportal Gheorghe Cretu izpostavil, na čem bo treba še delati
Ne spreglejte