Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 12. 2017,
12.10

Osveženo pred

6 let, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28

Natisni članek

Natisni članek

Aleksander Šeliga NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telekom Slovenije NK Drava Ptuj Nastja Čeh Igor Bišćan Nejc Vidmar Aljaž Ivačič Rok Vodišek

Ponedeljek, 18. 12. 2017, 12.10

6 let, 9 mesecev

Aleksander Šeliga novi vratar Drave

Vratar Olimpije sprejel eno najtežjih odločitev

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1,28
Aleksander Šeliga | Foto Urban Urbanc/Sportida

Foto: Urban Urbanc/Sportida

Nekdanji slovenski reprezentančni vratar Aleksander Šeliga bo kmalu dopolnil 38 let, a še ni rekel zadnje v vrhunskem nogometu. Meni, da še lahko brani na visoki ravni. Pri Olimpiji je njegova tekmovalna forma zaradi izjemne konkurence trpela, spomladi pa bi bilo lahko povsem drugače, saj se kot posojen vratar zmajev seli na Ptuj. Dravi bo pomagal v drugi ligi, kjer je prezimila na visokem drugem mestu.

Trener Olimpije Igor Bišćan ima pri Olimpiji sladke težave z vratarji. Njegovi izbranci so v jesenskem delu Prve lige Telekom Slovenije prejeli najmanj golov, med vratnicama pa so se menjali Nejc Vidmar, Rok Vodišek in Aljaž Ivačič.

Temu se posveča že vse življenje

Aleksander Šeliga še ni vrgel puške v koruzo. S selitvijo na Ptuj se je spogledoval že v prejšnjem zimske prestopnem roku. | Foto: Vid Ponikvar Aleksander Šeliga še ni vrgel puške v koruzo. S selitvijo na Ptuj se je spogledoval že v prejšnjem zimske prestopnem roku. Foto: Vid Ponikvar Najstarejši izmed kandidatov, 37-letni Aleksander Šeliga, je zaman čakal na priložnost. Jeseni ni v vratih Olimpije prebil niti minute. Čeprav so imeli njegovi stanovski kolegi kar nekaj težav s poškodbami, je bilo največ, kar je dočakal, sedenje na klopi za rezervne igralce.

Osemkrat je grel stolček na klopi, drugače pa ostal na stranskem tiru. Ker je v njem še vedno želja, da bi branil in se dokazoval med vratnicama, je po koncu jesenskega dela sprejel odločitev in zapustil Ljubljano.

"Zapustiti Olimpijo je bila ena izmed težjih odločitev v karieri. Toda zadal sem si cilj, rad bi igral do 40. leta. Temu se posvečam že vse življenje, se odrekam in zato sem se odločil za odhod," je pojasnil izkušeni vratar, ki je v vratih Olimpije zbral 109 nastopov. Bil je tudi njen kapetan.

V Stožicah bo vedno dobrodošel

Olimpijo je okrepil leta 2011, le leto dni po tem, ko je zastopal slovenske barve na SP 2010. Zbral je več kot sto nastopov. | Foto: Grega Valančič/Sportida Olimpijo je okrepil leta 2011, le leto dni po tem, ko je zastopal slovenske barve na SP 2010. Zbral je več kot sto nastopov. Foto: Grega Valančič/Sportida "Rad bi se zahvalil vodstvu kluba za izjemno korekten odnos. Upoštevali so mojo željo po rednem igranju in mi omogočili posojo, za kar bi se jim rad iskreno zahvalil," je za klubsko stran dejal Šeliga in zdaj že nekdanjim soigralcem prenesel željo, da bi se ob koncu sezone veselili dvojne krone. Na Ptuj se bo uradno preselil v začetku prihodnjega leta.

"Šele, želimo ti veliko sreče v novem okolju, v Stožicah pa boš vedno dobrodošel in lepo sprejet. Hvala za tvoj doprinos k uspehom našega kluba," so zapisali pri ljubljanskem klubu.

Drava gleda v hrbet le Muri

Celjan želi posnemati nekdanjega reprezentančnega kolega Jasmina Handanovića in braniti vsaj do 40. leta. Spomladi bo skušal tekmovalno formo obuditi pri drugoligaškem jesenskem podprvaku, ki pod vodstvom Nastje Čeha (ima trojno vlogo, saj je nogometaš, kapetan in predsednik kluba) ter nigerijskih strateških partnerjev ambiciozno trka na vrata prve lige.

Šeliga je v nepozabni sezoni 2015/16 z Olimpijo osvojil naslov državnega prvaka. | Foto: Vid Ponikvar Šeliga je v nepozabni sezoni 2015/16 z Olimpijo osvojil naslov državnega prvaka. Foto: Vid Ponikvar

V jesenskem delu je zaostal le za Muro. Neposredno v prvo ligo napreduje drugoligaški prvak, podprvaka pa čaka nastop v dodatnih kvalifikacijah za predzadnje uvrščenim prvoligašem.

Ne spreglejte