Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
16. 9. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

Natisni članek

EuroVolley 2019 Tine Urnaut slovenska odbojkarska reprezentanca

Ponedeljek, 16. 9. 2019, 6.00

4 leta, 7 mesecev

Tine Urnaut po zmagi nad Turki

Kapetan z veliko začetnico, brez katerega si je nemogoče predstavljati Slovenijo

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

2

EuroVolley: Slovenija - Turčija | Tine Urnaut je edini, ki je do zdaj v celoti odigral vse tri tekme in navdušil slovenske ljubitelje odbojke. | Foto Grega Valančič/Sportida

Tine Urnaut je edini, ki je do zdaj v celoti odigral vse tri tekme in navdušil slovenske ljubitelje odbojke.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Kapetan slovenske odbojkarske reprezentance Tine Urnaut je na prvih treh tekmah domačega evropskega prvenstva dokazal, da igra v življenjski formi. Ne samo, da je z 49 točkami daleč najučinkovitejši slovenski igralec in da je trenutno s skoraj 43-odstotnim popolnim sprejemom najboljši sprejemalec celotnega turnirja, izkušeni Korošec je tudi pravi vodja, na katerega se lahko ekipa vedno zanese, tudi ko je najtežje.

Dejan Vinčić
Sportal Slavljenec izklopil telefon in s kolegi pokazal veličino reprezentance
EuroVolley: Slovenija - Turčija
Sportal Slovenci pohrustali še Turke: selektor ostal brez besed #foto

Tega se še kako dobro zaveda tudi slovenski selektor Alberto Giuliani, ki mu podobno kot njegovim predhodnikom na slovenski klopi ni težava zamenjati petih igralcev, le če na igrišču ostane kapetan, ki je trenutno pri slovenski izbrani vrsti nedotakljiv. Ne zaradi težkega in problematičnega značaja, kot bi morda kdo mislil, pač pa zaradi že v uvodu omenjenih besed in številk.

Ob takšnih navijačih za slovenske odbojkarje ni izgubljena prav nobena žoga. | Foto: Grega Valančič/Sportida Ob takšnih navijačih za slovenske odbojkarje ni izgubljena prav nobena žoga. Foto: Grega Valančič/Sportida

Le uživa in igra na spremljavo fantastičnih navijačev

"Uživam na igrišču, kot že dolgo nisem. Enako velja tudi za moje soigralce, saj je pred takimi navijači res fantastični igrati. To, kar so nam v zadnjih dneh pripravili navijači, je res nekaj neverjetnega. To vzdušje nam daje še dodatno moč, da umiramo na igrišču in se borimo za vsako žogo. Naše glave so le pri naslednji točki in prav vsa energija gre v vsako izmed njih. Menim, da je to edini način, da se igra najboljša odbojka, ki jo premoreš," se v svojem kapetanskem slogu ni želel izpostavljati, pač pa je govoril v množini in potrdil, da fantje dihajo kot eno.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Turčijo (foto: Grega Valančič / Sportida in CEV):

Fotogalerija
1 / 73

Ostaja miren in trdno na tleh

In ko je tako, jih kdo težko zaustavi, a 30-letni Korošec ne prehiteva dogodkov. "Po težki tekmi in novi težko prigarani zmagi nas čaka dan počitka, nato pa se bodo naše misli preselile k Severni Makedoniji, kjer bomo poskušali odigrati še bolje kot do zdaj. To je trenutno naš edini cilj," je mirno odgovoril in niti pomislil ni, da bi mu kljub trem zaporednim zmagam misli ušle predaleč, do bitk za odličja.

"V športu smo že večkrat videli, kaj se zgodi, če karkoli vzameš za samoumevno in kogarkoli podcenjuješ. Tako mišljenje in odnos karma hitro kaznuje. Tudi proti Severni Makedoniji bomo šli na polno, o tem ni nobenega dvoma," je še dopolnil svojo prejšnjo misel.

Odbojkar iz Kotelj je trenutno najboljši sprejemalec na turnirju. Skoraj polovica vseh sprejetih žog pade na čelo podajalca. | Foto: Grega Valančič / Sportida Odbojkar iz Kotelj je trenutno najboljši sprejemalec na turnirju. Skoraj polovica vseh sprejetih žog pade na čelo podajalca. Foto: Grega Valančič / Sportida

S prvim mestom v skupini do lepe nagrade, a ...

Slovenska skupina C se bo v izločilnih bojih križala s francosko skupino A. Glede na to, da so tam tako Francija, Italija in Bolgarija dobile vse tekme, je že zdaj jasno, da se bo prvouvrščeni v skupini C izognil omenjenim trem v skupini A. To pomeni, da bi bila osvojitev prvega mesta v skupini zelo lepa nagrada.

Slovenija Srbija odbojka
Sportal Vsi rezultati EuroVolleyja 2019

"Zagotovo je cilj prvo mesto, a nekaj je reči, nekaj drugega je priti do tega cilja. Razmišljati moraš korak za korakom, sicer se ti ne piše dobro. Tudi s kom se bomo pomerili v osmini finala, ni pomembno, saj kakorkoli obrneš, lahkih nasprotnikov na tem prvenstvu ni," je še povedal nepogrešljivi kapetan, ki je bil tudi proti odličnim Turkom s 16 točkami in s kar 78-odstotnim napadom (14/18) tisti glavni jeziček na tehtnici, da se je tekma končala že po treh nizih.

Katero mesto bodo na EuroVolleyju 2019 zasedli slovenski odbojkarji?

  • 1. mesto.
    47,67 %
    286 glasov
  • 2. mesto.
    8,50 %
    51 glasov
  • 3. mesto.
    11,50 %
    69 glasov
  • 4. mesto.
    1,83 %
    11 glasov
  • Uvrstili se bodo v četrtfinale.
    24,33 %
    146 glasov
  • Uvrstili se bodo v osmino finala.
    3,00 %
    18 glasov
  • Obstali bodo v skupinskem delu.
    3,17 %
    19 glasov
Oddanih 600 glasov

Preberite še:

EuroVolley: Slovenija - Turčija
Sportal Še tretja zmaga neustavljivih slovenskih odbojkarjev #foto
Ne spreglejte