Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 7. 2024,
14.41

Osveženo pred

3 ure, 5 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
NK Bravo NK Olimpija NK Olimpija NK Odranci NK Maribor NK Maribor liga prvakov liga prvakov NK Celje

Natisni članek

Ponedeljek, 22. 7. 2024, 14.41

3 ure, 5 minut

Žreb, kvalifikacije za ligo prvakov, evropsko ligo, konferenčno ligo

Slovenski klubi dobili potencialne naslednje evropske tekmece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,25
NK Celje | Če bodo Celjani preskočili Slovan iz Bratislave, se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom. | Foto Jure Banfi/alesfevzer.com

Če bodo Celjani preskočili Slovan iz Bratislave, se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom.

Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Nogometaši Celja, ki jih v sredo čaka prva tekma 2. kroga kvalifikacij lige prvakov, so na današnjem žrebu na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu dobili morebitnega tekmeca za 3. krog kvalifikacij. Če bodo Celjani preskočili Slovan iz Bratislave, se bodo pomerili z zmagovalcem dvoboja med ciprskim Apoelom in moldavskim Petrocubom. Morebitne tekmece so dobili tudi Maribor, Olimpija in Bravo.

Celje - Flora Talin, liga prvakov
Sportal Celje gladko prek prve od štirih ovir do lige prvakov

Slovenski državni prvaki so bili pred žrebom uvrščeni v prvi boben postavljenih ekip za žreb po poti prvakov. Možni tekmeci slovensko-slovaškega para iz te skupine so bili še Ludogorec ali Dinamo Minsk ter irski Shamrock Rovers ali Sparta Praga, žreb pa je določil morebitnega ciprskega ali moldavskega tekmeca.

Prve tekme tretjega kroga kvalifikacij bodo na sporedu 6. in 7. avgusta, povratne pa 13. avgusta. Prej bodo na vrsti še tekme drugega kroga kvalifikacij 23. in 24. julija ter 30. in 31. julija.

Celjani se bodo v nadaljevanje kvalifikacij lige prvakov uvrstili, če bodo v drugem krogu premagali slovaškega tekmeca iz Bratislave.

V današnjem žrebu so določili nasprotnike v 12 parih kvalifikacij po poti prvakov ter z žrebom določili pare med osmimi ekipami ligaške poti. Ob porazu s Slovanom pa se bodo Celjani preselili v kvalifikacije evropske lige. V tem tekmovanju je bil par Celje - Slovan med nepostavljenimi v prvi skupini po poti prvakov, možni tekmeci pa so bili iz parov Malmö - Klaksvik, Shamrock Rovers - Sparta Praga ali pa Bodo/Glimt - Riga.

Žreb kvalifikacij evropske lige je nato določil, da se bodo slovenski prvaki ob morebitni vključitvi v drugo najmočnejše tekmovanje pomerili s slabšim iz kvalifikacijskega para lige prvakov Shamrock Rovers/Sparta. Tudi v tem žrebu je bil celjski par izbran prvi, tako da bodo Celjani ali klub iz Bratislave gostitelji na prvi tekmi.

Termina tekem 3. kroga kvalifikacij sta 8. in 15. avgust.

Mariborčani bodo tekmece dobili  | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mariborčani bodo tekmece dobili Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Slovenski predstavniki Maribor, Olimpija in Bravo so po današnjem žrebu 3. kroga kvalifikacij nogometne konferenčne lige dobili potencialne tekmece v naslednjem krogu tega evropskega tekmovanja. Mariborčani lahko naletijo na Ajax, Olimpija na Šerif Tiraspol, Bravo pa na Panathinaikos.

V žrebu na sedežu krovne zveze Uefe v Nyonu so v tretjem najmočnejšem klubskem tekmovanju najprej izžrebali tekmece v osmih parih po poti prvakov, potem pa še 52 ekip v glavni poti, pri čemer je bilo 43 parov iz kvalifikacij 2. kroga tega tekmovanja, devet pa iz 2. kroga evropske lige.

Maribor bo, če bo v 2. krogu premagal romunsko Universitateo Craiovo, za nasprotnika dobil bodisi nizozemski Ajax ali pa srbsko Vojvodino.

Ljubljanska Olimpija bo - ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja - čakala na nasprotnika iz moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg. | Foto: www.alesfevzer.com Ljubljanska Olimpija bo - ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja - čakala na nasprotnika iz moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg. Foto: www.alesfevzer.com

Ljubljanska Olimpija bo - ob zmagi nad ukrajinsko Polisjo iz Žitomirja - čakala na nasprotnika iz moldavsko-švedskega para Šerif Tiraspol - Elfsborg.

Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral bodisi z grškim Panathinaikosom ali bolgarskim Plovdivom. Bolgari so v prejšnjem krogu kvalifikacij evropske lige izločili Maribor.

Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral bodisi z grškim Panathinaikosom ali bolgarskim Plovdivom | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Bravo pa bo, če bo uspešen v obračunu z Zrinjskim iz Mostarja, v naslednjem krogu igral bodisi z grškim Panathinaikosom ali bolgarskim Plovdivom Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

Tekme tega kroga bodo na sporedu 8. in 15. avgusta. Od slovenskih ekip bo le Bravo gostil povratno tekmo, Olimpija in Maribor bosta gostitelja na prvih tekmah.

Maribor - Domžale prva liga, 1. krog
Sportal Maribor visoko ugnal Domžale, Bravo namučil Celjane
Timi Max Elšnik
Sportal Kdo zapušča Slovenijo in kdo ne?
Žan Karničnik
Sportal Celjani v Evropi branijo visoko prednost in že razmišljajo o Bravu

 

Ne spreglejte