Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
5. 3. 2018,
17.00

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Lionel Messi Lionel Messi Cristiano Ronaldo Cristiano Ronaldo Pep Guardiola izbor z družabnih omrežij

Ponedeljek, 5. 3. 2018, 17.00

6 let, 1 mesec

Izbor z družabnih omrežij

Vplivnež napadel Guardiolo: kaj je razlika med rumeno pentljo in simbolom ISIS? #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

3

Ponedeljek je tudi tokrat rezerviran za Sportalov izbor z družabnih omrežij. Kaj zanimivega se je v nogometnem svetu dogajalo prejšnji teden?

Ojoj …

Nikoli se ni lepo smejati, ko se v nogometu zgodi kaj takega. Še posebej ni smešno navijačem ekip, katerih nogometaš stori kaj takega, a mislimo, da so se polomiji občasnega italijanskega reprezentanta Mattie Destra nasmejali vsi. Da, tudi navijači Bologne. Komentator tekme se je dvakrat vprašal, kako je mogoče to zgrešiti, a Destro je dokazal, da je. Neverjetno.

Vse skupaj je bilo še bolj dramatično, saj bi morebiten zadetek 30 sekund pred koncem tekme pomenil vsaj točko Bologne, tako pa se je pomembnih treh točk s Spalom veselil Jasmin Kurtić.

Navijači napadli gostujoče nogometaše

V drugi nizozemski ligi je Graafschap v gosteh s 4:0 premagal Go Ahead Eagles, a zmage ni mogel proslaviti, saj so se pred zadnjim sodnikovim žvižgom na igrišče usuli domači navijači in poskušali obračunati z gostujočimi nogometaši. Hujšega pretepa ni bilo, precej dobro se je odzvala varnostna služba, ki je v nekaj minutah obvladala razgreteže.

Poglejte, kako je vesel!

Cristiano Ronaldo. Čeprav ga starejši navijači, če ne štejemo navijačev Reala in portugalske izbrane vrste, ne marajo preveč, je Ronaldo vzor številnim mladim ljubiteljem nogometa, ki sanjajo o tem, da bi ga nekega dne srečali in spoznali. Želja se je izpolnila mladeniču pred tekmo Reala in Getafeja, ob spremstvu zvezdnika belega baleta je kar poskakoval od veselja ter naredil vse, kar je Ronaldo.

Portugalec je vse skupaj sprejel z nasmehom na obrazu, nato pa se je spravil še nad Getafe. Dosegel je 300. zadetek v španskem prvenstvu in za ta mejnik potreboval veliko manj tekem kot njegov veliki tekmec Leo Messi.

Ibrahimović: Pripravljena sva za svetovno prvenstvo

V zadnjih dneh je poškodovani nogometni superzvezdnik Zlatan Ibrahimović razburkal nogometno javnost s tem, ko je namignil, da bi bil kljub upokojitvi pripravljen za Švedsko nastopiti na prihajajočem svetovnem prvenstvu. Za časnik Aftonbladet je dejal, da pogreša reprezentanco, vse skupaj pa je dodatno razvnel z objavo na družabnih omrežjih.

"Pripravljena sva za nastop na svetovnem prvenstvu," je zapisal pod fotografijo, na kateri je objet s še eno švedsko legendo Henrikom Larssonom. A vse skupaj le še ena izmed Ibrahimovićevih številnih šal, saj je priložnost izkoristil po tem, ko je bil Larsson, nekdanji rdeči vrag, na obisku pri Unitedu.

Norija zeber v Rimu. Razlog: Paulo Dybala!

Juventus je zdaj tam, kjer želi biti. S tekmo manj ima le še točko manj kot vodilni Napoli, in to ne samo po zaslugi hudega spodrsljaja Neapeljčanov, temveč tudi neverjetnega zadetka Paula Dybale, ki je v Rimu zadel za zmago le nekaj sekund pred koncem srečanja.

Navijači torinske stare dame so ponoreli tako na gostujoči tribuni Olimpica kot tudi povsod po svetu. Še posebej posrečeno je bilo slavje v enem izmed italijanskih studiev. Slavje gospodov srednjih let in njihovo prešerno veselje si velja ogledati. 

Nadčloveško moč Argentinca okusil tudi Jan Oblak

Za večino najboljši nogometaš vseh časov Lionel Messi v zadnjem času leti po igrišču. Nasprotnike spravlja v zadrego tako med igro kot ob prekinitvah. Ravno te so v zadnjem obdobju postale njegov glavni zaščitni znak. Argentinec s prostih strelov trese mreže kot za stavo, v nedeljo pa je njegovo mojstrstvo okusil tudi Jan Oblak. Messi je na zadnjih osmih tekmah zadel tri proste strele. Da, lahko rečemo, da je eden lepši kot drugi.

