Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
3. 5. 2016,
21.09

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Andrea Giani odbojka ACH Volley Calcit Volleyball

Torek, 3. 5. 2016, 21.09

6 let, 6 mesecev

Pred očmi Andree Gianija še 12. zapored postali državni prvaki

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Po velikem razočaranju v pokalu, ko je Calcit Volleyball šokiral ACH Volley, so se oranžni zmaji v finalu 1. DOL Kamničanom maščevali in po treh tekmah že 12. zapored dvignili lovoriko za državni naslov. Že 13. skupno.

Gostje iz Kamnika so v Tivoli prišli po zmago, seveda če so še želeli ostati v boju za naslov državnih prvakov. Tekmo v Tivoliju, ki ga je napolnilo le nekaj več kot tisoč gledalcev, si je ogledal tudi selektor moške reprezentance Andrea Giani, ki je v ponedeljek v Kranjski Gori začel priprave na debitantski nastop Slovenije v svetovni ligi.

 

Za biti ali ne biti

Calcitovci so tekmo odprli zelo odločno in na krilih bratov Štern, tako Tonček kot Žiga sta v prvem nizu dosegla pet točk, so prevladovali v prvem nizu in tudi povedli z 1:0 (25:21).

 

Domači trener Zoran Kedačič je že v prvem nizu zamenjal sprejemalca Samuela Walkerja in v igro poslal Jerneja Teprina, ki je v prvi šestorki ostal tudi v drugem nizu. Vseeno ACH Volleyju ni steklo in vajeti so Kamničani v svojih rokah držali tudi v začetku drugega niza.

Odločilno tekmo za prvaka si je ogledal tudi slovenski selektor Andrea Giani. | Foto: Odločilno tekmo za prvaka si je ogledal tudi slovenski selektor Andrea Giani.

Izkušeni Flajs obrnil potek srečanja

Gostje so vodili tudi z 12:10, ko je bil Kedačič primoran iz igre potegniti še  nerazpoloženega Erica Mochalskega, na korektorski položaj pa je poslal izkušenega Andreja Flajsa. Čeprav 33-letni Sevničan ni korektor, se je zelo izkazal tako v napadu kot bloku in bil glavni razlog, da je ACH Volley izenačil na 1:1.

 

Gostujoči trener Marko Brumen je poskušal prekiniti niz domačih z menjavo na sprejemalskem mestu, Domen Kotnik je zamenjal kapetana Andreja Štembergarja Zupana, a ni kaj dosti pomagalo.

 

V tretjem nizu igral le ACH Volley

V tretjem nizu so igrali aktualni prvaki in ponižali tekmeca iz Kamnika. Tudi v tem nizu je bil prvo ime Flajs, ki je štirim točkam iz drugega dodal štiri, dve z uspešnim blokom. Brez napak so igrali tudi Terpin, bloker Diko Purić in Jan Pokeršnik, a ko igra le eno moštvo in se niz konča s 25:12, tudi ne more biti drugače.

Kamničani so v četrtem nizu vstali od mrtvih ... | Foto: Kamničani so v četrtem nizu vstali od mrtvih ...

Vstali od mrtvih in izsilili peti niz

Zdelo se je, da so se Kamničani dokončno predali. V četrtem nizu so po malce bolj zaspanem začetku domačih še vodili z 5:7, a so Ljubljančani z delnim izidom 7:1 povedli z 12:8. ACH Voolley je tako že mislil, da je vsega konec in povsem popustil v igri, Kamničani pa so to anemičnost s pridom izkoristili. Neverjetni delni izid 9:2 je v vodstvo za tri popeljal goste in zadišalo je po izenačenju v nizih.

Kedačič je hotel obrniti rezultat z dvojno menjavo, Flajsa je zamenjal Mochalski, Michala Kozlowskega pa Rok Satler, a želena preobrata ni bilo. Po asu Purića je ACH Volley še zmanjšal zaostanek le na točko (18:19), a se borbeni Kamničani niso dali in mirno pripeljali niz do konca in izenačili na 2:2 (25:21).

 

V petem nizu spet prevlada domačih

Peti odločilni niz je Kedačič začel v postavi Mochalski, Kozlowski, Purić, Kozamernik, Terpin, Pokeršnik in Pleško, Brumen na drugi strani pa z bratoma Štern, Novljanom, Štalekarjem, Brulcem, Štembergar Zupanom in Hribarjem.

..., a v odločilnem petem nizu niso zmogli preprečiti 12. zaporednega in 13. skupnega naslova državnega prvaka ACH Volleyja. | Foto: ..., a v odločilnem petem nizu niso zmogli preprečiti 12. zaporednega in 13. skupnega naslova državnega prvaka ACH Volleyja.

Bolje so začeli domači in po nekaj dobrih začetnih udarcih povedli s 5:2 ter prisilili gostujočega trenerja v polminutno pavzo, ki pa ni prinesla želenega preobrata. Po asu v odločilnem nizu izjemno poletnega Terpina je ACH Volley povedel s kar 11:5 in odločil zmagovalca.
 

ACH Volley je še 12. zapored osvojil državni naslov in 13. skupno.

ACH Volley : Calcit Volleyball 3:2 (-21, 20, 12, -21, 8)

Športna dvorana Tivoli, gledalcev 750, sodnika: Miklošič (Maribor) in Gril (Pekre).


ACH Volley: Flajs 8, Kozlowski 3, Kozamernik 9, Walker 1, Purić 9, Ledinek, Satler, Pleško, Jurić, Donik, Mochalski 7, Terpin 18, Pokeršnik 11, Koncilja 1.
Calcit Volleyball: Hribar, Novljan 6, T. Štern 17, Štalekar 10, Vidmar, Štembergar Zupan 4, Brulec 1, Lakner, Kotnik 6, Ž. Štern 18, Videčnik , Konjedic.

Ne spreglejte