Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 9. 2019,
20.22

Osveženo pred

4 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Natisni članek

EuroVolley 2019 evropsko prvenstvo slovenska odbojkarska reprezentanca Alberto Giuliani

Sreda, 18. 9. 2019, 20.22

4 leta, 7 mesecev

alberto giuliani po porazu z 0:3 z rusijo

Slovenski selektor: To je bila najboljša Rusija, a naslednjič ...

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,96

2

Alberto Giuliani | Selektor Slovenije Alberto Giuliani je športno čestital Rusom, ki jim njegovi varovanci niso bili kos. Slovenci so skupinski del končali na drugem mestu, v osmini finala se bodo v soboto v Stožicah zoperstavili Bolgariji. | Foto Grega Valančič / Sportida

Selektor Slovenije Alberto Giuliani je športno čestital Rusom, ki jim njegovi varovanci niso bili kos. Slovenci so skupinski del končali na drugem mestu, v osmini finala se bodo v soboto v Stožicah zoperstavili Bolgariji.

Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovenska odbojkarska reprezentanca na zadnji tekmi skupinskega dela domačega evropskega prvenstva ni bila kos branilcem naslova Rusom, ki so slavili s 3:0 v nizih in osvojili prvo mesto. Selektor Alberto Giuliani je po porazu dejal, da je videl zborno komando v najboljši izvedbi. Ob tem je pohvalil navijače in jih pozval, naj jih tako bučno podprejo tudi na sobotnem obračunu osmine finala, v katerem se bodo pomerili z Bolgarijo.
 

EuroVolley2019: Slovenija - Rusija
Sportal Ruski stroj premočen za Slovence, derbi za prvo mesto Franciji #foto

Konec je uvodnega skupinskega dela evropskega prvenstva v Ljubljani. Slovenska izbrana vrsta ga je končala s porazom brez dobljenega niza proti branilki naslova Rusiji, ki je na krilih izjemnega začetnega udarca in bloka dokazala, zakaj je na evropski odbojkarski lestvici številka ena.

"Poraza včeraj in danes se razlikujeta. Včeraj smo imeli težave s poškodbami in pristopom. To je bila prava Rusija v najboljši izvedbi. Ob Poljski je to najboljša reprezentanca tega prvenstva. Igrali smo proti najboljšim serverjem na turnirju, kar nam je povzročilo veliko težav, a nismo bili daleč, sledili smo jim, poskušali ostati zraven," je po porazu razmišljal selektor Slovencev Alberto Giuliani in pogledal nekoliko v prihodnost, morda že v naslednji teden (če bodo Slovenci in Rusi zmagali tekmi osmine finala, se bodo spet udarili v četrtfinalu) : "Prepričan sem, da bo naslednjič, ko bomo igrali proti njim, povsem drugače, da bomo še bližje. Ostajam pozitiven, saj sem videl tudi pozitivne stvari."

Zahvala navijačem

Med 10.730 navijači je bil tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić. | Foto: Grega Valančič / Sportida Med 10.730 navijači je bil tudi slovenski košarkarski as Luka Dončić. Foto: Grega Valančič / Sportida

Slovensko izbrano vrsto je v Stožicah spremljalo 10.731 gledalcev. "Izjemni, neverjetni navijači. Zahvaljujem se jim. Upam, da nam bo tudi v osmini finala prišlo pomagat veliko ljudi in da nas bodo spodbujali na podoben način."

Cilj so izpolnili

Slovenci so skupinski del končali na drugem mestu skupine C - to jim je dokončno pripadlo, ko so Finci na večerni tekmi dobili prvi niz proti Turkom -, kar jim za nasprotnika v osmini finala prinaša Bolgarijo.

"Ne vemo še, ali bo Bolgarija ali Italija, to bomo šele izvedeli. Kdorkoli bo naš nasprotnik v osmini finala, se bomo nanj dobro pripravili. Zdaj, ko se šele začenja pravo evropsko prvenstvo, se ekipe dvigujejo. Oba nasprotnika sta močna, a tudi Slovenija je zelo močna, tako da smo lahko pozitivni pred začetkom 'novega prvenstva'," je o morebitnem tekmecu v boju za četrtfinalno vstopnico - ko še ni bilo točno jasno, da bodo to Bolgari, dejal 54-letni Italijan.

"Slovenija je izjemna reprezentanca. Pripravljeni bomo na drugi del tekmovanja." | Foto: CEV "Slovenija je izjemna reprezentanca. Pripravljeni bomo na drugi del tekmovanja." Foto: CEV

"Vesel sem uvrstitve, drugo mesto je bilo cilj skupinskega dela. Zavedamo se, kdo je Rusija. Tudi Slovenija se ji lahko enakovredno upira, če te čaka le ena tekma, a na tako dolgem turnirju je to težko. Če ocenim ves skupinski del, sem zadovoljen, saj smo prikazali izjemne igre, trudili smo se, da naša igra med skupinskim delom ne bi padala. A zdaj nas čaka povsem nova zgodba. Pripravljeni bomo," pravi Giuliani in dodaja, da jim bosta dva tekmovanja prosta dneva še kako prav prišla, saj so njegovo četo dodobra načele poškodbe, a sta tako Gregor Ropret kot Jan Kozamernik danes močno stisnila zobe in pomagala. 

Fotogalerija s tekme (Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 81

"Slovenija je izjemna reprezentanca"

Slovenci so začeli s tremi zmagami, končali pa z dvema porazoma. Kako bo ničla z zadnjih dveh tekem vplivala na mentalno stanje ekipe? "Na koncu res dva poraza, a dobro, ostajamo pozitivni, pripravljeni na drugi del tekmovanja. Zagotavljam, da se je Slovenija pripravljena boriti, Slovenija je izjemna reprezentanca," je svoje fante še pohvalil mož s selektorsko taktirko Slovenije.

Slovenski odbojkarji bodo imeli v četrtek in petek tekmovanja prost dan, tekma osmine finala proti Bolgariji pa jih čaka v soboto.

Slovenija Rusija odbojka
Sportal Slovenski odbojkarji v prvo nemočni proti Rusiji
Ne spreglejte