Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Petek,
19. 3. 2021,
9.45

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

Natisni članek

poškodba OK Merkur Maribor Ahmed Ikhbayri

Petek, 19. 3. 2021, 9.45

1 leto, 2 meseca

Konec sezone Ahmeda Ikhbayrija

Mariborčani po hudi poškodbi v šoku: "Ubogi moj fant"

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

1

Na prvi tekmi polfinalnega obračuna 1. DOL v Kanalu je korektor Merkur Maribora Ahmed Ikhbayri staknil hudo poškodbo in končal sezono. V drugem nizu tekme v Kanalu si je po trku s soigralcem grdo zlomil roko, Mariborčani pa so pred zaključkom sezone ostali brez odličnega korektorja.

Po tesno dobljenem prvem nizu je v drugem sledil šok za gostujočo ekipo. Pri vodstvu 14:12 sta v boju za žogo trčila Alan Košenina in nesrečni Ahmed Ikhbayri. Libero Maribora je Libijcu padel na roko in prišlo je hujšega zloma. Zlomil si je obe podlahtnici in končal sezono. "Žalostno. Sem brez besed. Lahko rečem le, ubogi moj fant. Vsi smo v šoku in v mislih z Ahmedom, ki ga v mariborski bolnišnici čaka operacija," nam je v telefonskem pogovoru dejal trener vijoličnih Sebastijan Škorc, ki v  tej sezoni s svojimi "vojaki" spet piše pravljico, zdaj pa mu je v zaključku državnega prvenstva sreča obrnila hrbet.

 

V mislih pri Ahmedu

Mariborčani so kljub grozljivi poškodbi soigralca po petih minutah premora stisnili zobe in tekmo v Kanalu pripeljali do konca ter zmagali s 3:0 v nizih. Za vstop v finale potrebujejo le še eno zmago. "Čeprav nas že jutri čaka drugi polfinalni obračun, smo trenutno v mislih z Ahmedom, ki je res krasen fant. Ekipa ga je sprejela za svojega, zato se sprašujem, zakaj se je moralo to zgoditi. To je šport in poškodbe so sestavni del tega, a to spoznanje ne zmanjšuje bolečine, ki jo čutimo v tem trenutku. Fantom lahko le čestitam, da so v Kanalu odigrali do konca, kot so, tega v takih okoliščinah ne zmorejo vsi, ampak le veliki fantje," je še dejal.

Stroj za točke

Merkurjevci tako v zaključne boje vstopajo brez nosilca igre, ki je z Rokom Možičem v tej sezoni vlekel Škorotov voz. O tem pričajo tudi nore številke. V ligi MEVZA, kjer je Maribor na koncu osvojil drugo mesto, je 25-letni korektor dosegel 248 točk, 4,5 v vsakem nizu, v slovenskem državnem prvenstvu pa je do nesrečne tekme v Kanalu nanizal kar 417 točk, več kot pet v vsakem nizu. Bil je eden od glavnih razlogov, da so Mariborčani redni del državnega prvenstva končali tudi pred serijskim državnim prvakom ACH Volleyjem.

 

Že zdaj je jasno, da ga bodo Mariborčani zelo pogrešali. "Ko celotno sezono 'delaš kot nor', ko ne izpustiš enega treninga, ko je vsak trening tekma, je žalostno, da je prišlo do tega. A nič ne moremo, do konca sezono bomo igrali tudi za našega Ahmeda, ki je, naj ponovim, res krasen fant," je še zaključil Škoro.

Preberite še:

ACH Volley Calcit Volley
Sportal Brez senzacije: ACH Volley ostaja v igri za naslov
Calcit Volley Merkur Maribor
Sportal Znani četrtfinalni pari: smola Kamničanov in Mariborčanov, lahko delo za ACH
Calcit Volley Gen-i Volley
Sportal Brez presenečenj: za naslov spet Mariborčanke in Kamničanke
Slovenija odbojka sprejem
Sportal V Ljubljano prihaja smetana evropske odbojke
Sebastijan Škorc
Sportal Sebastijan Škorc, možakar, ki v Mariboru piše pravljico #video
Ne spreglejte