Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 10. 2022,
15.55

Osveženo pred

1 leto, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Mitja Gasparini Žiga Štern Dejan Vinčić Gregor Ropret Rok Možič Rok Možič Jan Kozamernik Klemen Čebulj legionarji slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 17. 10. 2022, 15.55

1 leto, 6 mesecev

odbojkarski legionarji

Čebulj blestel ob novi zmagi, slovenska obračuna Ropretu in Štalekarjevim

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Poljski klub Asseco Resovia, za katerega igrata slovenska reprezentanta Klemen Čebulj in Jan Kozamernik, je vknjižil četrto zaporedno zmago in je vodilni v domačem prvenstvu. Vodilna v italijanskem prvenstvu Perugia Gregorja Ropreta je premagala Verono Roka Možiča. Sašo Štalekar je spremljal zmago svojega Berlina nad Friedrichshafnom Dejana Vinčića in Žige Šterna, Mitja Gasparini pa je z iranskim Foolad Sirjanom prišel do nove zmage.

SP v odbojki 2022 (Stožice): Slovenija - Ukrajina, slovenska odbojkarska reprezentanca
Sportal Pri FIVB potrdili reprezentančno spremembo

Moštvo Klemna Čebulja in Jana Kozmernika Asseco Resovia je vknjižilo še četrto zaporedno prvenstveno zmago, tokrat z 0:3 v gosteh pri Lubinu. Poljski kolektiv tako dobro sezone ni odprl že šest let, je pa res, da ga najzahtevnejši tekmeci še čakajo. Čebulj je bil s 16 točkami najbolj razpoložen igralec Resovie. Enajst jih je dosegel z napadom, v katerem je bil 69-odstoten, dve z blokom, tri pa s servisom. 30-letnega sprejemalca so uvrstili v ekipo 4. kroga Plus Lige. Kozamernik je k zmagi prispeval štiri točke, vse z napadom, v katerem je bil 80-odstotno uspešen.

Rok Možič
Sportal Novi veliki priznanji za mladega Slovenca

Ropretu se je smejalo proti Možiču

Verona Roka Možiča je po dveh zmagah v 3. krogu italijanskega prvenstva doživela prvi poraz. Na domačih tleh jo je s 3:0 premagala Perugia, za katero igra še en slovenski reprezentant v Serie A Gregor Ropret. Možič je ob porazu vpisal šest točk, napadal pa je z 29-odstotno uspešnostjo, Ropret je v igro vstopil v tretjem nizu, ko ga je Andrea Anastasi poslal na servis. Ropretovi so vodilni, Verona pa je šesta.

Perugia Gregorja Ropreta je s 3:0 premagala Verono Roka Možiča. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Perugia Gregorja Ropreta je s 3:0 premagala Verono Roka Možiča. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Ponovitev nemškega finala prvakom iz Berlina

Slovenski obračun je potekal tudi v Nemčiji, kjer sta se udarila lanska finalista BR Volleys in VfB Friedrichshafen. S 3:1 je slavil prvak Berlin, h kateremu se je pred sezono preselil Sašo Štalekar, ta ni dobil priložnosti za igro. Sta pa vse štiri nize v moštvu tekmecev odigrala Dejan Vinčić in Žiga Štern. Zadnji je dosegel štiri točke, vse z napadom, Vinčić pa je vse tri točke prispeval z varanjem.

Prvak Berlin je s 3:1 premagal podprvaka VfB Friedrichshafen, v dresu katerega je Žiga Štern dosegel štiri, Dejan Vinčić pa tri točke. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Prvak Berlin je s 3:1 premagal podprvaka VfB Friedrichshafen, v dresu katerega je Žiga Štern dosegel štiri, Dejan Vinčić pa tri točke. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Mitja Gasparini se je v iranskem prvenstvu s Foolad Sirjanom veselil še ene zmage, tokrat z 1:3 v gosteh pri Rehyab Melalu, njegovo moštvo zaseda vrh tamkajšnje lestvice.

Pajenk, T. Štern in Urnaut začenjajo konec tedna

Alen Pajenk in Tonček Štern prvenstvo v Grčiji začenjata 22. oktobra, enako kot tudi Tine Urnaut na Japonskem. Čakamo tudi na uvodne tekme ženskih prvenstev, ki se bodo v Franciji, Turčiji, na Madžarskem in Češkem zaradi svetovnega prvenstva začele mesec dni pozneje kot moške.

Ne spreglejte