Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
26. 2. 2018,
18.59

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

Natisni članek

Maurizio Sarri izbor z družabnih omrežij Jesse Lingard Neymar Thomas Müller Lionel Messi Lionel Messi Andres Iniesta

Ponedeljek, 26. 2. 2018, 18.59

6 let, 1 mesec

Izbor z družabnih omrežij

Neverjetne temačne podrobnosti iz življenja nogometnega milijonarja

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 5,28

Čas je za izbor z družabnih omrežij, s katerim si lahko na Sportalu popestrite ponedeljkove večere. Kaj nevsakdanjega se je v nogometnem svetu dogajalo prejšnji teden?

Predsedniku PSG se je ob poškodbi Neymarja skoraj ustavilo srce

Na nedeljskem prvenstvenem derbiju prve francoske lige proti Marseillu (3:0) jo je skupil glavni zvezdnik PSG Neymar, ki je, potem ko je nerodno stopil, v solzah obležal na zelenici štadiona v Parizu.

Poškodba je bila videti hujše narave, k sreči se je izkazalo, da le ni tako zelo hudo, a je vseeno jasno, da Brazilec prihodnji teden Parižanom na povratni tekmi osmine finala lige prvakov proti Realu (PSG je v Madridu izgubil z 1:3) ne bo mogel pomagati svojim soigralcem.

To je seveda velik šok za PSG in njegove navijače. Tudi za bogatega predsednika PSG Nasserja Al-Khelaifija je poškodba prvega zvezdnika, ki je v tej sezoni v klubski majici zabil že 29 golov, hud udarec. To dokazuje tudi izraz na njegovem obrazu ob poškodbi Neymarja, ki ga je v svoj objektiv ujel eden izmed fotografov na tekmi.

Katarski milijarder je videti, kot da se mu bo ustavilo srce. Nič čudnega, za Neymarja je Barceloni poleti odštel kar 222 milijonov evrov, kar je rekord.

Izraz na obrazu predsednika PSG Nasserja Al-Khelaifija ob poškodbi Neymarja:

Takole se je poškodoval Neymar:

Fotografija poškodovanega gležnja, ki jo je na Instagramu objavil Neymar:

Neymar | Foto: Instagram/Getty Images Foto: Instagram/Getty Images

Pri Kevinu Kamplu so za gosta pripravili prav posebno kadilnico

RB Leipzig Kevina Kampla je na prvi tekmi 1/16 finala lige Europa v Neaplju navdušil in s 3:1 premagal vodilnega italijanskega prvoligaša. Na povratni tekmi je sicer izgubil z 0:2, a vseeno napredoval. Ob tem je v javnost pricurljala zanimivost oziroma pozornost, ki so jo Nemci namenili trenerju Italijanov.

Maurizio Sarri je namreč znan kot velik kadilec, kajenje pa na nogometnih štadionih že nekaj časa ni več dovoljeno. So pa zato v Leipzigu pred njegovim prihodom v garderobi štadiona v Leipzigu pripravili prav posebno kadilnico, da je lahko izkušeni italijanski trener vsaj pred tekmo in med polčasom prižgal kakšno cigareto ali dve.

Kadilnica za Maurizia Sarrija v Leipzigu:

Škot na minus 11 stopinj Celzija po ulicah v kratkih rokavih

V četrtek je Celtic na povratni tekmi 1/16 finala lige Europa gostoval pri Zenitu Mihe Mevlje in izpadel (po zmagi z 1:0 v Glasgowu je tokrat izgubil z 0:3), a bolj kot rezultat je po spletu zaokrožila fotografija, ki je nastala pred tekmo v Sankt Peterburgu.

Za njo je poskrbel izkušeni škotski reprezentant Scott Brown, ki se je po ulicah tega ruskega velemesta, čeprav je bila temperatura krepko pod ničlo (takrat naj bi termometer pokazal minus 11 stopinj Celzija), sprehajal kar v majici s kratkimi rokavi.

Neverjetno bizaren gol, ki so ga videli v BiH

V prvi bosanski ligi je v nedeljo Krupa z 1:0 premagala Borac iz Banjaluke na njegovem štadionu. Odločilni zadetek na tekmi, ki se je odvijalo ob ne ravno najbolj primernem vremenu, pa so gostje dočakali 15 minut pred koncem, ko sta vratar Borca in branilec posredovala tako nespretno, da sta poskrbela za enega od bolj bizarnih zadetkov, kar ste jih kadarkoli videli.

Zvezdnik Bayerna je plesal skupaj s konjem

Nemški zvezdnik münchenskega Bayerna Thomas Müller je znan po tem, da se rad zabava. Poskrbel je že za številne prigode, ki so zabavale nogometni svet. Tukaj je nova, ki so jo objavili kar na uradnem Instagramovem profilu nemškega nogometnega velikana.

Oglejte si, kako se je nogometaš, ki je Nemčiji na zadnjem svetovnem prvenstvu pomagal do naslova svetovnih prvakov, zabaval s konjem in navdušil številne oboževalce Bayerna, pa tudi druge.  

Nepazljivost nizozemskega vratarja, ki zabava ves svet

Na sobotni tekmi nemške druge lige je pri vodstvu Duisburga z 1:0 proti Ingolstadtu nizozemski vratar domače ekipe Mark Flekken poskrbel za potezo, zaradi katerega je v teh dneh spoznalo na milijone nogometnih navdušencev po vsem svetu.

