Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Torek,
17. 9. 2019,
20.55

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

9

Natisni članek

slovenska odbojkarska reprezentanca Alberto Giuliani EuroVolley 2019

Torek, 17. 9. 2019, 20.55

4 leta, 7 mesecev

Slovenski selektor po porazu proti Severni Makedoniji

Slovenski selektor zanikal podcenjevanje, zdaj upa na dobre novice #video

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,70

9

Slovenija Makedonija odbojka | Alberto Giuliani je imel po prvem porazu svojih izbrancev mešane občutke. | Foto CEV

Alberto Giuliani je imel po prvem porazu svojih izbrancev mešane občutke.

Foto: CEV

Slovenski odbojkarji na evropskem prvenstvu niso več neporaženi. Po zmagah nad Belorusijo, Finsko in Turčijo s(m)o vsi pričakovali tudi slavje nad na papirju najšibkejšo ekipo v skupini C, a gostje so si zmage bolj želeli in na levi nogi ujeli blede Slovence. "Makedonija je igrala zelo dobro, mi nismo bili na svoji ravni, tudi svojega sistema se nismo držali, to je bila naša velika napaka," so bile prve besede selektorja Alberta Giulianija po nenadejanem porazu.

Slovenija Makedonija odbojka
Sportal Slovenci prvič poraženi #foto

Giuliani je tekmo proti Makedoncem začel s postavo, ki do zdaj na tem prvenstvu še ni skupaj stala na igrišču. Ob izkušenih Mitji Gaspariniju, Dejanu Vinčiću, Alenu Pajenku, Klemnu Čebulju sta začela še Alen Šket in Matic Videčnik, na klopi pa sta ostala kapetan Tine Urnaut in poškodovani Jan Kozamernik (mečna mišica).

"Po vseh težavah s poškodbami in ob dejstvu, da je Tine igral vse tekme do zdaj, smo se odločili za to postavo. Smo ekipa, morali bi biti enako agresivni kot na prejšnji tekmah, imeti enak motiv, a ni bilo tako. Čudno," priznava, da njegovi izbranci niso bili pravi.

Fotogalerija s tekme med Slovenijo in Severno Makerodnijo (foto: CEV):

Fotogalerija
1 / 27

"Vsako tekmo merimo na zmago"

Slovenci niso izgubili le točk, izgubili so tudi veliko energije. "Predvsem smo izgubili točke, energija ni vprašljiva, pred takimi navijači si težko utrujen," je dodal še italijanski strokovnjak na slovenski klopi in že proti Rusiji napovedal povsem drugačen obraz in igro na zmago. "Vsako tekmo gremo na zmago, tudi proti Makedoniji je bilo tako, a vedno ne moreš zmagati," obžaluje slabo predstavo slovenske izbrane vrste Giuliani.

Ob vprašanju, ali so Makedonce mora tudi podcenjevali, je vse skupaj odločno zanikal: "Nikakor, proučili smo jih kot vse preostale tekmece do zdaj. Kot sem rekel, nismo bili pravi, to so razigrani gostje izkoristili."

Gregor Ropret proti Severni Makedoniji ni stopil na igrišče. Bolečine v gležnju so bile prehude. | Foto: CEV Gregor Ropret proti Severni Makedoniji ni stopil na igrišče. Bolečine v gležnju so bile prehude. Foto: CEV

Kozamernik in Ropret vprašljiva za Ruse

Že v sredo Slovence čaka obračun z Rusijo, ki bo odločal o najboljšem izhodišču v skupini. Če Giulianijevi izbranci ruski stroj premagajo s 3:0 ali 3:1, so še vedno lahko prvi v skupini. Vprašanje pa je, koliko igralcev bo imel na voljo Italijan. Vprašljiv ni le Kozamernik, temveč tudi drugi podajalec Gregor Ropret, ki si je gleženj zvil na tekmi proti Turkom.

"To je vprašanje za zdravniško osebje. Tudi sam čakam na dobre novice. V njunem primeru se lahko že v nekaj urah vse spremni, bomo videli," je še sklenil slovenski selektor.

Rajanje makedonskih odbojkarjev sredi Stožic:

Preberite še:

Slovenija Makedonija odbojka
Sportal Presenečenje v Stožicah: Slovence na kolena spravili debitanti

 

 

Ne spreglejte