Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
9. 6. 2024,
17.30

Osveženo pred

1 teden, 3 dni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

Rok Možič Rok Možič odbojkarska liga narodov slovenska odbojkarska reprezentanca

Nedelja, 9. 6. 2024, 17.30

1 teden, 3 dni

Slovenski sprejemalec se bo prihodnji teden pridružil rojakom

Rok Možič: Okrevanje poteka dobro, upam, da bom kmalu spet na igrišču

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Rok Možič | Rok Možič zaradi operacije gležnja na prvih dveh turnirjih lige narodov ni mogel pomagati slovenski reprezentanci, se ji bo pa pridružil prihodnji teden. | Foto Volleyball world

Rok Možič zaradi operacije gležnja na prvih dveh turnirjih lige narodov ni mogel pomagati slovenski reprezentanci, se ji bo pa pridružil prihodnji teden.

Foto: Volleyball world

Slovenski odbojkar Rok Možič je moral prva turnirja lige narodov zaradi operacije gležnja in rehabilitacije spremljati kot gledalec, a kmalu se bo pridružil svojim soigralcem. Sprva na treningih, nato upa, da kmalu tudi na tekmah. "Rehabilitacija poteka dobro, fizična pripravljenost, mislim, da je v tem trenutku na zelo visoki ravni," sporoča 22-letnik.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija
Sportal Tine Urnaut: Upam, da bomo še enkrat ustvarili fenomenalno vzdušje v Stožicah #video

Mladi slovenski sprejemalec Rok Možič, ki je že postal standardni član reprezentance, je v zadnjem tednu aprila prestal artroskopijo gležnja, s katero so mu odstranili delček kosti, ki se je odlomil zaradi stresa in velikih sil pri pristankih. Namesto na reprezentančno akcijo in ligo narodov se je odpravil na večtedensko rehabilitacijo, ki po njegovih besedah poteka dobro.

"Moram reči, da sem zelo zadovoljen. Predviden rok rehabilitacije je bil med šestimi in osmimi tedni, zdaj smo v tem času. Za zdaj vse poteka zelo dobro. Začel sem že prosti tek, delo v bazenu, lažje skoke ... fizična priprava je na zelo visoki ravni," je prek agencije Proelium sporočil Štajerec, ki je primoran uspešne nastope rojakov spremljati kot gledalec.

slovenska odbojkarska reprezentanca : Bolgarija
Sportal Slovenci z eno nogo že na premiernih olimpijskih igrah

Upa, da bo kmalu lahko letel po igrišču. | Foto: CEV Upa, da bo kmalu lahko letel po igrišču. Foto: CEV

"Delam vse, da se čim prej vrnem"

"Vesel sem za fante, opravili so veliko delo, čeprav je bilo prvo tekmo proti Nizozemski zelo težko gledati. Raje bi bil z njimi, a ta trenutek moram gledati nase in na svoje zdravje, da bom čim prej nazaj in da jim bo lahko pomagal. Delam vse, da se čim prej vrnem, tako da jih za zdaj podpiram še od daleč, upam pa, da bom kmalu že na igrišču," pravi Možič, navdušen nad videnim v Turčiji in na Japonskem.

Slovenci prihajajo v Stožice

Slovenci so prva turnirja končali s sedmimi zmagami, tudi zgodovinsko nad Brazilijo, in zgolj enim porazom. S tem so si na stežaj odprli vrata premiernih olimpijskih iger, prav tako pa so v dobrem položaju na lestvici lige narodov. Zadnji turnir rednega dela tekmovanja bodo med 18. in 23. junijem igrali v domačih Stožicah. Slovenci bodo med 18. in 23. junijem igrali v Stožicah. | Foto: VolleyballWorld Slovenci bodo med 18. in 23. junijem igrali v Stožicah. Foto: VolleyballWorld

Možič že nestrpno čaka, da se prihodnji teden pridruži reprezentančnim kolegom. "Komaj čakam, da se jim po vrnitvi domov pridružim in začnem opravljati tiste resne odbojkarske treninge ter se počasi vrnem na igrišče," je dodal mladenič, ki je pred dnevi sodelovanje z Verono podaljšal do konca sezone 2026/27.

Liga narodov, tretji turnir, Stožice (18.–23. junij), slovenske tekme:

Torek 18. junij
20.30 Slovenija – Argentina

Četrtek, 20. junij
20.30 Kuba – Slovenija

Sobota, 22. junij
20.30 Slovenija – Italija

Nedelja, 23. junij
20.30 Srbija – Slovenija

Rok Možič
Sportal Rok Možič je podpisal novo pogodbo
Ne spreglejte