Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 2. 2020,
22.43

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Tonček Štern Klemen Čebulj ACH Volley liga prvakov liga prvakov Odbojkarska liga prvakov

Sreda, 12. 2. 2020, 22.43

4 leta, 2 meseca

Liga prvakov, 5. krog

ACH Volley po drami in preobratu ostal brez zmage

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
ACH Volley Ljubljana : Berlin Recycling Volleys | ACH Volley ostaja na zadnjem mestu skupine B. | Foto Žiga Zupan/Sportida

ACH Volley ostaja na zadnjem mestu skupine B.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Odbojkarji ACH Volley so v petem krogu lige prvakov v Tivoliju po drami z 2:3 (22, 19, –16, –22, –12) izgubili proti nemškim prvakom Berlinu. Slovenski prvaki so vodili že z 2:0 v nizih, a so se Nemci vrnili v igro in vknjižili drugo zmago v sezoni, odbojkarji ACH pa ostajajo pri eni in so prikovani na zadnje mesto skupine B ter nimajo več nobenih možnosti za napredovanje. V ligi prvakov je v sredo debitiral Tonček Štern, ki je s Halkbankom z 1:3 klonil pri belgijskem Noliku, slovenski odbojkar pa je bil z 19 točkami najboljši posameznik turškega moštva. Klemen Čebulj in njegov Trentino sta v četrtek po dobrem začetku na koncu z 1:3 klonila proti italijanskemu rivalu Trentinu.

ACH Volley Ljubljana : Berlin Recycling Volleys 2:3 (22, 19, –16, –22, –12)

Dvorana Tivoli, 2343 gledalcev, sodnika: Mylonakis (Grčija), Ivanov (Bolgarija).

ACH Volley: Flajs, Vučićević 21, Kumer, Purić, Pavlović 7, Satler, Dagostino, Đirlić, Okroglič, Vilimanović 3, Pokeršnik 12, Videčnik 8, Kök 19.

Berlin Recycling Volleys: Kowalski, Ensing 8, Jendryk 15, Reichert 8, Grankin 1, Klein 6, Hatch, Zenger, Kessel 4, Tuia 19, Patch 5, Le Goff 3, Pujol 4.

Prvi niz so bolje odprli gostje, ki so imeli do desete točke ves čas točko ali dve prednosti pred slovenskimi prvaki. Nato so odbojkarji ACH Volley pred približno 2500 gledalci ujeli priključek, v zaključku prvega niza pa so domači prvič povedli z dvema točkama naskoka (20:18), prednosti pa do konca prvega niza niso več spustili iz rok.

Začetek drugega niza je postregel z izenačeno predstavo z obeh strani, pri izidu 11:11 pa so odbojkarji ACH Volley naredili delni izid 5:0 in gostom pobegnili, največ zaslug za to pa sta imela Vučićević, ki je odlično serviral, in Matej Kök, povratnik po poškodbi, ki je zbiral točke v napadu. Ljubljančani so prednost brez težav ohranili do konca drugega niza, ki so ga dobili s 25:19. 

Nemci so se po preobratu veselili zmage. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nemci so se po preobratu veselili zmage. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Padec v igri

Sledil je padec v igri ljubljanskih odbojkarjev, ki so nemškim prvakom sledili le v začetku tretjega niza, nato pa so bili gostje razred zase. Trener nemške ekipe Cedric Enard je zamenjal nekaj igralcev, kar se mu je obrestovalo, na klopi je pustil tudi ameriškega korektorja Benjamina Patcha in ruskega podajalca Sergeja Grankina. Nemci so vodili tudi z enajstimi točkami prednosti (8:19), tretji niz pa se je končal z izidom 16:25. Slovenski prvaki so bili v četrtem nizu bolj enakovreden tekmec Berlinčanom, a so ti v zaključku niza pokazali več zbranosti in ga dobili s 25:22.

Odločitev o zmagovalcu je tako padla v petem nizu, v katerem so Ljubljančani še vodili z 9:8, nato pa so gostje stopili na plin in na krilih Francoza Pierra Michela Pujola, ki je dosegel dva asa, dobili štiri zaporedne točke. Po napaki Vučićevića za 10:13 pa je bilo bolj ali manj jasno, da bodo Nemci tekmo pripeljali v svojo korist. Zadnji niz so Berlinčani dobili s 15:12.  

Ljubljančani s tremi točkami ostajajo na četrtem mestu v skupini B, tekmovanje v ligi prvakov pa bodo končali čez 14 dni, ko bodo gostili vodilno ekipo skupine Novi Urengoj.

Kaj so v taboru ACH Volley povedali po porazu z Berlinom?
 

"Vsak, ki je stopil na igrišče, je naredil vse, da bi pripomogel k današnji zmagi," je po tekmi dejal trener ljubljanske ekipe. | Foto: Žiga Zupan/Sportida "Vsak, ki je stopil na igrišče, je naredil vse, da bi pripomogel k današnji zmagi," je po tekmi dejal trener ljubljanske ekipe. Foto: Žiga Zupan/Sportida Matija Pleško, trener ACH Volley: "Vedno je lahko biti general po bitki. Lahko tudi sebe vprašam, če sem naredil vse prav. A vsak, ki je stopil na igrišče, je naredil vse, da bi pripomogel k današnji zmagi. Žal nismo bili uspešni, čestitke Berlinu. Če se zamenja podajalca, lahko zamenjaš slog igre. To je izkušeni Pujol naredil, igra hitreje, potem pa je bilo malo drugače, malo drugače smo odreagirali in zaspali. A za nas je bilo igrati v rdečih obratih, tako kot v prvih dveh nizih, zelo težko. Sprejem je bil dober tudi v zadnjem nizu, a prodornost v napadu je manjkala, ni bilo moči. Pohvala nemški ekipi, igrali so v obrambi, rešili nekaj nemogočih žog. S tem so se dvignili, mi pa žal nismo mogli več."

Matic Videčnik, igralec ACH Volley: "Že od samega začetka so redki verjeli v nas. Mi smo vedeli, da jim lahko kljubujemo z našo igro. Dva niza je šlo lepo, potem smo malo popustili. Njim je šlo za obstanek, morali so zmagati. V četrtem nizu bi morali zmanjšati število lastnih napak, a ni šlo. Prvo tekmo z njimi smo dokaj gladko izgubili, a ko smo pogledali posnetke in razmislili, kakšna bi lahko bila taktika, smo vedeli, da smo lahko enakovredni. Upamo, da bomo imeli tudi na zadnji tekmi v Stožicah tako lepo podporo navijačev, ki polnijo tivolsko dvorano."

Matej Kök, igralec ACH Volley: "Začeli smo zelo dobro, energija je bila prava. Vzdušje je bilo fenomenalno, mi smo res igrali tako, kot hočemo. Super je bilo igrati pred polno dvorano. Ne vem, kaj se je potem zgodilo, to bo povedal trener. Bili smo blizu v četrtem in petem nizu. Naredili so menjave in nas presenetili, vseeno so vrhunska ekipa."

ACH Volley Ljubljana : Berlin Recycling Volleys, foto: Žiga Zupan/Sportida:

Fotogalerija
1 / 37
Tonček Štern
Sportal Tonček Štern udaril nazaj: Raje mi nakažite, kar mi pripada
Sportal Darja Eržen in Tjaša Kotnik blesteli, a na koncu ostali praznih rok
Alen Pajenk
Sportal Podvig Slovencev odmeva na Poljskem, Tonček Štern vse bolj vroč

Liga prvakov, 5. krog:

Skupina B:

Lestvica: 

Skupina A:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Skupina E:

Lestvica:

Ne spreglejte