Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
14. 10. 2024,
17.01

Osveženo pred

1 dan, 6 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00

Natisni članek

Natisni članek

Selena Leban Tonček Štern odbojkarski legionarji

Ponedeljek, 14. 10. 2024, 17.01

1 dan, 6 ur

Odbojkarski legionarji

Odličen debi Tončka Šterna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
slovenska odbojkarska reprezentanca : Kanada, olimpijske igre, Pariz, Tonček Štern | Tonček Štern je ob debiju za Ziraat v turški ligi vknjižil 19 točk. | Foto Guliverimage

Tonček Štern je ob debiju za Ziraat v turški ligi vknjižil 19 točk.

Foto: Guliverimage

 Med slovenskimi odbojkarskimi reprezentanti, ki igrajo v tujih ligah, so se konec tedna najbolj izkazali Klemen Čebulj in Gregor Ropret v poljski ter Tonček Štern v turški ligi, pa tudi Selena Leban v Švicarski, so v pregledu nastopov slovenskih igralcev sporočili iz Odbojkarske zveze Slovenije.

Trenutno v tujih prvenstvih igra 20 slovenskih reprezentantk in reprezentantov, ki so v sezoni 2024 na uradnih tekmah nastopili v dresu izbrane vrste.

Na Poljskem je Resovia Čebulja in Ropreta premagala Katovice. Ropret je odigral celotno tekmo, Čebulj je igral manj, dosegel pa je en as. Žiga Štern je z Belchatowom klonil v boju z Zakso. Saša Planinšec bo v dresu Budowlani Lodža prvenstveno tekmo proti Opolam igrala danes.

Tonček Štern je v turškem prvenstvu z Ziraatom zmagal v gosteh pri Istanbulu in k zmagi prispeval 19 točk.

V italijanskem prvenstvu je bila med slovenskimi igralci najbolj učinkovita Mija Šiftar, v serie A2 je z 21 točkami Brescii pomagala do zmage nad Leccom. Polnega izkupička sta se v serie A veselila Jan Kozamernik, ki je za Trentino odigral celoten obračun in dosegel sedem točk, ter Rok Možič, ki je bil v zasedbi Verone, a še ni povsem pripravljen za igro.

Pariz je moral pred domačimi navijači priznati premoč Montpellieru, Nik Mujanović je za pariško ekipo dosegel 12 točk, Rok Bračko pa osem.

Uroš Planinšič na Nizozemskem z zasedbo Lycurgusa ni bil kos ekipi Orion Stars. Eva Pavlović Mori se je z Zarečjem na pokalni tekmi, slovenska podajalka je prispevala šest točk, proti Protonu že uvrstila v četrtfinale.

Selena Leban je zbrala 22 točk. | Foto: OZS Selena Leban je zbrala 22 točk. Foto: OZS

V Švici se je izkazala Selena Leban, ki je ob zmagi Lugana nad Pfeffingenom zbrala 22 točk, v Romuniji pa je Mirta Velikonja Grbac za Dinamo Bukarešto proti Brasovu v statistiko vpisala 12 točk.

V dresu ekipe Wolfdogs iz Nagoje se je prvič predstavil slovenski kapetan Tine Urnaut in japonsko prvenstvo začel z dvema zmagama proti Tokio Greatbears. Nika Markovič za zdaj še ni mogla pomagati ekipi Ageo Medics, saj zaradi zapletov z vizumom še čaka na dovoljenje na nastop.

Alen Pajenk bo prvenstvo v Grčiji začel 26. oktobra.

Ne spreglejte