V žepe tlačijo milijone, potem pa hodijo po igrišču

V težko pričakovanem derbiju angleške premier league med vodilnim Man Cityjem in aktualnim prvakom Chelseajem se je pričakovalo veliko akcije, na koncu pa so sinjemodri tudi z veliko pomočjo gostov zmagali z 1:0. Londončani so v Manchester prišli že s spuščenimi hlačami, kar lepo prikazuje tudi spodnji izsek s tekme.

Pisala se je 74. minuta, ko je City vodil z 1:0 in je bila tekma še povsem odprta, a gostom se ni ljubilo več živeti, kaj šele teči. Vse skupaj je težko razumljivo, sploh ko gre za tako veliko ekipo, kot Chelsea vsekakor je. Njegove zvezde si na letni ravni v žepe tlačijo milijone, navijačem pa vrnejo na takšen način. Res neverjetno.

Ustrašili so se za Portugalca

V petek je na tekmi francoskega prvenstva med Nico in Lillom vsem zastal dih. Pri poskusu strela z glavo je Edgarja Ieja, ga je Brazilec Dante tako grdo zadel v obraz, da je portugalski branilec izgubil zavest. Zdravniška služba je nesrečneža hitro oskrbela in ga odpeljala v bolnišnico, na srečo hujših poškodb glave ni imel in je že zapustil bolnišnico.

"Hvala vsem za vsa topla sporočila, skrb in ljubezen, ki ste jih pokazali po trku z Dantejem," je zahvalil na Instagramu in obljubil, da se bo kmalu vrnil.

Navijači v solzah, Wenger pa filozofira

Ko človek pomisli, da je Arsenal že udaril z glavo ob tla in slabše ne more biti, je konec tedna pokazal, da je lahko zadeva še veliko slabša. Topničarji so v vseh tekmovanjih izgubili še četrtič zapored. Če sta bila poraza proti Man Cityju pričakovana, ničla v Brightonu zagotovo ni bila tisto, kar so si želeli Londončani.

A zgodilo se je ravno to. Bes in žalost v vrstah navijačev Arsenala sta se stopnjevala, vse več pa je tudi takih, ki zahtevajo glavo dolgoletnega trenerja Arseneja Wengerja. "Ne leta 2019, zdaj," zahtevajo ukrepe in spremembe vodstva kluba.

Zanimivo je, kako je nov poraz sprejel francoski trener, ki je na klopi Arsenala že vse od leta 1996. "Ko imaš na sebi hlače, jih ni težko sleči. A ko si popolnoma gol, moraš najti majico in se poskušati spet normalno obleči," je po novi zaušnici filozofiral Wenger, nihče pa ni dobro razumel, kaj je želel povedati. 

Kako hudo je navijačem, vsaj malce opiše tudi izpoved enega izmed njih, ki je dušo izlil v oddaji v živo na kanalu BBC606. Arsenal na šestem mestu za vodilnim Cityem zaostaja nepredstavljivih 33 točk!

Šef angleške nogometne zveze ostro napadel Guardiolo

Trener Man Cityja Pep Guardiola je zaveden Katalonec, ki mu niti malo všeč vse dogajanje v Španiji v preteklih mesecih. To je že večkrat povedal na glas. V znak podpore vsem, ki se zavzemajo za neodvisnost Katalonije, nosi rumeno pentljo, ki je v zadnjem času na Otoku dvignila veliko prahu.

Po dveh neformalnih opozorilih decembra je zadeva šla tako daleč, da so trenerju sinjemodrih pri angleški nogometni zvezi FA izročili obtožnico, javno pa ga je napadel tudi direktor angleške nogometne zveze.

"Veliko Špancev je zaradi rumene pentlje užaljenih in jeznih. Pentlja ni težava, a v tem primeru gre za politični simbol," poudarja izvršni direktor angleške nogometne zveze FA Martin Glenn, ki meni, da nogometni dres nikakor ni primeren prostor za nošnjo takih simbolov.

"Vprašati se je treba, kje je meja. Če bomo to dovolili, bo nekdo na svoje prsi pripel simbol IS …" je dodal Glenn in v isti koš vrgel še Davidovo zvezdo, kladivo in srp, svastiko in podobo Roberta Mugabeja. "To so stvari, ki si jih ne želimo v nogometu."

Kaj o vsem tem meni Guardiola? "Ta simbol ni političen, ampak demokratičen. Gre za opozarjanje na krivico, ki se dogaja v Španiji. Ljudje so v zaporih, ne da bi storili karkoli narobe, in to ni prav," pravi in poudarja, da bo še naprej nosil rumeno pentljo in, če bo treba, sprejel tudi kazen FA, Uefe ali Fife. "Še pred službo nogometnega trenerja sem človek, ki ima svoja načela."

 

Ne spreglejte