Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
17. 10. 2024,
20.00

Osveženo pred

46 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10

Natisni članek

Natisni članek

odbojka Olympiacos Alen Pajenk

Četrtek, 17. 10. 2024, 20.00

46 minut

Bitka za ligo prvakov

Alen Pajenk in druščina še korak bližje ligi prvakov

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,10
Alen Pajenk | Alen Pajenk je s soigralci dosegel pomembno zmago v boju za ligo prvakov. | Foto CEV

Alen Pajenk je s soigralci dosegel pomembno zmago v boju za ligo prvakov.

Foto: CEV

Slovenski odbojkarski reprezentant Alen Pajenk je z Olympiacosom še korak bližje novi uvrstitvi v ligo prvakov. Grško moštvo je na prvi tekmi zadnje kvalifikacijske faze za nastop v elitnem tekmovanju svojega nasprotnika Corona Brasov premagalo s 3:0. Povratno srečanje bo prihodnji torek v Pireju.

Zgolj uro in 15 minut je potekal dvoboj romunskega kolektiva Corona Brasov in grškega Olympiacosa, ki se med seboj merita za preostalo prosto mesto v skupinskem delu sezone lige prvakov.

Gostje, katerih dres nosi slovenski reprezentant Alen Pajenk, so uvodni niz dobili s 25:20, drugega s 25:19, tretjega pa s 25:20. S tem so naredili odločen korak k temu, da drugo leto zapored zaigrajo v ligi prvakov.

Nastop v elitnem tekmovanju bodo potrjevali prihodnji torek v Pireju. | Foto: CEV Nastop v elitnem tekmovanju bodo potrjevali prihodnji torek v Pireju. Foto: CEV

Ob veliki zmagi v Brasovu je bil z 18 točkami eden najbolj razpoloženih Aleksandar Atanasijević. Srbski korektor se je klubu pridružil tik pred sezono, potem ko je postalo jasno, da kolektiv zapušča Tonček Štern, ki se je preselil v Turčijo.

Osemnajst točk je k zmagi prispeval tudi John Gordon Perrin, slovenski srednji bloker pa je zbral osem točk, eno z asom in eno z blokom.

"Vesel sem, ker smo dosegli cilj, zmagali smo s 3:0. Ni bilo lahko, bili smo tudi utrujeni, saj smo prišli z dolge poti. Dosegli smo zelo pomemben rezultat. Ostati moramo osredotočeni na povratno tekmo doma, tudi tam moramo zmagati," je po zmagi dejal glavni trener Andrea Gardini.

Osemintridesetletni Pajenk in soigralci bodo dragoceno vstopnico za ligo prvakov poskušali potrditi prihodnji torek na domačem terenu v Pireju.

Začetek novembra, tudi z ACH Volleyjem

Nova sezone se bo začela 12. novembra, v njej bomo spremljali tudi slovenskega prvaka ACH Volley, ki bo v skupini A igral z nemškim Berlin Recycling Volleys, poljskim PGE Projekt Warsaw in belgijskim Greenyard Maaseik. 

slovenska odbojkarska reprezentanca : Kanada, olimpijske igre, Pariz, Tonček Štern
Sportal Odličen debi Tončka Šterna
OK i-Vent Maribor
Sportal Pirova evropska zmaga mariborskih odbojkarjev

 

Ne spreglejte