Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 1. 2024,
19.35

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29

Natisni članek

Asseco Resovia Klemen Čebulj Jan Kozamernik Trentino Itas ACH Volley Odbojkarska liga prvakov

Sreda, 10. 1. 2024, 19.35

3 mesece, 2 tedna

odbojkarska liga prvakov, 5. krog, SKUPINA B

ACH Volley se je upiral le v prvem nizu, zvezdniški Trentino še do pete zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,29
Odvojkarska LP: ACH Volley - Trentino | ACH Volley je v Hali Tivoli izgubil proti Trentinu. | Foto www.alesfevzer.com

ACH Volley je v Hali Tivoli izgubil proti Trentinu.

Foto: www.alesfevzer.com

Odbojkarji ACH Volleyja so odigrali še zadnjo domačo tekmo lige prvakov v tej sezoni. V dvorani Tivoli so danes gostili zvezdniško zasedbo italijanskega Trentina, katerega član je tudi slovenski srednji bloker Jan Kozamernik. Italijanski kolektiv je zmagal s 3:0 v nizih in je s petimi zmagami na prav toliko srečanjih vodilni v skupini, prav tako je na prvem mestu domače serie A. ACH Volley je po petih tekmah pri začetnih nič točkah. Sezono v tem tekmovanju bo končal prihodnji teden na gostovanju pri francoskem Toursu. Ta je v torek za pomembno zmago s 3:0 premagal Rzeszow Klemna Čebulja in je drugi.

ACH Volley : Tours VB
Sportal V Ljubljano prihaja vroča italijanska ekipa, ki v tej sezoni skoraj ne pozna poraza

Odbojkarji ACH Volleyja so se v ligi prvakov od svojih navijačev pričakovano poslovili s porazom. V Tivoliju jih je ugnal italijanski prvak Itas Trentino, ki je s tem potrdil prvo mesto v skupini B, Ljubljančani pa so po petih tekmah še vedno brez osvojene točke. Zadnjo možnost zanjo bodo imeli čez en teden, ko bodo gostovali pri Toursu.

Italijanska ekipa, pri kateri je dobro tekmo odigral slovenski reprezentant Jan Kozamernik, je Ljubljančane premagala še drugič v sezoni. Slovenski prvaki so se jim v Trentinu dobro upirali, tudi tokrat so jim bili na trenutke enakovredni. Toda kakovostna razlika je bila tudi tokrat prevelika, da bi lahko prišlo do presenečenja in prvega poraza italijanske ekipe, ki za razliko od prve tekme ni izgubila niza.

Odvojkarska LP: ACH Volley - Trentino | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Varovanci Radovana Gačiča, igrali so z novincem na mestu organizatorja igre, Srbom Ivanom Markovičem, so bili tekmecem še najbližje v prvem nizu, v katerem so imeli tudi tri zaključne žoge za zmago, nato pa izgubili po maratonskem boju s 30:32. Pred tem so najprej že na začetku zaostali za pet točk, nato pa tekmece ujeli in celo vodili 19:17. Prvo zaključno žogo so imeli gosti, a nato se je priložnost ponudila gostiteljem. A niso izkoristili niti ene od treh, kar je z blokom na koncu kaznoval odličen italijanski reprezentančni podajalec Riccardo Sbertoli.

Odbojkarska LP: ACH Volley - Trentino | Foto: www.alesfevzer.com Foto: www.alesfevzer.com

Ta je skozi vso tekmo odlično razigraval soigralce, ki so se spretno izogibali bloku, ljubljanska srednja blokerja sta bila povsem nemočna pri napadih italijanskih napadalcev. V drugem nizu je bil italijanski napad kar 81 odstoten, posledica italijanske premoči je bila le 16 osvojenih točk domačih. Začetek tretjega niza je spet dajal več upanja Slovencem, ki pa so tekmecem po izidu 7:7 dopustili serijo štirih zaporednih točk, od takrat pa se kljub borbenosti niso več nevarneje približali, še več, z novo serijo štirih prejetih so še dodatno zaostali.

Najučinkovitejši igralec tekme je bil z 18 točkami ljubljanski korektor Nikola Gjorgiev, pri Italijanih, ki so igrali brez zvezdnika Alessandra Michieletta, jih je 15 dosegel reprezentant Daniele Lavia. Statistika kaže, da so bili gosti boljši v vseh elementih, najbolj pa v oči bode razmerje blokov, to je bilo kar 12:2 v korist favoritov.

"Po krču na uvodu dvoboja smo se v nadaljevanju uspeli sprostiti in zaigrati, kot znamo. To je prineslo enakovreden boj, na koncu smo že imeli nekaj zaključnih žog, ki pa jih žal nismo izkoristili. Sledil je manjši padec v igri, kar pa ekipa, kot je Trentino, zelo hitro izkoristi. Čestitam fantom za predstavo. Zdaj nas čaka še gostovanje v Franciji in fokus na obeh domačih tekmovanjih," je povedal Radovan Gačič, trener ACH Volleyja.

Sprejemalec Alen Šket pa je dodal: "Imeli smo svoje priložnosti, predvsem v prvem nizu, vendar je ekipa Trentina unovčila vso svojo kakovost in se zasluženo veselila nove zmage v ligi prvakov. Mi se moramo spočiti in v soboto v domačem prvenstvu nadaljevati niz neporaženosti."

Slovenski prvaki ostajajo pri ničli v letošnji ligi prvakov. | Foto: www.alesfevzer.com Slovenski prvaki ostajajo pri ničli v letošnji ligi prvakov. Foto: www.alesfevzer.com

ACH Volley se je sicer pred nadaljevanjem sezone okrepil na mestu podajalca. Novi član je srbski podajalec Ivan Marković. 24-letni podajalec, ki je do prihoda v Ljubljano igral za ciprsko ekipo Nea Salamina Famagusta, bo tako do konca sezone zapolnil manjkajočo vrzel na mestu podajalca. Poleg Markovića pa se je vodstvo slovenskih državnih in pokalnih prvakov dogovorilo tudi s korejskim prostim igralcem Min-Geun Songom, ki sicer z ekipo trenira že dalj časa, zdaj pa je do konca sezone tudi uradno postal član ACH Volleyja Ljubljana.

Liga prvakov, 5. krog, skupina B

Sreda, 10. januar
ACH Volley : Itas Trentino 0:3 (30:32, 16:25, 18:25)
ACH Volley: Marković 2, Kržič, Satler, Šket 11 (1 as, 1 blok), Najdič, Marovt 1, Šen, Koncilja 3, Kovačič, Gjorgiev 18 (1 blok), Sešek 1, Pokeršnik 10 (2 asa), Videčnik 4.
Itas Trentino: Kozamernik 4 (1 as, 2 bloka), Michieletto, Sbertoli 5 (2 asa, 2 bloka), Cavuto, Pace, Berger, Rychlicky 14 (1 blok), Magalini 14 (2 bloka), Laurenzano, Brignach, Lavia 15 (1 as, 1 blok), Podraščanin 8 (3 bloke), Acquarone.


Torek, 9. januar
Tours : Rzeszow 3:0 (22, 18, 25)

Lestvica

1. Trentino 5 tekem – 5 zmag (15 točk)
2. Tours 5 – 3 (9)
3. Rzeszow  5 – 2 (6)
4. ACH Volley 5 – 0 (0)

Calcit Volley, liga prvakinj
Sportal "Sanjati o zmagi proti taki ekipi bi bilo nerealno"
Ne spreglejte