Ko so njegovi soigralci napadali, je odšel v svoj gol, da bi se okrepčal, a bil ob tem zelo nepazljiv. Medtem so namreč njegovi soigralci izgubili žogo, nasprotniki pa prišli pod njegov gol in zlahka zadeli, medtem ko je sam, s hrbtom obrnjen proti dogajanju, zmedeno postopal v golu in se spraševal, kaj se je zgodilo.

Na njegovo srečo je Duisburg potem zadel še enkrat in prišel do zmage z 2:1, a tokratne tekme njegovega kluba 24-letni vratar verjetno nikoli ne bo pozabil.

Nezadovoljni zaradi termina tekme so na igrišče metali teniške žogice

Nogometni navijači v Nemčiji so nezadovoljni nad ponedeljkovim terminom tekem prve nemške lige. Med njimi tudi privrženci Eintrachta Frankfurta, ki so pred tednom dni pri zmagi z 2:1 nad RB Leipzigom na igrišče zmetali na desetine teniških žogic in tako za nekaj časa celo prekinili tekmo. Oglejte si, kako je bilo.

Lepa Američanka je po golu svojega fanta s fotografijo razveselila množice

Manchester United je v nedeljo v derbiju angleškega prvenstva z 2:1 premagal Chelsea. Mož odločitve na velikem derbiju na Old Traffordu je bil Jesse Lingard, ki je zadel za zmago v 75. minuti. Med številnimi navijači in navijačicami Manchester Uniteda, ki so se razveselili njegovega gola, je bila tudi njegova lepa spremljevalka Jena Frumes.

Lepa Američanka se je po golu svojega slovitega fanta javila na Instagramu, na katerem ji sledi več kot tri milijone oboževalcev. "Želim si, da bi bila tam, a vseeno navijam za tebe, kjerkoli že sem. Dobro opravljeno," je sporočila 25-letnemu napadalcu in ob tem objavila fotografijo, s katero je prav gotovo razveselila številne navijače rdečih vragov in še marsikoga drugega.

Neverjetne temačne podrobnosti iz življenja nogometnega milijonarja

Portugalski branilec Ruben Semedo, za katerega je španski prvoligaš Villarreal prejšnje poletje odštel kar 14 milijonov evrov, a je do zdaj v njegovem dresu odigral le pet tekem, očitno živi dvojno življenje nogometaša in kriminalca.

O obtožbah, da je s pištolo grozil nekemu gostu v enem izmed gostinskih lokalov v Valencii, smo že pisali. Zdaj pa so obtožbe, ki prihajajo na njegov račun iz Španije, še veliko hujše.

Prejšnji teden so ga namreč v lisicah odpeljali na sodišče zaradi novih, veliko bolj obremenilnih prekrškov, zaradi katerih 23-letnemu nogometašu, ki so mu napovedovali pomembno vlogo tudi v dresu portugalske reprezentance, grozi dolgoletna zaporna kazen.

Da gre za resne obtožbe, priča tudi odločitev sodnika, ki je 23-letnika do nadaljnjega priprl brez možnosti plačila varščine.

In kaj Semedu očitajo? Bremenijo ga poskusa umora, povzročitve telesnih poškodb, ugrabitve, ilegalnega posedovanja orožja in oboroženega ropa. Pred časom naj bi namreč ugrabil nekega moškega, ga v družbi dveh pajdašev zadrževal v svojem domu in ga pretepal z bejzbolsko palico. Skupaj s pomagači naj bi nesrečnežu ob tem ukradel 21 tisoč evrov.

Zakaj naj bi se nogometaš, ki na leto zasluži več kot milijon evrov, odločil za takšno dejanje, ni znano, a je jasno, da je njegova nogometna pot postavljena pod velik vprašaj. Da je res tako, priča tudi poteza vodstva Villarreala, ki je za zdaj zamrznilo njegovo plačo.

Zdi se, da bo namesto s Cristianom Ronaldom na svetovnem prvenstvu v Rusiji poletje preživel v enem izmed španskih zaporov.

Takole so vklenjenega Rubena Semeda odpeljali v pripor:

Ruben Semedo | Foto: Twitter - Voranc Foto: Twitter - Voranc

Fotografija Messija in Inieste, ki je postala hit

Barcelona je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v torek na Stamford Bridgeu s Chelseajem remizirala z 1:1 in si pripravila dobro izhodišče pred povratno tekmo. Katalonci so v Londonu zaostajali z 0:1, ko sta v 75. po napaki domače obrambe Chelsea v dveh potezah matirala Andres Iniesta in Lionel Messi.

Prvi je podal, drugi je zadel in dosegel nov gol, ki se ga je skupaj s svojim soigralcem, s katerim navdušujeta že vrsto let, razveselil tako zelo, da mu je kar skočil v naročje. In poskrbel za fotografijo, ki je na spletu postala hit. V takšnih in drugačnih različicah, ki so po njej nastale z nekaj obdelave fotografij veščih nogometnih navdušencev. Poglejte, kaj vse je nastalo.

Nekaj preostalih, obdelanih fotografij:

Ne spreglejte