Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
31. 7. 2024,
22.15

Osveženo pred

1 ura, 45 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Prva liga Telemach 1. SNL NŠ Mura Žiga Kous Agron Šalja

Natisni članek

Sreda, 31. 7. 2024, 22.15

1 ura, 45 minut

Od kapetana do pomočnika športnega direktorja NŠ Mura

Žiga Kous ostaja na Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,00
Žiga Kous | Žiga Kous bo opravljal delo pomočnika športnega direktorja NŠ Mura. | Foto Grega Valančič/Sportida

Žiga Kous bo opravljal delo pomočnika športnega direktorja NŠ Mura.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Žiga Kous je na začetku nove klubske sezone presenetil z odločitvijo, da ne bo več igral profesionalnega nogometa. Pri vsega 31 letih. Nato se je sicer odločil, da bo za veselje pa vendarle še igral pri avstrijskem nižjeligašu SVH Waldbach-Wenigzell. A zdaj ga je nogometna pot že vrnila v Fazanerijo.

Žiga Kous NŠ Mura
Sportal Žiga Kous presenetil: Čas, da se poslovim od nogometa

Mura je prvo ligo začela z dvema zmagama. | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Mura je prvo ligo začela z dvema zmagama. Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com Iz NŠ Mura so sporočili, da so za svojega nekdanjega dolgoletnega kapetana našli novo vlogo. Žiga Kous, ki je na igrišču za črno-bele odigral 305 tekem in bil zraven pri vseh največjih uspehih kluba, se iz igrišča seli v pisarne. Odslej bo v vlogi pomočnika športnega direktorja. "Glede na odločitev, da konča s profesionalnim igranjem nogometa, se nam je takoj porodila ideja, da ga vključimo v delovanje kluba. Žiga si je to s svojim delom in odnosom do grba ter dresa definitivno zaslužil. Zelo pomembno je, da bomo z njim izven igrišča dobili kvaliteten kader, ki je potreben za dobro klubsko delovanje," je dejal novi generalni direktor NŠ Mura, Agron Šalja.

"Vsekakor sem zelo zadovoljen, da smo se uspeli dogovoriti. Mura je moj klub, dala mi je ogromno in zdaj je čas, da klubu vrnem nekaj tudi izven igrišč," pa je povedal Kous. "Zelo sem ponosen in hvaležen, da mi je klub ponudil to priložnost. Še posebej hvala generalnemu direktorju Agronu Šalji, predsedniku Robertu Kuzmiču, poslovnemu direktorju Alešu Keglju in gospodu Georgeu Juncaju. Veselim se novega izziva in novih izkušenj, ki jih bom pridobil v prihodnje." Mura je pod pokroviteljstvom novega ameriškega vlagatelja Georgea Juncaja sezono prve lige začela z dvema zmagama.

Iz Fazanerije so še sproočili, da se poslavlja krilni napadalec Emir Saitoski, ki se je k Muri preselil julija lansko leto. Za murskosoboški klub je zbral devet nastopov v vseh tekmovanjih in ob tem dosegel dva zadetka.

Bravo Primorje Tučić
Sportal Bravo blestel v Stožicah, Tučić si je oddahnil
Timi Max Elšnik
Sportal Sage je konec, Timi Max Elšnik že pozira v rdeče-belem dresu
NK Celje Albert Riera
Sportal Riera: Še vedno lahko računamo na evropsko jesen
Ne spreglejte