Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
22. 2. 2018,
23.03

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20

Natisni članek

Kevin Kampl Jan Oblak Jan Oblak Liga Europa Josip Iličić Miha Mevlja

Četrtek, 22. 2. 2018, 23.03

6 let, 1 mesec

Liga Europa, 1/16 finala, povratne tekme

Nemci si bodo zapomnili Josipa Iličića, tragedija policista v Bilbau

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,20
Josip Iličić | Foto Reuters

Foto: Reuters

V osmino finala lige Europa so napredovali trije slovenski reprezentanti. Miha Mevlja je z Zenitom izločil Celtic, Jan Oblak z Atleticom ni imel težav s Köbenhavnom, medtem ko je Kevin Kampl z RB Leipzigom ustavil Napoli. Josip Iličić, ki si ga bodo Nemci po dveh tekmah dobro zapomnili, je z Atalanto nesrečno izgubil proti Borussii Dortmund. V navijaških izgredih pred tekmo v Bilbau med Athleticom in moskovskim Spartakom je umrl policist.

Borussia Dortmund, nekdanji evropski prvak, ki ima tudi danes v svojih vrstah kar nekaj zvezdnikov, si bo po dveh tekmah dobro zapomnila Josipa Iličića. Slovenski nogometaš, ki je tudi tokrat igral vso tekmo, ji je na prvi tekmi pri porazu Italijanov z 2:3 zabil dva gola, zelo razpoložen pa je bil tudi na povratni tekmi.

Bil je nerešljiva uganka za nemške branilce in med najboljšimi na igrišču pri remiju z 1:1, pri katerem so domači v Reggiu Emilii (štadion v Bergamu ne zadostuje kriterijem tekmovanja) dolgo časa vodili z 1:0, kar je izid, ki bi jih popeljal naprej.

V 84. minuti je albanski vratar Atalante Etrit Berisha, ki je pred tem sicer blestel, naredil napako in omogočil Nemcem, da so dali gol, ki jih je popeljal med najboljših 16. Zadel je rezervist Marcel Schmelzer.

Jan Oblak nepremagan že 467 minut, Kevin Kampl gosti selektorja

Jan Oblak spet ni prejel gola. | Foto: Getty Images Jan Oblak spet ni prejel gola. Foto: Getty Images Trije slovenski nogometaši oziroma štirje, če upoštevamo tudi Benjamina Verbiča z ukrajinskim Dinamom, ki pa za Kijevčane v ligi Europa nima pravice nastopa, ker je v tej sezoni v tem tekmovanju že igral za Köbenhavn, so si napredovanje med najboljših 16 zagotovili.

Jan Oblak je spet zaklenil vrata Atletica pri zmagi Madridčanov nad Köbenhavnom z 1:0 in lahkim napredovanjem. Obranil je štiri strele Dancev in poskrbel, da je zdaj nepremagan že kar 467 minut zapored.

Kevin Kampl je z RB Leipzigom v Nemčiji proti Napoliju, ki se je tekme tokrat lotil precej resneje kot pred tednom dni, sicer izgubil z 0:2, a vseeno napredoval, saj je v Neaplju zmagal s 3:1. Slovenski nogometaš z nemškim potnim listom je igral od prve do zadnje minute in si prislužil nespameten rumen karton zaradi nabijanja žoge.

S tribun naj bi ga spremljal tudi novi selektor Tomaž Kavčič, ki naj bi bil na obisku pri njem in se bo z njim v teh dneh dokončno pogovoril o njegovem povratku v reprezentanco, ki ne bi smel biti sporen.

Miha Mevlja je z Zenitom izločil nekdanjega evropskega prvaka Celtic iz Glasgowa. | Foto: Reuters Miha Mevlja je z Zenitom izločil nekdanjega evropskega prvaka Celtic iz Glasgowa. Foto: Reuters

Uspeha se je veselil tudi Miha Mevlja z Zenitom, ki je v St. Peterburgu prišel do preobrata proti Celticu, proti kateremu je v Glasgowu izgubil z 0:1, in ga premagal s 3:0.

Slovenski branilec, ki je standarden v enajsterici trenerja Roberta Mancinija, je tudi tokrat igral od prve do zadnje minute.



Policistu je ob spopadu z navijači odpovedalo srce

Žalostna novica prihaja iz Bilbaa, kjer so se pred tekmo med Athleticom in Spartakom iz Moskve spopadli navijači iz Rusije in špansko policijo, v katerem je umrl policist. Ne zaradi poškodb, ki bi mu jih prizadejali navijači, ampak zaradi zastoja srca, ki mu je odpovedalo ob kaosu na ulici Bilbaa.

Po poročanju francoske tiskovne agencije AFP je policija aretirala devet navijačev, med njimi tri Ruse in enega Poljaka. Deveterici grozi obtožnica zaradi javnega nereda, razgrajanja in nespoštovanja oblasti.

Španski premier Mariano Rajoy je svojcem umrlega policista izrekel sožalje in strogo obsodil navijaško nasilje.

Izgredi navijačev v Bilbau:

Liga Europa, 1/16 finala, povratne tekme:

Rezultati prvih tekem 1/16 finala lige Europa:

Crvena zvezda : CSKA Moskva 0:0
Astana : Sporting Lizbona 1:3
Nice : Lokomotiv Moskva 2:3
Borussia Dortmund : Atalanta 3:2
Spartak Moskva : Athletic Bilbao 1:3
Real Sociedad : Red Bull Salzburg 2:2
Ludogorec Razgrad : AC Milan 0:3
Östersunds : Arsenal 0:3
Marseille : Braga 3:0
Köbenhavn : Atletico Madrid 1:4
AEK Atene : Dinamo Kijev 1:1
Celtic : Zenit St. Peterburg 1:0
Napoli : RB Leipzig 1:3
Lyon : Villarreal 3:1
Partizan Beograd : Viktoria Plzen 1:1
Steaua Bukarešta : Lazio 1:0

Ne spreglejte