Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 10. 2020,
22.10

Osveženo pred

3 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

LKS Lodz liga prvakinj kvalifikacije Calcit Volley

Sreda, 14. 10. 2020, 22.10

3 leta, 6 mesecev

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog (povratna tekma)

Brez čudeža za Kamničanke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
CALcit kamnik - Lodž | Slovenske državne prvakinje v domači dvorani niso pričakale čudeža. | Foto Klemen Brumec

Slovenske državne prvakinje v domači dvorani niso pričakale čudeža.

Foto: Klemen Brumec

Odbojkarice Calcit Volleyja iz Kamnika so izgubile tudi povratno tekmo 2. kroga kvalifikacij za ligo prvakinj proti poljski zasedbi Commercecon Lodž. Poljakinje so bile na prvi tekmi boljše s 3:0, tokrat pa so Slovenkam oddale en niz, a so za napredovanje tako ali tako potrebovale le dva osvojena niza. Kamničanke bi za to potrebovale čudež, ki pa ga ni bilo.

Calcit Volley
Sportal Kamničanke brez možnosti za presenečenje, a še ni konec

Slovenske prvakinje so se tokrat nekoliko bolje upirale faviriziranim tekmicam kot na prvi tekmi, ki so jo gladko izgubile. V prvem in drugem nizu so osvojile po 22 točk, tretji niz dobile, v četrtem pa morale vendarle priznati premoč Poljakinjam.

V kamniški vrsti, ki je bila Lodžu enakovredna v vseh elementih igre, je bila s 15 točkami najučinkovitejša Olivera Kostić Brulec, pri gostjah jih je 19 dosegla Katarzyna Zaroslinska-Krol.

Kljub porazu korak naprej

"Iz vsega skupaj bomo skušali vzeti pozitivne stvari, ena od njih je zagotovo borbenost, ki so jo igralke pokazale in na tem bo treba graditi še naprej." | Foto: Klemen Brumec "Iz vsega skupaj bomo skušali vzeti pozitivne stvari, ena od njih je zagotovo borbenost, ki so jo igralke pokazale in na tem bo treba graditi še naprej." Foto: Klemen Brumec "Poljakinje so se zasluženo uvrstile v ligo prvakinj, vendar je pri nas vendarle ostalo malce grenkega priokusa, kajti v prvem in drugem nizu smo bili zelo blizu uspeha. Iz vsega skupaj bomo skušali vzeti pozitivne stvari, ena od njih je zagotovo borbenost, ki so jo igralke pokazale in na tem bo treba graditi še naprej, druga pa je, da so tiste igralke, ki so na prvi tekmi igrale nekoliko slabše, nocoj dokazale, da znajo igrati vrhunsko odbojko. To pomeni, da smo navkljub porazu naredili korak naprej," je po tekmi priznal trener Calcita Aljoša Jemec.

Katarina Lazović, igralka Lodža pa je pričakovala težjo tekmo, kot je bila prva: "Kamničanke so danes prikazale veliko boljšo igro kot v Lodžu, kar smo tudi pričakovale. Tista prva tekma ni bila realni pokazatelj njihove moči. Vedele smo, da bodo veliko boljše na sprejemu servisa, veliko boljše so tudi izvajale začetni udarce, vendar smo bile v končnicah prvega in drugega niza bolj zbrane, kar je tudi odločilo. Čeprav smo zaostajale, smo našle svojo igro in mislim da zasluženo prišle do napredovanja v ligo prvakinj. Prvič sem igrala v Sloveniji in resnično sem navdušena nad sprejemom in naravo, ki je tukaj v Kamniku, domačinkam pa v pokalu CEV želim čim več uspeha."

Kamničanke bodo evropske nastope nadaljevale v pokalu Cev, kjer jih v 1/16 finala čaka slovenski obračun z Novo KBM Branikom.

Liga prvakinj, kvalifikacije, 2. krog:

Povratna tekma:

Sreda, 14. oktober:
Calcit Volley : LKS Lodž 1:3 (-22, -22, 17, -17)
Zatković 17, Brulec Kostić 15; Zarolinska-Krol 19, Wojcik 12, Lazović 11

Prva tekma:

Torek, 6. oktober:
LKS Lodž : Calcit Volley 3:0 (18, 11, 17)
Lazović 15, Zarolinska-Krol in Wojcik 10; Brulec Kostić 13, Radišković 5

Ne spreglejte